اخبار اقتصادی روز

جزئیات تعطیلی «داروگر»؛ کارخانه ای صد ساله!


عضو مرکز هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران با تشریح جزئیات تعطیلی کارخانه قدیمی داروگر و اخراج کارگران آن، علت اصلی این بحران را مسائل مالیاتی و مشکلات شرکت‌ها عنوان کرد. صاحب کارخانه

به گزارش ای بی اس نیوز، شرکت داروگر یکی از شرکت های باسابقه ای است که کارگران آن طی چند سال گذشته با تاخیر دستمزد، عدم پرداخت حق بیمه و تعطیلی خطوط تولید مواجه بوده اند. در برخی اخبار اعلام شد طولانی شدن روند مشکلات در کارخانه داروگر باعث شد که مالک و کارفرمای این شرکت کارگران را به صورت دسته جمعی اخراج کرده و دستور پلمب قسمت های مختلف کارخانه را صادر کنند. همانطور که مدیر کل کارخانه داروگر اعلام کرد، به دلیل مشکل اداره مالیات، تمامی ادارات و سالن های کارخانه را تعطیل کرد. به نظر می رسد کارگران باقی مانده ممکن است به زودی به خانه برگردند.

در همین راستا برخی خبرها به نقل از محمدرضا فرزالیان – رئیس مرکز شورای اسلامی کار غرب تهران حاکی از آن است که 1100 کارگر به دلیل تعدیل نیرو در کارخانه مانده اند و به زودی آنها نیز بیکار خواهند شد. او می گوید که همه از مشکل جامعه داروگر آگاه هستند، اما هیچ اقدامی برای حل آن صورت نگرفته است.

آنطور که رئیس مرکز شوراهای اسلامی کار غرب تهران اعلام کرد، مدیرعامل داروگر چند شرکت دیگر هم دارد، اما داروگر در مقایسه با سایر شرکت ها در وضعیت بدی قرار دارد و با بی تدبیری کارگران ریالی بابت حقوق خود دریافت نکردند. بیش از چهار ماه است که اینطور نیست، اما حق بیمه آنها نیز پرداخت نشده است.

اما علی خدایی – نایب رئیس مرکز عالی شوراهای اسلامی کار از برگزاری جلسه اضطراری شورای اسلامی کار در مقابل کارخانه داروگر برای رفع مشکلات کارگران خبر داد و گفت: در نامه ای به استانداری و فرمانداری. وزارت کار و نهادهای امنیتی تهران اعلام کرده‌ایم که با توجه به تعطیلی این کارخانه، جلسه اضطراری شورای اسلامی کار استان تهران صبح چهارشنبه در خارج از کارخانه داروگر برای بررسی موضوع مشکلات کارگران

به گفته وی، مدیرعامل داروگر به بهانه مشکلات مالی تعداد زیادی از کارگران را بیکار و بخشهایی از کارخانه را تعطیل کرد.

در این رابطه، حسین حبیبی – عضو هیئت مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: کارخانه داروگر بیش از 90 سال قدمت دارد و قدیمی ترین کارخانه ای است که بعد از انقلاب توسعه یافته است. لازم و کافی انجام نشد و فرد صلاحیت لازم را نداشت به همین دلیل کارخانه با بحران مواجه شد و این بحران منجر به تعطیلی کامل کارخانه شد.

وی در تشریح علت بیکاری کارگران و تعطیلی کارخانه گفت: صاحب کارخانه وانمود می کند که می خواهد به کار ادامه دهد اما دارایی برای کارخانه مشکل ایجاد کرده و حساب های شرکت را مسدود کرده است.

جزئیات بسته شدن "داروساز";  کارخانه ای صد ساله!

عضو هیئت مدیره مرکز هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران با بیان اینکه مالک کارخانه داروگر چندین کارخانه دیگر در شهرهای اراک، همدان، قزوین، زنجان و شیراز دارد، ادامه داد: این کارخانه یک کارخانه است. مجتمع بزرگی که به صورت هلدینگ به فعالیت خود ادامه می دهد و شخصی که این شرکت را خریداری کرده است مدعی است مشکلات و موانعی برای کارخانه وی وجود داشته که باعث تعطیلی کارخانه شده است. سوال ما این است که اگر این شخص صلاحیت تصدی چنین عملیات بزرگ و باشکوهی را ندارد، چرا باید از ظرفیت و توان مالی خود و آینده یک صنعت قدیمی با عمر بیش از 90 سال غافل شود. تعداد زیادی از کارگران در معرض خطر هستند؟

این مقام کارگری با بیان اینکه این کارخانه در دولت های گذشته به بخش خصوصی واگذار شده بود، گفت: بحث ما اصلاح سیاست های نظام اقتصادی به جای تقسیم بندی مشکلات بود، بنابراین منتظر دولتمردانی هستیم که تلاش کنند. احیای شرکت ها و آنها حافظ نیروی کار هستند، در این زمینه اقدام کنند و از اخراج و بیکاری کارگران جلوگیری کنند و زنجیره تولید را متوقف کنند.

وی از پیشنهادی که در سال گذشته به وزارت کار و برخی مسئولان ارائه شد خبر داد و افزود: پیشنهاد ایجاد حساب کاربری جدید با حضور نمایندگان قوه قضائیه و دادستانی، وزارت اقتصاد و دارایی و نمایندگان بازرگانی بود. تشکل های صنفی مانند شورای عالی شوراهای اسلامی. کاری که به دنبال پرونده است باید ایجاد شود و مقداری از منابع حساب های مسدود شده آزاد و در این حساب نگهداری شود و دستمزد و مزایای کارگران از آنجا پرداخت شود. .

حبیبی با اشاره به مشکلات بیمه ای پیش آمده برای کارگران این کارخانه گفت: بر اساس ماده 36 قانون تامین اجتماعی که تأخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه و یا عدم پرداخت آن مقرر شده است. رفع مسئولیت و تعهدات سازمان در قبال بیمه شدگان نخواهد بود تاکید می کنیم که کارگران این کارخانه تولیدی یک سال است که با مشکل بیمه ای مواجه هستند و با وساطت و دخالت تشکل های صنفی و شوراهای اسلامی کار بیمه ای آنها انجام شده است. تمدید شد اما اکنون با شرایط فعلی این پخش انجام نمی شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، مدیرعامل کارخانه داروگر می گوید مشکل اصلی این کارخانه مسائل مالیاتی است در حالی که این مسائل ربطی به کارگران ندارد بلکه باید این موضوع از کانال خودش و از طریق نهادهای ذی صلاح پیگیری شود نه اینکه باعث شود. توقف تولید و اخراج گسترده کارگران. .

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *