چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

جبران عقب ماندگی سال های گذشته با واردات دام مولد

07:38 07 اوت 1403

بر اساس آمار سالانه حدود 900 هزار تن گوشت در داخل تولید می شد و کسری 140 تا 150 هزار تنی از طریق واردات تامین می شد که ناشی از کشتار تصادفی دام های تولیدی در سال های گذشته بود که منجر به افزایش مقدار شد. . از واردات از این رو متولیان وزارت جهاد در راستای احیای دام مولد و صنعت دامپروری اقداماتی را در خصوص تولید قراردادی دام، توزیع نهاده های دامی در بلندمدت و واردات دام های تولید شده از دام انجام دادند. نژادهای خالص

محمدحسن نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: وضعیت تولید گوشت به دلیل خشکسالی سال 1400 و ارسال دام های تولیدی به کشتارگاه ها تحت تاثیر قرار گرفت اما در شرایط فعلی وضعیت تولید توسعه یافته است. از این رو واردات دام اصیل برای جبران تاخیر چند سال گذشته به دلیل مرگ و میر دام های پرورشی یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی محسوب می شود.

معاون امور تولیدات دامی افزود: سالانه 900 هزار تن گوشت در کشور تولید می شود که سوپاپ اطمینانی برای تامین نیازهای داخلی است، این در حالی است که 40 سال است برای تامین نیاز صنعت و دام به گوشت یارانه پرداخت می شود. برای تامین گوشت یارانه ای به طور متوسط ​​سالانه 100 هزار تن و میزان واردات کمتر از سال های گذشته است.

حسنی نژاد ادامه داد: سال گذشته تعدادی دام دو منظوره جایگزین دام های لبنی و گوشتی وارد شد که در صورت نیاز این سیاست ادامه خواهد داشت. از این رو در سال 1402 هجری قمری با اقداماتی که برای تامین نهاده های دامی در سطح وسیع و در دسترس قرار دادن این خوراک در دامداری ها انجام شد، وضعیت دام های تولیدی در کشور بهبود یافت.

معاون وزیر جهاد گفت: در حال حاضر با وجود وضعیت خوب تولید گوشت قرمز، قیمت نهایی این محصول پروتئینی بالاست که باعث شده مصرف کننده نتواند این محصول را خریداری کند. بنابراین با توجه به گرانی گوشت قرمز باید از مردم حمایت شود که البته در شرایط کنونی بخشی از این حمایت ها با توزیع گوشت گرم و منجمد دولتی به منظور تامین گوشت و کنترل قیمت است. قیمت

اگرچه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی با واردات گوشت گرم و منجمد و واردات دام سعی در تنظیم بازار دارند تا به خودکفایی در کشور دست یابند، اما رئیس انجمن چوپانان بیت المقدس طبق آمار سالانه به این امر اذعان دارد. نیاز به 900 هزار تا 1 میلیون تن گوشت قرمز وجود دارد که بر اساس احتمال تامین 600 هزار تن گوشت قرمز از دام سنگین و مابقی از دام سبک تنها خسارت وارده به گوشت قرمز را به دنبال دارد صنعت دامپروری

واردات دام پرواربندی راهکار مناسبی برای جبران تاخیر تولید در سال های اخیر تلقی می شود

منصور بوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: صحبت درباره تولید و ناهماهنگی در برخی از استانداری ها به ویژه در گوساله ها، مسئولان را بر آن داشته تا دام های پرواربندی را با قیمت مناسب وارد کرده و در اختیار متقاضیان کوچک، متوسط ​​و بزرگ قرار دهند. پرورش دهندگان، به طوری که طی یک ماه آینده شاهد رشد پرواربندی گوساله ها خواهیم بود که بخشی از این موضوع است.

به گفته وی، دام های پرواربندی اساسی که در اسفند وارد شده بود، هم اکنون با وزن 550 تا 600 کیلوگرم با نرخ 175 هزار تومان به فروش می رسد و بخشی به وزن 200 کیلوگرم نیز وارد شده است که باید افزایش یابد. در دامداری ها در ماه های آینده به فروش می رسد

بوریان ادامه داد: پس از خسارات وارده به صنعت دام بر اثر کشتار دام های مولد، واردات دام پرواربندی برای رونق صنعت پرواربندی گوساله مطرح شد و همواره در اختیار دامداران استان هایی قرار می گیرد که در آنها وجود دارد. عدم تعادل تولید برای ادامه تولید اکنون پیش بینی می شود این طرح در دولت جدید در راستای توسعه صنعت دامپروری ادامه یابد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه گوشت گوساله دارای بیشترین سبد در سبد گوشت قرمز خانواده است، تصریح کرد: سیاست دولت سیزدهم احیای این صنعت با واردات مقادیر زیادی گوساله پروار و توزیع آن در سطح وسیع در دامداری ها بود. . از طریق تولید گوشت قرمز افزایش یابد تا مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود. لازم به ذکر است بخشی از دامداری ها پر و بخشی دیگر خالی است که احیای آن نیازمند حمایت است.

بر اساس آمار اعلام شده از سوی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، در سال های اخیر سالانه بین 100 تا 120 هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما معتقدیم ژن هایی در داخل کشور وجود دارد که می تواند از طریق اصلاح نژاد و استفاده از حداکثر ظرفیت امکان خودکفایی در حضور … تله سبک و سنگین.

واردات دام راه حل احیای صنعت دامپروری نیست

افشین صدراداری، مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه با تکیه بر واردات نمی توان به خوداتکایی در گوشت دست یافت، گفت: رسیدن به امنیت غذایی پایدار نیازمند حمایت همه جانبه از تولید است و امنیت غذایی همیشه با تکیه بر واردات محقق نمی شود.

وی با اشاره به اینکه واردات گوشت و پرواربندی دام ضربه مهلکی به تولید داخلی وارد می کند، تصریح کرد: با اتخاذ برخی سیاست ها باید به تولید داخلی تکیه کرد زیرا با وارداتی که قادر به جبران آثار ناشی از آن نبود به خوداتکایی نخواهیم رسید. سال گذشته و تنها ضربه مهلکی به تولید داخلی وارد کرد.

قاضی به راهکارهایی برای احیای صنعت دامپروری اشاره و خاطرنشان کرد: راهکار این است که با اتخاذ سیاست هایی میزان مصرف گوشت در کشور افزایش یابد تا گوساله های نر جمع آوری و گاو ماده ذبح شوند. اما با توجه به اینکه وزارت جهاد به وظایف قانونی خود برای تامین حمایت عمل نمی کند، صنعت دامپروری با چالش هایی مواجه است.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: با وجود افزایش هزینه های تولید و افزایش قیمت شیر، دولت اجازه افزایش قیمت را نمی دهد و با وجود اینکه خریدار برای گوساله نر در بازار وجود ندارد، وزارت صمت جهاد به وظیفه قانونی خود برای حمایت از خرید عمل می کند اما کارساز نیست. بنابراین واردات گوساله و عدم حمایت های لازم منجر به مرگ دام های وارداتی می شود، بنابراین مسئولان باید ریشه یابی و رفع آن را انجام دهند.

وی به راهکار خودکفایی در گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: تا زمانی که سیاست های فعلی ادامه داشته باشد خودکفایی محقق نمی شود چرا که خودکفایی تنها با تولید داخلی محقق می شود. بنابراین برای حمایت از تولید داخلی، گوشت قرمز تولید داخل باید در کاتالوگ الکترونیکی گنجانده شود تا قدرت خرید مردم افزایش یابد، در غیر این صورت با واردات دام زنده پرواربندی نمی‌توان به خودکفایی 100 درصدی در کشور دست یافت. تولید گوشت و دام.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *