
رئیس مجلس مشترک ایران و ایتالیا گفت: در پی تحریم ها، روابط تجاری ایران و ایتالیا ضعیف شده است، اما با توجه به لزوم به روز رسانی سبد صادرات ایران و ایتالیا، باید برنامه های جدید بر اساس تعاملات بیشتر شرکت های فناور اجرا شود. از ایران و ایتالیا
احمد پورفلاح، رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، با اعلام این خبر گفت: ایتالیا و ایران دارای روابط بسیار طولانی و تاریخی و دارای سابقه طولانی هستند. روابط اقتصادی و همکاری های تجاری، اما امروز در روابط تجاری دو کشور بحث تاثیر تحریم ها مطرح است، بنابراین تا زمانی که تحریم ها برداشته نشود و ایران به FATF نپیوندد، نمی توان انتظار بهبود روابط تجاری ایران با سایر کشورها را داشت.
این فعال اقتصادی افزود: اگرچه دولت سعی دارد مانند سال های گذشته بازارهای جهانی را حفظ کند و محصولات ایرانی را به بازار ایتالیا بفرستد، اما همچنان موانع زیادی از جمله تحریم ها در این مسیر وجود دارد که دلیل اصلی افت است. در تجارت ایران و ایتالیا البته حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا در دهه گذشته به 7.6 میلیارد دلار رسیده و تراز تجاری به نفع ایران مثبت شده است، اما امروز حجم مبادلات تجاری دو کشور به حدود یک میلیارد دلار و تراز تجاری رسیده است. برای ایتالیا مثبت شد. با این حال، این سطح از روابط تجاری ایران و ایتالیا به سختی حفظ شده است.
** نگاه تجاری ایران و ایتالیا متفاوت خواهد بود
وی گفت: پیش از آن ما تامین کننده اصلی نفت و پتروشیمی در ایتالیا بودیم اما به دلیل تحریم ها آن بازار را از دست دادیم اما فعالان اقتصادی همچنان در تلاش هستند تا آن بازار را پس بگیرند و در این راه دولت باید نگاهی دقیق به ایجاد مبادلات نفت و پتروشیمی داشته باشید.
پورفلاح با تاکید مجدد بر اینکه ایتالیا بزرگترین کشور اروپایی خریدار نفت و پتروشیمی از ایران بوده است، گفت: متأسفانه از دست دادن بازارهای بزرگ نفت و پتروشیمی و فرصت های تجاری با کشورهای بزرگ به راحتی قابل جبران نیست، هرچند دولت و فعالان اقتصادی به دنبال این هستند. راهی برای رسیدن دوباره به بازار ایتالیا، اما لازم به ذکر است که کیفیت و ترکیبات روغن هر کشور متفاوت است، بنابراین خریداران باید بسته به روغن خریداری شده، سیستم های صنعتی خود را تعویض کنند.
رئیس خانه مشترک ایران وایتالیا خاطرنشان کرد: با توجه به لزوم تغییر سیستمهای صنعتی بر اساس کیفیت نفت خریداریشده، بازپسگیری بازارهای از دست رفته بسیار دشوار است، اما با سیاستهای دولت قطعاً راهی برای تحقق روابط تجاری بین دو کشور پیدا میشود. دو کشور
** سبد صادراتی ایران و ایتالیا رونق دارد؟
پورفلاح در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر سهم تبادل محصولات جدید در کمرونق بودن تجارت ایران و ایتالیا، گفت: متاسفانه با تشدید موانع تجاری ایران و ایتالیا، سهم بنگاههای دانش بنیان در صادرات بین ایران و ایتالیا. دو کشور کاهش چشمگیری داشته است، اما با توجه به اهمیت این بخش از اقتصاد باید هر چه سریعتر با برنامه ریزی های جدید برای به روز رسانی مشارکت و تبادل محصولات فناورانه عمل شود.
رئیس اتاق مشترک ایران و ایتالیا گفت: شاید روابط تجاری ایران و ایتالیا ضعیف شده است، اما به دلیل لزوم به روز رسانی سبد صادراتی، باید برنامه های جدیدی بر اساس تعامل بیشتر شرکت های فناور ایران و ایتالیا اجرا شود. ”