سایر موضوعات

جای خالی قرارداد تجارت ترجیحی بین ایران و تاجیکستان

ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: آنچه بخش خصوصی تاجیکستان و بخش خصوصی ایران با وجود همه این امکانات باید از دولت‌های دو کشور مطالبه کنند، اجرای تجارت ترجیحی توافقی است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران درباره بحث حمل و نقل گفت: حمل و نقل یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. در مسیر رسیدن کالاهای ما به تاجیکستان و بالعکس، شرکای مشترکی وجود داشته است که در این زمینه تأثیرگذار است، اما باید در هر دو کشور در زمینه حمل و نقل و ترانزیت راهکارهایی اندیشیده شود و مهمتر از همه به یکدیگر کمک کنیم تا زیرساخت های لازم برای آینده ایجاد شود. . گرفتن

انتهای پیام

شفیع افزود: در بازار هر دو کشور تاجران حرفه ای و بعضاً غیرحرفه ای داریم. گاهی اوقات اقداماتی در امور غیر حرفه ای صورت می گیرد که بر تجارت رسمی تأثیر می گذارد. دبیرخانه شورای مشترک باید کمیته ای دائمی تشکیل دهد و اختلافات دو کشور را در اتاق های بازرگانی دو کشور حل و فصل کند که در قالب آن تجار تاییدیه اعتباری از طرفین دریافت کنند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: آنچه بخش خصوصی تاجیکستان و بخش خصوصی ایران با وجود همه این امکانات باید از دولت های دو کشور مطالبه کنند، اجرای تجارت ترجیحی توافقی است. این به افزایش روابط تجاری کمک می کند. بنابراین اولین قدم اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور است. باید در ایران و تاجیکستان دبیرخانه دائمی ایجاد شود و این دبیرخانه یکی از وظایفی است که باید دنبال کند.

غلامحسین شفیع امروز نهم آذرماه در نشست سرمایه گذاری و فرصت های تجاری با تاجیکستان با حضور هیئت تجاری متشکل از تجار و بازرگانان این کشور که در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، گفت: بین بخش خصوصی دو کشور با حضور روسای جمهور یادداشت تفاهم امضا شد. امضا رسیده و اجرای آن به اتاق های بازرگانی ایران و تاجیکستان سپرده شده است و این موضوع اجرایی شده است و امیدواریم به اهداف این تفاهم نامه دست پیدا کنیم.

شفیعی گفت: به عنوان مثال یکی از مشکلات اساسی در ایران مشکل آب است. تاجیکستان از نظر منابع آبی در منطقه و حتی جهان رتبه اول را دارد اما برای کشت فراساحلی به برزیل می رویم در حالی که تاجیکستان از نظر منابع آبی بسیار مهم است و از این ظرفیت استفاده نمی شود.

رئیس اتاق بازرگانی معادن و صنایع کشاورزی ایران گفت: تاجیکستان در سال های 2012 و 2013 تقریباً سومین یا چهارمین شریک تجاری ایران بود، اما به دلیل مشکلات حجم تجارت کاهش یافته است. خوشبختانه با توجه به تغییراتی که در سال گذشته رخ داد، روابط اقتصادی دو کشور طی 8 ماه 115 درصد افزایش یافت، اما آنچه مسلم است ظرفیت بین دو کشور بسیار بالاتر از آن است. شاید حضور دو کشور در دو قطب اقتصادی منطقه از جمله اجلاس سران شانگهای و اتحادیه اوراسیا، فصل جدیدی را برای جهش در همکاری های اقتصادی باز کند.

وی افزود: آنچه مشخص است این است که کل روابط جهانی با تاجیکستان به ریشه های عمیق فرهنگی برمی گردد. این دو کشور تنها با مرزها از هم جدا شده اند و مردم ایران و تاجیکستان یکدیگر را خویشاوند می دانند.

وی با تاکید بر اینکه تاجیکستان می تواند بخش بزرگی از آلومینیوم مورد نیاز منطقه را تامین کند، گفت: از سوی دیگر ایران در زمینه سدسازی در منطقه و جهان از نظر خدمات فنی و مهندسی وضعیت مطلوبی دارد. ظرفیت های دو کشور برای همکاری های دوجانبه و چندجانبه مساعد است و می توانیم از طریق تاجیکستان با کشورهای ثالث همکاری کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا