چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

جای خالی فناوری جدید در مدیریت مصرف سوخت خودرو

بررسی ظرفیت دانش بنیان در صنایع کشور (42)

جای خالی فناوری جدید در مدیریت مصرف سوخت خودرو

یک کارشناس فناوری خودرو گفت: شرکت های دانش بنیان فعال در کشور ظرفیت ارائه فناوری ها و فناوری های نوین در خودروسازی برای مدیریت مصرف سوخت را دارند و این موضوع باید در سطح کلان -مدیریت پیگیری شود.

ابوالفضل خلخالی معاون مدیرکل فناوری و نوآوری دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: با وجود عدم تعادل در تولید انرژی. و مصرف در کشور، در شرایطی هستیم که مصرف سوخت خودروهای احتراق داخلی معمولی در کشور بالاست.

این استاد دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: برای رفع این مشکل باید چاره ای اندیشید. لازم به ذکر است که ما معمولا از موتورهای تنفس طبیعی با حجم سیلندر بالا استفاده می کنیم که با وجود حجمی بین 1500 تا 2000 سی سی باز هم توان خروجی و گشتاور بالایی را ارائه نمی دهند.

خلخالی گفت: اگر نسبت توان خروجی و مصرف سوخت موتورهای رایج داخلی را بررسی کنیم با ضریب پایینی مواجه می شویم که در مقایسه با شرایط فعلی جهانی چندان قابل قبول نیست. بنابراین برای بهبود موتورهای احتراق داخلی به فناوری هایی مانند توربوشارژرها یا سیستم های تزریق سوخت پیشرفته نیاز داریم که متأسفانه چندان مورد بحث قرار نگرفته است.

پایگاه های دانش

وی ادامه می دهد: یکی دیگر از راهکارهای مدرن برای کاهش مصرف سوخت، کاهش تعداد سیلندرها است. به طوری که استفاده از موتورهای سه سیلندر در خودروهای کوچک یک راه حل رایج است. اما متاسفانه ما از این موارد در خودروهای پرحجم خود استفاده نمی کنیم.

فناوری هیبریدی راه حل دیگری برای جلوگیری از مشکل عدم تعادل سوخت است

این استاد دانشگاه گفت: راهکار دیگر حرکت به سمت خودروهای هیبریدی است. خودروهای هیبریدی در دنیای امروز مرحله تحقیق و توسعه را پشت سر گذاشته اند و یک فناوری بالغ به حساب می آیند. انواع سیستم های هیبریدی موجود است.

وی ادامه می دهد: به عنوان مثال برای عرضه یک خودروی کوچک در یک رده، به راحتی می توان تصمیم گرفت که از کدام سیستم هیبریدی برای حداکثر بازدهی استفاده شود. فناوری هیبریدی اکنون به بلوغ کامل رسیده است و در بسته های صوتی با نام های P-Zero تا P-Six بسته بندی می شود.

خلخالی تصریح کرد: متأسفانه به این فناوری ها توجه نکرده ایم. امروزه حتی گیربکس هایی اختراع شده اند که در داخل آن یک ژنراتور برای تولید انرژی از گشتاور مجموعه در مواقعی که نیازی به انتقال انرژی نیست، اختراع شده است. به این ترتیب زمانی که خودرو برای حرکت نیازی به انتقال نیرو نداشته باشد، این ژنراتور فعال شده و برق تولید می کند.

وی ضمن تاکید بر استفاده از فناوری های نوین در خودروسازی ادامه داد: به عنوان مثال ژنراتور مذکور به راحتی می تواند مصرف سوخت خودروهای هیبریدی را تا 30 درصد کاهش دهد. در نتیجه استفاده از فناوری های جدید در خودروسازی برای مدیریت مصرف سوخت فعلی ضروری و بدیهی است.

این استاد دانشگاه گفت: در کنار این مشکلات استفاده از خودروهای تمام برقی نیز می تواند در تغییر سبد انرژی کشور موثر باشد. در دست مصرف کننده، این نوع خودرو نیازی به سوخت فسیلی ندارد، اما در صنایع پایین دستی ممکن است همچنان تولید انرژی با مصرف سوخت فسیلی همراه باشد.

وی ادامه می دهد: در این نوع خودروها، مدیریت مصرف انرژی می تواند شرایط کاری نیروگاه های ما را تا حد زیادی بهبود بخشد. تا انرژی در این خودرو بازیافت و استفاده مجدد شود.

دانش بنیان ها و فناوری های کاهش مصرف سوخت

خلخالی در خصوص دلایل نبود دانش بنیان برای تولید و کاربرد این فناوری ها گفت: به طور کلی این فناوری ها به دلیل نبود فناوری بومی ضعیف نیستند. پایگاه های دانش ما به دست آوردن و توسعه این نوع فناوری را آسان می کند. دلیل این ضعف را باید نبود مدیریت کلان در این حوزه دانست.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید مدیریتی وجود داشته باشد که بتوانیم از دانش خود برای تولید و بهره برداری استفاده کنیم. به عنوان مثال، برای ساخت یک توربوشارژر برای موتورهای احتراق داخلی خود، به مرحله تحقیق و توسعه، سپس تولید نمونه برای آزمایش و سپس تولید انبوه نیاز داریم.

خلخالی ادامه داد: این قیمت مستلزم سرمایه گذاری هایی است که باید از نظر اقتصادی در زمان مناسب و با نرخ مناسب بازگردد. بنابراین برای صرفه جویی در هزینه، محصول باید تیراژ بالایی داشته باشد. بنابراین باید در کنار مدیریت عالی شرایطی را ایجاد کنیم که این محصول با کمی تغییر در موتورهای مختلف قابل استفاده باشد و این موضوع بر عهده مدیریت عالی کشور است.

این استاد دانشگاه علم و صنعت ادامه می دهد: از سوی دیگر شرایط ورود این نوع فناوری ها به کشور باید به گونه ای باشد که تولیدکنندگان ملی و شرکت های دانش بنیان آسیب نبینند. بنابراین اگر بتوانیم حوزه مدیریت کلان را ساماندهی کنیم، پایگاه های دانش ما برای توسعه فناوری مشکلی ایجاد نمی کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *