جایگاه دانش بومی در بازاریابی صنعت خودرو

اقتصاد دانش و رئیس جمهور آینده/2

یک کارشناس صنعت خودرو گفت: در شرکت های دانش بنیان، جوانان نخبه با ایده های کاربردی از حضور در بخش های مختلف تولید خوشحال می شوند. اما متأسفانه این ایدهپردازان در یک دور باطل قرار گرفتهاند که تمام تلاشهایشان منجر به تولید یک نمونه اولیه میشود.
بابک صدرائی کارشناس صنعت خودرو در خصوص تاثیر ضعیف دانش بنیان در صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در شرکت های مبتنی بر دانش قطعاً داریم. جوانان افرادی با ایده های ناب و کاربردی، اما متأسفانه این جوانان در یک چرخه معیوب هستند.” آنها به این نتیجه رسیدند که تمام تلاششان در نهایت منجر به تولید نمونه اولیه شود. مشکل اصلی صنعت خودرو، اتصال ایده ها به تولید است. بخش و همچنین بازاریابی آنها.
صدرائی ادامه داد: رئیس جمهور جدید باید با پیوند دانش بومی به تولید محصول و تجاری سازی ایده ها با اقدامات علمی و بکارگیری کارشناسان در دستگاه های مرتبط با صنایع مختلف به ویژه زنجیره خودرو، ضعف صنعت خودرو کشور را به نقطه قوت تبدیل کند.
وی ادامه داد: این بحث باید به دقت مورد توجه قرار گیرد و گلوگاه های دستیابی به آن مشخص شود. همچنین مراحل ساخت خودرو در ایران باید مشخص و مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. از خودروهای احتراق داخلی گرفته تا خودروهای هیبریدی، همزمان طراحی و ساخته نمی شوند. بنابراین پیشنهاد می شود مرز بین ایده و شرکت هایی که آن را اجرا می کنند، مشخص شود.
صدرائی افزود: برخی از شرکت ها ظرفیت ایده پردازی و اتصال این ایده ها را به دستور کار تولیدکنندگان دارند. بنابراین توجه ویژه به این نوع کسب و کار ضروری است.
توقف زمان در صنعت خودرو کشور
صدرائی گفت: در حال حاضر بزرگترین مشکل صنعت خودرو کشور، توقف زمان در این صنعت است. چهار دهه است که برخی از پلتفرم ها در صنعت خودروی کشور از کار افتاده اند و این صنعت قادر به برقراری ارتباط با دنیا برای اطلاعات به روز نیست. بنابراین لازم است شرایطی فراهم شود که خودروساز موظف به به روز رسانی باشد.
وی ادامه داد: برای تشویق خودروسازان به همکاری با دانش بنیان برای به روز رسانی محصولات خود نیازی به اخذ مجوزهای خاص و غیره نیست. ; در عوض می توان با آزادسازی قیمت ها و کاهش عوارض گمرکی واردات خودرو، رقابت را به کشور بازگرداند. اجرای این اقدام ساده مستلزم تجدید نظر خودروساز در سیستم ها و ساختارها، خدمات و خدمات پس از فروش و تولید محصولات باکیفیت است. تا زمانی که بازار مهندسی و انحصاری موجود باشد، هیچکس برای تولید خودروهای مدرن و به روز رسانی محصولات خود پول خرج نخواهد کرد.
نحوه اتصال پایگاه های دانش از ایده پردازان به خالقان
این کارشناس صنعت خودرو گفت: حلقه مفقوده این صنعت در سال های اخیر همانطور که بارها به آن اشاره شده، عدم ارتباط موثر دانش بنیان ها و دانشگاهیان با صنعت است. در واقع، صنعت حاضر به خرید ایده ها از این پایگاه های دانش نیست. در زمینه طراحی گیربکس، تقویت موتور و حتی طراحی بدنه بارها با دانش بنیان مشورت شده است، اما این ایده ها کمتر مورد استقبال قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ریشه این عدم استقبال را باید در بازار تجهیزات فنی و عدم رقابت در بازار خودرو جستجو کرد. دلیل این تاخیر را باید در این دانست که خودروسازان احساس نمی کردند اگر محصولات خود را تغییر ندهند و از ایده های مدرن استفاده نکنند، مشتریان خود را از دست خواهند داد. به همین دلیل اولین و ساده ترین راه برای اتصال دانش بنیان به صنعت خودرو و به روز رسانی این صنعت، ایجاد فضای رقابتی در کشور است.
آیا خودروسازان کوچک و دانش بنیان خودروهای لوکس خواهند ساخت؟
صدرائی در خصوص تولید خودروهای خاص و به اصطلاح محدود توسط شرکت های دانش بنیان گفت: با توجه به تیراژ پایین خودرو در ایران و همچنین نگرش ایرانی ها به خودرو، کار این گونه مشاغل برای بازار داخلی بسیار سخت است. چنین نوآوری هایی در چین با بیش از 30 میلیون دستگاه تولید و تقاضای مضاعف، قطعاً محبوبیت بیشتری نسبت به بازار داخلی خواهد داشت.
اهمیت تجربه برای پایگاه های دانش خودرو
صدرائی تاکید کرد: با سفارش و بخشنامه و اخذ تسهیلات نمی توان خودروهای دانش بنیان را یک شبه تولید کرد. اولین توصیه به پایگاه های دانش خودرو ورود تدریجی به صنعت خودرو و بهره مندی از تجربه مشاوره و یا حتی همکاری با سایر شرکت های خارجی در هر مرحله است.
وی ادامه داد: دانش بیان اگر قرار است به رسالت خود عمل کند باید با همکاری سایر فعالان حتی خارج از کشور تجربه مدیریتی و فنی لازم را کسب کند و با ایده های نو این تجربه را وارد بازار کند. » این کسب تجربه باید شرایطی را برای حضور این خلقت در بازار جهانی فراهم کند. همچنین باید شرایطی فراهم شود تا دانش بنیان ها نیز در این صنعت رشد کنند.