سخنگوی سازمان امور مالی گفت: تاکنون بیش از 30 هزار گزارش مردمی در سامانه افشاگران سازمان امور مالی ثبت شده است.
به گفته این روزنامه نگار خبرگزاری صداوسیما، مهدی محدی باکن نظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص ثبت گزارش های مردمی در سامانه افشاگران مالیاتی گفت: پس از تصویب بخشنامه تشویق افشاگران فرار مالیاتی در اسفند ماه 1400 تاکنون شاهد گزارش های مردمی بوده ایم. مبارزه با فرار مالیاتی یا تقلب های مالیاتی که تا به امروز بیش از 30000 گزارش ثبت شده در سامانه تشخیص سازمان امور مالیاتی را نشان می دهد.
وی گفت: حدود 75 درصد از این گزارش ها مربوط به عدم استفاده از دستگاه کارتخوان و حدود 60 درصد آن نیز مربوط به عدم استفاده پزشکان از دستگاه کارتخوان است.
موحدی افزود: سازمان امور مالیاتی نیز در همین زمینه رسیدگی کرد و حدود 3600 مورد تخلف پزشکان از دستگاه های کارتخوان شناسایی و برای رسیدگی به سازمان نظام پزشکی و مدیران کل سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: بر اساس اظهارنامه های ثبت شده در سامانه هشدار مالیاتی، حدود 7500 بازدید میدانی انجام شد که از این میان حدود 900 مودیان جدید شناسایی شدند.
وی افزود: از میان 30 هزار گزارش فرار مالیاتی ثبت شده در سامانه افشاگری، برخی گزارش ها قابل اعتمادتر است و به برکت آنها می توان با دقت و سرعت بیشتری با فرار مالیاتی برخورد کرد.
نماینده سازمان امور مالیاتی کشور گفت: حدود 117 مورد از این گزارش های موثق به ثبت رسید که منجر به کشف کلاهبرداری های مالیاتی بزرگتر شد و مورد شناسایی ویژه قرار گرفت.
وی گفت: یکی از موارد اخیر گزارش موثق در کشف فرار مالیاتی مربوط به کشف درآمدهای کتمان شده دو شرکت بزرگ در استان البرز بود که پس از ثبت گزارش در سامانه انفاق، مالیات ویژه ای را به دنبال داشت. با بازرسی از این دو شرکت و با بررسی اسناد فیزیکی و نرم افزارهای مخفی، توانستیم درآمد واقعی این شرکت را شناسایی کنیم که به همراه مالیات عملکرد، مالیات بر ارزش افزوده و جرایم متعدد بالغ بر 400 میلیارد است. تومان فرار مالیاتی
موحدی باکننظر گفت: بر اساس بخشنامه تشویق خبرنگاران فرار مالیاتی، امکان پرداخت یک درصد مالیات وصول به خبرنگاران به دلیل فرار مالیاتی وجود دارد و در این دو مورد اخیر تقریباً 552 میلیون تومان بوده است. متأثر، تحت تأثیر، دچار، مبتلا. به عنوان پاداش به این شخص پرداخت می شود.
اصطلاح نکوهش از رفتار افسران پلیس اقتباس شده است. تعاریف متداول «افشاگر» را به عنوان کسی که تخلفات را افشا می کند تعریف می کند. این تخلفات می تواند شامل انواع رفتارهای غیرقانونی و غیراخلاقی توسط رهبران و کارکنان یک سازمان باشد. مانند کلاهبرداری، اجاره، رشوه، احتکار، تولید محصولات خطرناک و نقض قوانین یا مقررات. افشاگری را می توان نوعی فراخوان عمومی برای اطلاع مردم از صحنه جرم دانست و هدف افشاگر جلوگیری از آسیب بیشتر به جامعه، سازمان ها و نهادهای عمومی است.
سازمان امور مالیاتی به منظور ایجاد یک نظام مالیاتی یکپارچه و عادلانه، قوانین مالیاتی سختگیرانه ای را برای جلوگیری از فرار مالیاتی و تخلفات وضع کرده است. امروزه فرار مالیاتی مخرب ترین روشی است که مالیات دهندگان می توانند اتخاذ کنند. زیرا موانع زیادی بر سر راه متخلفان قرار گرفته و جرایم مالیاتی بسیار جدی خواهد بود. یکی از مهمترین موانع مالیاتی، گزارش مالیاتی است.
بر اساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی، در صورتی که فردی بخواهد اظهارنامه فرار مالیاتی شرکت ها و اشخاص حقیقی و حقوقی را ارائه کند، در سامانه داخلی 1526 شماره 1، اظهارنامه فرار مالیاتی به عنوان اظهارنامه فرار مالیاتی سامانه تعیین شده است.
سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده 34 آیین نامه اجرایی ماده 219 قانون مالیات های مستقیم مصوب 18 دی ماه 1397، برای تشویق اظهارکنندگان به گزارش تخلفات مالیاتی و در صورتی که گزارش اخطار مالیاتی منتهی به کشف فساد به خبرنگار جایزه داده می شود.