یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

ثبت رکورد در پروژه نوسازی و تثبیت اساسی پالایشگاه آبادان


طرح توسعه فاز 2 پالایشگاه آبادان با سرمایه گذاری 1.2 میلیارد دلاری با جزئیات احداث خط جدید پالایشگاهی با ظرفیت 210 هزار بشکه در روز، ارتقای کیفیت فرآورده های تولیدی بر اساس استاندارد یورو 5 و کاهش محیط زیست. آلاینده ها، کاهش درصد تولید نفت کوره، افزایش تولید 53 درصد گاز مایع، 23 درصد نفت و گاز و 6 درصد بنزین بهره برداری می شود و برای 7000 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، قرارداد ساخت و بهره برداری از بزرگترین واحدهای تقطیر خاورمیانه در پالایشگاه آبادان در سال 1387 منعقد شد اما به دلیل تحریم های بین المللی در اوایل دهه 90 تحت تاثیر قرار گرفت و امضا شد. این پروژه در شهریور 1395 راه اندازی شد و این طرح با سرمایه کل 2.6 میلیارد یورو تعریف شد، اما به دلیل فشارهای بین المللی این میزان منابع تامین نشد و باید طرح به دو قسمت تقسیم می شد که قسمت اول آن بود. فردا به تایید رئیس جمهور می رسد، رسما افتتاح می شود و به موازات این مراسم، نمایندگی قسمت دوم آن نیز آغاز می شود.

بر اساس این اطلاعیه، در این طرح 18 واحد از مجموعه واحدهای پالایشی در مدار خدمات و تولید قرار می گیرند که دارای شاخص ها و ویژگی های منحصر به فردی می باشند. از جمله برج تقطیر اتمسفر با ظرفیت 210 هزار بشکه، واحد تقطیر خلاء ساخته شده در این پروژه به قطر 11 متر و ظرفیت 100 هزار بشکه در روز که معادل پالایشگاه است.

یکی از اهداف این طرح، بهینه سازی پالایش محصولات بر اساس استانداردهای جهانی است که با احداث واحدهای اضافی در قسمت دوم طرح انجام می شود. در فاز اول که در سال 1383 به بهره برداری رسید ظرفیت واحدهای مورد نظر به 150 هزار بشکه رسید و با اجرای این طرح یعنی فاز دو که با ساخت واحدهای جدید ظرفیت 210 هزار بشکه ایجاد می شود. ظرفیت طراحی پالایشگاه 360000 بشکه در روز است که تثبیت شده و محصولات پالایشگاه علاوه بر ارتقای کیفیت و رسیدن به استاندارد یورو 5 از صرفه اقتصادی نیز بهره می برند، البته لازم به ذکر است که این طرح عظیمی در شرایط فشار شدید تحریم ها و محدودیت های بین المللی انجام شد.

بیشتر بدانید:

نوسازی پالایشگاه آبادان گام مهمی در انتقال مواد اولیه است

ویدئو/ افتتاح پروژه بزرگ افزایش ظرفیت پالایشی کشور

جزئیات افتتاح بزرگترین واحد تقطیر در منطقه غرب آسیا

روزانه 210 هزار بشکه به ظرفیت پالایشی کشور اضافه می شود

بر این اساس واحدهای ساخته شده در قسمت اول این طرح که به زودی به بهره برداری می رسد، محصولاتی از جمله گاز مایع، نفتا، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره و گوگرد تولید خواهند کرد. اما با ساخت قسمت اضافی پروژه، واحد تولید بنزین نیز فعال شده و در مجموع روزانه حدود 100 هزار بشکه معادل 16 میلیون لیتر بنزین تولید می شود و به همین میزان گازوئیل نیز تولید می شود. تولید شود.

تنوع نفت خام خوراک این واحد 210000 بشکه است که از میادین مختلف نفتی کشور تامین می شود. در بخش مهندسی بیش از 95 درصد مهندسی پروژه توسط ظرفیت های ملی کشور انجام می شود. در بخش کالا بیش از 70 درصد کالاها و تجهیزات مورد نیاز پروژه ها اعم از راکتور، پمپ، کمپرسور و سایر اقلام توسط تولیدکنندگان و تامین کنندگان داخلی تامین می شود و در صورت ایجاد امکانات مناسب، این رقم به بیش از 85 درصد خواهد رسید. . البته حدود 14-15 درصد باقی می ماند که اغلب شامل ابزارهای پیشرفته و دقیق می شود که تولید آنها چندان مقرون به صرفه نیست.

در نهایت بیش از 102 شرکت ملی در این طرح شرکت کردند و تجهیزات لازم را تولید کردند. در این طرح بیش از 90 تن کالا و بیش از 10 میلیون و 500 هزار قلم کالا مورد استفاده قرار گرفت و از نظر اشتغال برای 7 هزار و 300 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شد. البته بیش از دو برابر این نیروها به طور غیرمستقیم در ساخت و تامین قطعات و کالا و مشاوره نیز نقش داشتند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *