سایر موضوعات

ثبات قیمت دلار در پاییز/ اثرات تصویب قانون جدید بانک مرکزی بر کنترل بازار ارز

به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی، ایجاد مرکز مبادلات ارز و طلا در ماه‌های اخیر، مطابق با مدیریت و تنظیم بازار ارز، به تامین نیازهای کلان و خرد فعالان حوزه ارزی کمک کرده است. . و تاثیر آن بر سایر بازارهای املاک و مستغلات این بود که بازار املاک و خودرو باثبات شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد شیریجیان با اشاره به مدیریت و تنظیم بازار ارز در ماه های اخیر گفت: مرکز طلا و ارز راه اندازی شد و به تامین نیازهای کلان و خرد ارزی فعالان ارز کمک کرد. و شفافیت قابل توجهی در حوزه قیمت گذاری در بازار ارز ایجاد کرد. البته بانک مرکزی اقدامات نظارتی و نظارتی دیگری را برای تنظیم روابط و نهادهای فعال در حوزه بازار ارز اتخاذ کرده است.

وی ادامه داد: هدف ایجاد نظارت، حاکمیت، مقررات و شفافیت حداکثری در بازار ارز است که آثار آن را می توان در حوزه مدیریت بازار ارز و تاثیری که وی در سایر بازارهای دارایی از خود به جای گذاشت، مشاهده کرد. بازارهای املاک و مستغلات و خودرو که به ثبات منجر شد، از راه رسید. البته ما با اهداف مورد نظر تصمیم گیران سیاسی فاصله داریم، اما تلاش ما این است که بتوانیم هر چه سریعتر و بهتر به این اهداف برسیم.

ثبات قیمت دلار در پاییز

معاون اقتصادی بانک مرکزی به مدیریت بازار ارز اشاره کردبات قیمت دلار در سه ماهه پاییز است.

در ابتدای پاییز امسال قیمت دلار حدود 49 هزار تومان بود; در روزهای بعد و در پی درگیری مسلحانه علیه حماس، نرخ دلار حدود 3000 تومان افزایش یافت. اما روند صعودی ادامه پیدا نکرد و در روزهای پایانی آذر که ماه نسبتا آرامی برای دلار بود، این ارز آمریکایی به کانال 49 هزار تومان بازگشت و کارشناسان پیش بینی می کنند روند نزولی ادامه داشته باشد.

به گفته سید شمس‌الدین حسینی – وزیر سابق اقتصاد – در ماه‌های اخیر سیاست خارجی موفق‌تر بوده، تیم اقتصادی در سیاست خارجی فعال‌تر بوده و در نتیجه بخشی از منابع ما در کره آزاد شده است. و اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و همه اینها تأثیر مثبتی داشته است. اکنون شاهد آثار سیاست گذاری اقتصادی و مدیریت اقتصادی هستیم و اگر این روند ادامه پیدا کند، شاخص های اقتصادی در حال ظهور هستند. اما باید مراقب باشید که این جوانه ها به دلیل یک سری نوسانات شبیه باد نسوزند.

آثار تصویب قانون جدید بانک مرکزی

همچنین در همین راستا، حمیدرضا جیهانی – کارشناس بازارهای ارز و مالی – در خصوص تصویب قانون جدید بانک مرکزی و آثار آن بر اقتصاد کشور، تصویب این قانون را کمک شایانی به اجرای تعهدات بانک مرکزی می کند. کشور باید نقش بزرگتری داشته باشد و موفق تر باشد. تصویب قانون جدید می تواند خلأهای موجود در قوانین قبلی را پر کند و با شرایط فعلی کشور سازگار باشد.

وی با اشاره به مدیریت فعال بازار ارز معتقد است: شوک های پولی در دهه های اخیر نقش مهمی در بروز شوک های تورمی در اقتصاد کشور داشته است، بنابراین مدیریت صحیح بازار ارز می تواند از بروز شوک های پولی جلوگیری کند. اقدامات بانک مرکزی در ماه‌های اخیر با وجود اینکه در ماه‌های اخیر شاهد فشارهای سیاسی و اتفاقات منفی در سطح جهان بوده‌ایم، آرامش و ثبات در بازار ارز را تضمین کرده است که در شرایط عادی می‌توانست باعث بروز دیگری شود. مناسبت ها. برای بازار ارز

دلار در سراسر جهان در حال کاهش است

در عین حال، آمارهای جهانی حاکی از کاهش شاخص جهانی دلار در سال 2023 است و پیش بینی می شود ارزش جهانی این ارز در سال 2024 به روند کاهشی خود ادامه دهد و در عین حال نرخ یورو به دلار به بالاترین سطح خود در چهار ماه گذشته رسید. ، بالاتر از 1.1030 است و یورو در سال گذشته موقعیت خود را در برابر دلار بهبود بخشیده است.

از سوی دیگر، شی جین پینگ – رئیس جمهور چین – در تلاش است تا سلطه دلار را به چالش بکشد و برای رسیدن به این هدف، حتی در حال بهبود روابط چین با عربستان سعودی است. اگرچه تسلط دلار در حال حاضر ادامه دارد، تقریباً نیمی از تمام پرداخت‌ها در سراسر جهان به ارز ایالات متحده انجام می‌شود و دلار همچنان بهتر از سایر ارزهای جهانی عمل می‌کند، ایده مختل شدن این سلطه در سال‌های آینده بسیار جدی است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا