تک فرهنگ کشاورزی را صنعتی می کند

صفایی تصریح کرد: تمرکز بر یک محصول خاص دست دولت را برای برنامه ریزی بلندمدت باز می گذارد و در این مدل تسهیلات به صورت هدفمند ارائه می شود.
کارشناس اقتصاد کشاورزی:
این کارشناس اقتصاد کشاورزی کشت چند محصولی را مغایر با موازین اقتصاد برای تولید بهینه دانست و خاطرنشان کرد: زمانی که استان خوزستان فقط گندم کشت می کند و این نیاز تا ده سال آینده برآورده می شود؛ در حالی که در استان خوزستان باید به این موضوع توجه شود. بخش صنعت دست به کار شده و با توجه به نیاز استان در ماشین آلات داخلی سرمایه گذاری می کند. رفتن به این سمت، کشاورزی را صنعتی، اقتصادی و انبوه می کند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت توجه ویژه به بنگاه های دانش بنیان در تمامی سطوح کشاورزی، به لطف انرژی ارزان و مواد اولیه پتروشیمی، پیشتاز منطقه در کشت گلخانه ای خواهیم بود. چشم انداز بلندمدت کسب و کارهای دانش بنیان ما را به صادرکننده فناوری فرهنگ تبدیل می کند.
صفایی خاطرنشان کرد: در آمریکا نه تنها اجازه تغییر کاربری داده نمی شود، بلکه اجازه تغییر نوع کشت را نیز ندارید. به عبارت دیگر، اگر کشاورز تصمیم بگیرد به جای جو گندم بکارد، جلوی آن را می گیرند. این سیاست باعث رونق زمین های زراعی در ایالات متحده شده است به طوری که وقتی کمباین ها شروع به برداشت می کنند، در هنگام غروب در یک خط مستقیم برداشت می کنند.
این کارشناس اقتصادی فناوری را پشت سر افزایش حجم تولید دانست و گفت: کشت گلخانه ای با آنچه در ایران با آن مواجه هستیم متفاوت است. البته باید به همین میزان کشت گلخانه ای هم احترام گذاشت اما ما به دنبال بهترین هستیم. در کشت گلخانه ای رایج در کشورهایی مانند اسپانیا، به دلیل استفاده بهینه از فضا، انرژی و آب، گلخانه ها به دو صورت عمودی و افقی توزیع می شوند. یعنی کشت لایه ای شده است، مثلا گلخانه بادمجان نه تنها با توجه به مساحت موجود گلخانه کشت می شود، بلکه کشت به صورت ارتفاعی و لایه ای انجام می شود.
این کارشناس اقتصادی مشکل کمبود تولیدات کشاورزی را ناتوانی کشاورزان در تجمیع زمین های خود برای کشت محصول خاص (تک محصول) دانست و افزود: کشاورزان با ثبت تعاونی و تجمیع زمین برای کشت محصول خاص از مزایای بسیاری برخوردار می شوند. .
رضا صفایی گفت: زمانی که استان خوزستان فقط گندم کشت کند و این نیاز تا ده سال آینده برآورده شود، بخش صنعت با توجه به نیاز استان شروع به کار و سرمایه گذاری در ماشین آلات داخلی می کند. رفتن به این سمت، کشاورزی را صنعتی، اقتصادی و انبوه می کند.
رضا صفایی کارشناس اقتصاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، معضل کشاورزی را غیرصنعتی دانست و گفت: اصلی ترین راه پیشبرد صنعت کشاورزی تولید بیشتر است.
وی افزود: تولید انبوه در برخی نقاط به کشاورزی تک کشت بستگی دارد. هر استان ایران مانند کشورهای پیشرفته فقط یک محصول تولید کند. به عنوان مثال، در ایالات متحده، یک ایالت فقط ذرت کشت می کند.
absnews
وی یادآور شد: امروز که به روستاها سر می زنیم می بینیم که هر کشاورز یک محصول خاص را بدون برنامه کشت می کند. به عنوان مثال، در یک روستا، چندین محصول مختلف از چغندر، سیب زمینی، گوجه فرنگی تا نخود به طور همزمان کشت می شود. اگر شما جای دولت بودید چگونه به افزایش حجم تولید این تعداد محصول کمک می کردید؟ واضح است که در این پراکندگی کاری از دست دولت برنمی آید.
absnews