یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

تکیه بر دانه های روغنی مستلزم تخصیص 40 همات در سال است

اگرچه در سال 94 وزارت جهاد 8 محصول اساسی از جمله دانه های روغنی را طی یک برنامه 10 ساله خوداتکایی در دستور کار قرار داده بود، اما اکنون در شرایطی که زمان زیادی تا پایان برنامه باقی نمانده است، 70 درصد خودکفا می شوند. این در حالی است که در برنامه هفتم پیش بینی می شود به طور متوسط ​​در 14 محصول اساسی کشور به خودکفایی 90 درصدی برسیم. در 5 محصول

بر اساس آمار سالانه کشور از 1.3 تا 1.5 میلیون تن روغن مصرف می کند و برای تامین این میزان به 3 میلیون تن دانه روغنی نیاز داریم اما اکنون 90 درصد آن از طریق واردات تامین می شود که 90 درصد خود دستیابی است. – اعتباربخشی در برنامه هفتم: ضرورت تامین زیرساخت ها و اعتبارات مورد نیاز.

گزارش ها حاکی از آن است که طرح خودکفایی در صنعت نفت بین سال های 94 تا 1400 با رشد 10 درصدی مواجه بوده و از 6 درصد در سال 94 به خودکفایی 16 درصدی در سال 1400 رسیده است. 6 درصد. درصد تا 10 درصد

بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که اصلاح نظام یارانه ای منجر به کاهش مصرف نفت و قاچاق برون مرزی شد، اما موضوع کنترل قاچاق به طور 100 درصد محقق نشده است. در خصوص اجرای سیاست آزادسازی و یکسان سازی، احتمال کاهش مصرف سرانه به کمتر از 22 تا 25 کیلوگرم وجود دارد.

تخصیص سالانه 40 همات برای خودکفایی دانه های روغنی ضروری است.

عطاالله الهاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل های کشاورزی گفت: با توجه به اینکه عمده نیاز نفت ما از طریق واردات تامین می شود بنابراین برای رسیدن به خوداتکایی باید نیازهای مورد نیاز تامین شود در غیر این صورت به تامین ادامه می دهیم. ما به کشورهای دیگر وابسته خواهیم بود.

به گفته وی، برای رسیدن به خوداتکایی و خودکفایی دولت باید الزامات، اعتبارات و حمایت های لازم را فراهم کند تا بتوانیم دانه های روغنی مورد نیاز را در داخل تولید کنیم.

الهاشمی ادامه داد: تا زمانی که الزامات اجرای الگوی کشاورزی برآورده نشود، خوداتکایی در تولید دانه های روغنی در حد شعار باقی خواهد ماند. اگرچه طرح خوداتکایی 70 درصدی در زمینه دانه های روغنی تا سال 1404 هجری شمسی محقق نشد.

عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی با بیان اینکه اجرای مصوبات بخش کشاورزی مستلزم حداقل 35 تا 40 اعتبار سالانه است، گفت: در صورت تامین نیاز و اعتبارات لازم برای سال کشاورزی آینده، ظرف 5 – طی در سال های برنامه هفتم به 80 درصد از مصوبات خود می رسیم، تنها 20 درصد نفت مورد نیاز ما از طریق واردات تامین می شود.

پتانسیل دستیابی به خودکفایی دانه های روغنی در کشور وجود دارد

بر اساس سند دانش امنیت غذایی و دستور رئیس جمهور، در 14 محصول اساسی کشور به طور میانگین به 90 درصد و در 5 محصول به 100 درصد خودکفایی خواهیم رسید..

عنایت اله بیبانی معاون بیت کشاورز گفت: با توجه به شرایط اقلیمی امکان تامین مواد اولیه در کشور وجود دارد بنابراین باید زیرساخت های لازم مانند قیمت خرید تضمینی مناسب تعیین شود تا قیمت قابل قبولی داشته باشد. برای کاشت و برداشت تعیین می شود.

به گفته وی، امکان تولید دانه های روغنی در استانداری های مختلف وجود دارد و این امر منوط به تامین زیرساخت ها و ابزار لازم است و می توان به خودکفایی رسید، در حالی که در بسیاری از موارد به دلیل کمبود محصول امکان برداشت وجود ندارد. توانایی های مالی منابع

بی‌بانی با اشاره به اینکه امکان خودکفایی دانه‌های روغنی در کشور وجود دارد، افزود: مدیریت برداشت، تحویل به موقع محصول و اجرای تعهدات دولت در قبال کشاورزان از جمله راهکارهای رسیدن به خوداتکایی در دانه‌های روغنی است. زیرا جریان های مختلفی از منابع اولیه تأسیسات تولیدی در استان های مختلف وجود دارد.

معاون خانه کشاورز گفت: با فراهم کردن ابزار برداشت به موقع محصول، پرداخت به موقع مطالبات، اعلام قیمت خرید مطمئن و مناسب و تامین سایر زیرساخت‌های لازم در طول برنامه هفتم، می‌توان به حداکثر وابستگی به دانه‌های روغنی دست یافت. و کاهش وابستگی به آن سوی مرز.

طرح خوداتکایی در زمینه دانه های روغنی یکی از طرح های مهم وزارت جهاد کشاورزی است که از نیمه دوم سال 1393 و طی یک برنامه ده ساله آغاز شد که مقرر شد 70 درصد از نیاز کشور را تامین کند. نیازهای داخلی علیرغم این واقعیت این است که زمان زیادی تا پایان برنامه باقی نمانده است. با اعمال حمایت های لازم برای تولید. برای این محصول استراتژیک در برنامه هفتم.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *