کد خبر: 1894591
17 مارس 1401 در 08:02
34 بازدید
0نقطه نظر
از گذشته یاد بگیر
قهرمان المپیک سیدنی گفت: المپیک پاریس را باید جدی گرفت و تیم بزرگسالان باید در اولویت باشد و هر چه زودتر آن را شکل دهد.

به گزارش ” ای بی اس نیوز ورزشی”، حسین توکلی در گفت وگو با ایسنا، درباره مهم ترین اولویت فدراسیون وزنه برداری پس از انتصاب رئیس جمهور اظهار کرد: تمام این ساختارها و هزینه ها برای تیمی است که تیم وزنه برداری ایران در بازی های المپیک حضور دارد. . سال 1402 سال پرکاری است و مسابقات انتخابی المپیک زیادی داریم و اولویت این است که تیم قدرتمندی را آماده کنیم تا بتوانند در المپیک سهمیه بگیرند و مدال بگیرند. بحث هزار و یک سالن ساختن، مدیریت خوب است، اما تیم ملی نتیجه نمی گیرد، یک پرونده ضعیف می شود. بنابراین باید هر چه زودتر تکلیف تیم ملی بزرگسالان مشخص و برای مسابقات آینده برنامه ریزی شود.
* تیم بزرگسالان باید هر چه زودتر تشکیل شود
توکلی در پاسخ به این سوال که بحث حمایت تا چه حد باید توجه فدراسیون را جلب کند؟ وی بیان کرد: همراهی که در همه فدراسیون ها موازی کاری است و در عین حال برای تیم بزرگسالان به عنوان ویترین فدراسیون ارزش قائل هستیم، باید همراهی کنیم و از آن غافل نشویم. اما از آنجایی که المپیک پاریس نزدیک است، ابتدا باید المپیک را جدی گرفت و تیم بزرگسالان را در اولویت قرار داد و حمایت هم انجام شود. ما نمی توانیم دوره مدیریت چهار ساله را نجات دهیم، اما تیم ارشد را رها کنیم. باید از تجربیات گذشته درس خوبی بگیریم و هزینه های زیادی صرف نکنیم و چون تیم بزرگسالان در اولویت هستند می توانیم از استعدادها نیز استفاده بهینه کنیم. در حال حاضر تیم بزرگسالان باید خیلی زودتر تشکیل شود و بچه ها در چارچوب و قالب مسابقه قرار بگیرند.
ما نباید از نسل امید غافل شویم
توکلی با تاکید بر حفظ وزنه برداران در رده سنی امید خاطرنشان کرد: اغلب از نظر استعداد و حمایت به تیم جوانان می روند در حالی که فاصله بین جوانان و بزرگسالان را باید جدی تری گرفت. بسیاری از بالابرهایی که از گروه سنی جوانان خارج می شوند و وارد گروه سنی بزرگسالان می شوند، اگر بتوان به آنها اعتماد کرد، آزاد می شوند. مقوله امید اصلا وجود ندارد چون توانایی آنها به تیم بزرگسالان نمی رسد نابود می شوند. وزنه برداران 20 تا 21 ساله حدود دو سال طول می کشد تا به ثمره اصلی برسند، بنابراین بازیکنان آینده دار باید در ترکیب بزرگسالان حضور داشته باشند تا بتوانند در کنار خوبان باشند و این نسل را از دست ندهیم. در واقع ثمره نوجوانان و جوانان در امیدها مشخص می شود اما وزنه برداران وقتی به رده امید می رسند رها می شوند و در این شرایط همه هزینه هایی که کرده ایم از دست می رود و می سوزد. بازیکن سوم و چهارم را خیلی راحت از دست می دهیم و این ضعف باید اصلاح شود.
*ساختن وزنه برداری زمان می برد
قهرمان المپیک سیدنی در پاسخ به این سوال که فکر می کند تا کی باید به انوشیروانی فرصت داد تا بدنسازی در وزنه برداری را ببیند؟ گفت: به نظرم باید حداقل سه سال به خودت فرصت بدهی تا از سال چهارم نتیجه بگیری. وزنه برداری رشته ای است که ساخت آن زمان بر است و برخلاف برخی رشته های دیگر، با تغییر مربی نمی توان نتایج را تغییر داد. در واقع مانند درخت زیتونی است که همیشه با میوه دادن میوه می دهد. حداقل دو سال طول می کشد تا به تیمی منسجم و مستحکم برسیم و زیرساخت ها شکل مناسبی پیدا کنند و به نظر من نباید خیلی زود منتظر معجزه باشیم. البته در شش ماه گذشته کمتر از شش سال کار انجام شده و انوشیروانی فعالانه در حال پیشرفت است. ایجاد زیرساخت ها، برگزاری اردوها، ماموریت های خارج از کشور کار ساده ای نیست و برای فردی که سابقه مدیریت طولانی نداشته است، به نظر من شغلش شایسته است. البته این موارد تعریفی از شخص نیست و حقایق ورزش است و اگر غیر از این بود با همان وضوح بیان می کردم.
انوشیروانی از گذشته درس گرفت
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا فکر می کند قهرمانانی که دور هم جمع شده اند باید همین طور به کار خود ادامه دهند و از خرد جمعی استفاده کنند؟ وی در این باره گفت: بخشی از این مشکل به ظرفیت شخصی افراد مربوط می شود. تا کنون هیچکس این کار را نکرده است تا همه آنها را جمع کند و آزمون و خطا می خواهد. فکر می کنم انوشیروانی از گذشته و از تاریخ درس های زیادی گرفته است. شاید خودش بعضی چیزها را پشت سر نگذاشته باشد، اما دیده و سعی کرده از آن تجربیات نهایت استفاده را ببرد و فواید آن را خواهد دید. من فکر می کنم باید بیشتر مراقب پست هایی باشیم که انتخاب می شود تا افراد واقعاً در جای خود قرار بگیرند.
توکلی افزود: من به عنوان یک مداح می گویم نوع انتخاب مهم است. مطمئنم دیدگاه انوشیروانی حرفه ای است و از تجربیات درست استفاده می کند و می داند که چقدر ذهن های فعال و حامی در این زمینه بهتر می توانند کمک کنند و به این دلیل نیست که او مخالفتی ندارد، همه را سر کار گذاشته است. او می خواهد اوضاع بهتر شود. چون نمی تواند به تنهایی در همه سنگرها فعال باشد. بنابراین کار را به کاردان می سپارد و به نظرم کار هوشمندانه ای است و بازتاب خوبی در جامعه خواهد داشت. نگاه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش این است که افرادی که خاک این رشته را خورده اند باید در این زمینه استفاده شوند و به جای دیگری نروند.
* به دنبال انتخاب مناسب برای تیم ملی هستیم
عضو کمیته فنی فدراسیون با بیان اینکه انتظار می رود بهترین انتخاب را برای سرمربیگری تیم ملی داشته باشند، خاطرنشان کرد: مطمئنم همه به دنبال انتخاب درست هستیم. هرکس نظر خود را می دهد و ما به نتیجه می رسیم. خوب و بد را امروز نمی توان تشخیص داد اما وقتی کل جامعه وزنه برداری تصمیم می گیرد میزان اشتباه و اشتباه کمتر می شود. خانواده ای است که شبانه روز شاهد رشد آن بوده ایم، مشکلات و دغدغه های آنها را می شناسیم و تلاش می کنیم تا تلاش هایمان به ثمر بنشیند. تا روزی که هستیم سعی می کنیم کمک کنیم. امیدوارم وزنه برداری به ساحل امن خود برسد و قهرمانان خوبی را تحویل دهد. نزدیک به المپیک، وزنه برداری خاص تر به نظر می رسد، اما این نگاه خاص و حمایتی باید چهار ساله باشد.