تولید نوارهای آبیاری قطره ای از زباله های پلاستیکی؛ چالش تولید محصولات کشاورزی

رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن تولید و عرضه نوارهای آبیاری قطره ای از زباله های پلاستیکی را چالشی برای کشاورزان دانست.
آقای محمدرضا بهشتیان رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن در گفت و گو با سردبیر خبرگزاری صداوسیما صنعت گفت: نوارهای آبیاری به دلیل مصرف بهینه و حداقل آب از اهمیت بالایی در کشاورزی برخوردارند اما در برخی موارد کشاورز تصمیم به خرید نوار فشار می گیرد. جامد و غیر استاندارد با درصد هیدراتاسیون بالا و ارزان هستند.
بهشتیان بر لزوم تهیه نوارهای استاندارد آبرسانی تاکید کرد و افزود: برخی از لوله های پلی اتیلن آبرسانی موجود در بازار به دلیل عدم رعایت استانداردهای لازم مانند تست فشار کمیت آب، آب مصرفی و مقاومت حرارتی در برابر نور خورشید آسیب دیده اند. به مزارع و محصولات زراعی کشاورزی باعث خسارت می شود و منجر به از بین رفتن بذر و محصولات می شود.
وی افزود: به عنوان مثال قیمت نوار آبیاری مرغوب 600 تومان است و در بازار همین نوار با قیمت 300 تومان به فروش می رسد که 70 درصد قیمت مواد اولیه نیست و به همین دلیل است. کاملاً قابل تشخیص است که این لوله ها از ترکیب زباله های پلاستیکی و دمپایی با گلوله ساخته شده اند. تولید شد و کشاورزی که بین 500 تا 1 میلیارد تومان در تولید گوجهفرنگی سرمایهگذاری کرد و 100 روبان بیکیفیت به ارزش 30 میلیون تومان خریداری کرد، به دلیل ساییدگی و مقاومت کم، نوار آبیاری قطع و پاره شده است. و تمام محصول این کشاورز با خاموش و روشن کردن فشار آب از بین می رود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلی اتیلن گفت: کشت و ترویج استفاده از محصولات مرغوب به مشتریان به ویژه کشاورزان و عدم اجازه تولید این محصولات بی کیفیت توسط سپرده گذاران یکی از راه های مقابله با عرضه و عرضه است. استفاده از این محصولات
وی گفت: موارد متعددی از مزاحمت های مربوط به استفاده از لوله های پلی اتیلن غیراستاندارد به مراجع نظارتی گزارش شده است. وی افزود: سازندگان این محصولات نامرغوب که از فروش این لوله ها سودهای کلانی به دست آورده اند، در مواجهه با این گزارش ها بلافاصله در حال تعویض نوار برگشت آب هستند.