به گزارش رکنا به نقل از خبرگزاری ایلنا از رویترز، بر اساس نظرسنجی انجام شده در روز دوشنبه 19 مهرماه توسط این خبرگزاری، تولید نفت اوپک در سپتامبر برای دومین ماه متوالی افزایش یافت. به دلیل افزایش تولید از ایران و نیجریه، در حالی که عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک و اتحاد تولیدکنندگان غیراوپک (اوپک پلاس) به کاهش عرضه تحت قالب توافق کاهش عرضه برای حمایت از قیمت ها و بازارهای جهانی نفت خام ادامه می دهند.
آخرین تحلیل رویترز نشان داد که تولید روزانه نفت خام اعضای اوپک در ماه سپتامبر به 27 میلیون و 730 هزار بشکه رسید که روزانه 120 هزار بشکه نسبت به ماه اوت افزایش داشته است.
تولید نفت اوپک در ماه اوت امسال برای اولین بار از فوریه گذشته افزایش یافت.
افزایش عرضه اوپک در ماه سپتامبر بیشتر به دلیل افزایش تولید نفت نیجریه به دلیل مبارزه با سرقت نفت خام و ناامنی در مناطق عملیاتی است.
تولید نفت خام ایران با وجود تحریمهای آمریکا افزایش یافته و به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ رسیده است.
بر اساس داده های حمل و نقل و منابع در نظرسنجی رویترز، نیجریه شاهد افزایش قابل توجهی در صادرات در ماه سپتامبر بود و تولید 110000 بشکه در روز بدون هیچ گونه اختلال عمده افزایش یافت.
نیجریه قصد دارد سال آینده تولید نفت خود را به میزان بیشتری بازگرداند.
تحقیقات رویترز نشان داد که دومین افزایش بزرگ اوپک مربوط به ایران است، بنابراین تولید نفت خام این کشور به 3.15 میلیون بشکه در روز رسید.
بر اساس نظرسنجی رویترز و ارقام جداگانه اوپک، این بالاترین رقم از سال 2018 است. سالی که واشنگتن تحریم ها را علیه ایران بازگرداند.
بر اساس این بررسی، تولید 10 عضو اوپک مشمول توافق کاهش عرضه اوپک پلاس 80 هزار بشکه در روز افزایش یافت.
عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک در خلیج فارس به شدت به توافق کاهش عرضه نفت و کاهش داوطلبانه اضافی پایبند هستند.
بر اساس این نظرسنجی، عربستان سعودی تولید نفت خام خود را در ماه های آگوست و سپتامبر نزدیک به 9 میلیون بشکه در روز نگه داشت و ریاض اخیراً تصمیم گرفت کاهش عرضه داوطلبانه خود را به میزان 1 میلیون بشکه در روز تا پایان سال جاری تمدید کند.
عراق و امارات متحده عربی تولید نفت خود را اندکی در ماه سپتامبر افزایش دادند، در حالی که عرضه نفت آنگولا به دلیل کاهش صادرات 50000 بشکه در روز کاهش یافت.
تولید اوپک هنوز حدود 700 هزار بشکه در روز کمتر از هدف است زیرا نیجریه و آنگولا ظرفیت تولید برای رسیدن به سطح توافق شده را ندارند.
نظرسنجی رویترز با هدف ردیابی عرضه نفت در بازارهای جهانی تهیه شده است.
این تحقیق بر اساس دادههای حمل و نقل ارائه شده توسط منابع خارجی، دادههای موسسه Refinitive Icon، اطلاعات شرکتهای نظارت بر محمولههای نفتی مانند Petrologic و Kepler، و اطلاعات ارائه شده توسط منابع شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاور است.