پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تولید مسکن را باید به دانش سپرد یا به چینی ها؟

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

تولید مسکن را باید به دانش سپرد یا به چینی ها؟

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: برای رسیدن به تولید صنعتی و دانش بنیان باید 100 درصد ساخت و سازها به این شکل انجام شود اما به دلیل محدودیت ها، شرکت های دانش بنیان نمی توانند تاثیر کافی در کاهش ساخت و ساز داشته باشند. هزینه ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بازار مسکن در حالی با رکود و تورم دست و پنجه نرم می کند که ناتوانی مردم در تامین هزینه های مسکن از خرید برای اجاره منحرف شده و بسیاری از مردم را از مرکز دور کرده است. شهرهای بزرگ در این بین، به گفته همه کارشناسان دولتی، راه حل نجات بازار مسکن، پیشی گرفتن از سرعت ساخت مسکن نسبت به تقاضا است. به همین دلیل چندی پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با تایید دولت، اجازه ساخت مسکن در ایران به چینی ها داده می شود. اما آیا چشم بادامی در ایران درمان درد را می شناسد؟

در همین رابطه حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفت و گو با خبرنگار آنا گفت: دولت برای تولید مسکن با بخش خصوصی همکاری موثری ندارد و به جای با خرج کردن پول نفت برای اسکان مردم، ساخت مسکن را به چینی ها سپرد. » چینی هایی که برای ما خانه مجانی نمی سازند. آنها می آیند تا از منابع کشور استفاده کنند و سود بیشتری کسب کنند. دولت می تواند از همین پول نفت با همکاری موثر برای تولید مسکن دست اول توسط شرکت های داخلی استفاده کند.

محستم گفت: دولت برای آزادسازی پول نفت ساخت مسکن را به چینی ها واگذار کرده است. اما آنها نمی توانند نیروی کار را از چین بیاورند زیرا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست. بنابراین آنها مجبور به استفاده از پیمانکاران ایرانی هستند که هزینه های اضافی بر هزینه ساختمان تحمیل می کند.

وی افزود: بنابراین مشخص است که واگذاری پروژه های عمرانی به پیمانکاران خارجی اقدام خوبی برای منافع ملی نیست. کشور به اندازه کافی مهندس، نیروی متخصص و مصالح ساختمانی دارد و ما باید از این منابع در داخل کشور استفاده کنیم.

دانش بنیان می تواند قیمت ساخت و ساز را کاهش دهد، اما …
تولید مسکن

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: بحث صنعتی شدن ساخت و ساز در ایران سالهاست که مطرح شده است. شرکت های دانش بنیان بسیار توانمندی در این زمینه داریم. اما باید توجه داشت که گستره صنعتی شدن ما اکنون حدود 5 درصد ساخت و ساز را شامل می شود.

وی ادامه داد: صنعتی شدن فرآیند پیچیده ای است که در آن دولت باید با وزارت حراست برای انتقال فناوری به صنعت ساختمان همکاری کند. اخیراً دولت در برنامه هفتم توسعه رشد صنعتی سازی ساختمان را 15 درصد پیش بینی کرده بود.

محتشم ادامه می دهد: 100 درصد ساخت و ساز باید به این صورت انجام شود تا تولید صنعتی و دانش بنیان کارساز باشد اما به دلیل محدودیت ها حتی شرکت های دانش بنیان نیز نمی توانند تاثیر کافی در کاهش ضایعات داشته باشند.

محتشم خاطرنشان کرد: اگر دانش بنیان ها را برای اجرای صنعتی سازی جامع توانمند کنیم، علاوه بر کاهش هزینه های تولید نسبت به روش های سنتی، می توانند سرعت ساخت و ارتقای کیفیت مصالح را افزایش دهند.

وی بیان کرد: آنچه مشخص است شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه مسکن به دلیل شرایط اقتصادی با چالش های مالی و منابعی مواجه هستند. بنابراین کمک به این بنگاه ها در پیشرفت صنعتی شدن مسکن موثر خواهد بود.

دولت رایزنی رسمی با بخش خصوصی تولید انبوه نداشته است

محتشم گفت: دولت رایزنی رسمی و مستقیم با بخش خصوصی و گروه انبوه سازان حرفه ای نداشته است. در مقابل، برخی از ادارات به صورت پراکنده پروژه های کاملی را به انبوه سازان ملی واگذار کرده اند که آنها نیز از نظر شرایط ماهوی قراردادهای نامتعارفی دارند. ، قیمت ها و رتبه بندی ها.”

وی گفت: در حال حاضر تحرک چندانی در بخش ساخت و ساز مسکن وجود ندارد و به جز تولید پراکنده بخش خصوصی پاسخی به نیاز روزافزون مسکن وجود ندارد. لازم به ذکر است که این نوع تولید پراکنده پاسخ مناسبی به تقاضای این بازار نمی باشد.

مسکن مناسبی برای اقشار محروم و کم درآمد نداریم

تولید مسکن

محتشم گفت: تنها راه اسکان نیازمندان نهضت ملی مسکن بود که سازوکار مناسبی نیز ندارد. بسیاری از متقاضیان هنوز در صف هستند تا مراحل را طی کنند و برخی نیز موفق به ثبت نام نمی شوند.

وی ادامه می دهد: با سیستم بروکراتیک اداری نمی توان از موفقیت شرکت های چینی مطمئن بود همانطور که یک شرکت ترکیه ای در پردیس در ساخت مسکن مهر نتوانست به اهداف خود دست یابد.

برای اطمینان از برآورده شدن تقاضای تولید مسکن چه باید بکنیم؟

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: تنها راه افزایش تولید مسکن این است که وزارت راه و شهرسازی با انبوه سازان وارد مذاکره جدی و منصفانه شود. قرارداد قیمت و سفارش نتیجه ای جز به تعویق انداختن کار و گیر افتادن سازنده در تامین منابع ساخت و ساز ندارد، لذا باید این موضوع را در نظر داشت.

راه حل کمبود بودجه مردم و هزینه های بالای مسکن

محتشم درباره هزینه های گزاف مسکن و ناتوانی مردم در خرید گفت: ما به عنوان انبوه ساز به دولت پیشنهاد داده ایم که دولت با مشارکت انبوه سازان و بانک ها منابع ساخت مسکن را از طریق مذاکره تامین کند.

وی تصریح کرد: می توان از سرمایه انبوه سازان در قالب مشارکت در ساخت و ساز استفاده کرد. به این ترتیب سازنده خود در اقامتگاه شریک می شود و برای خود تلاش بیشتری برای ساخت و تحویل به موقع اقامتگاه می کند.

بوروکراسی اداری سنگین است

تولید مسکن

عضوهیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با انتقاد از سیستم اداری وزارت راه و شهرسازی گفت: این سیستم روز به روز پیچیده تر می شود و به قدری سخت شده است که حتی شرکت های عمرانی عمرانی نیز توانایی ندارند. برای عبور از سیستم رتبه بندی

وی گفت: این شرایط مناسب نیست و مانع از افزایش تولید مسکن می شود و تا زمانی که مسکن بیشتری تولید نشود قیمت مسکن کاهش نخواهد یافت.

خانه از یک آرزو به یک رویا تبدیل شد

محتشم گفت: با برنامه ریزی ضعیف، سرمایه ها به جای تولید به سمت انباشت هدایت شد و مسکن به کالای سرمایه ای تبدیل شد. به همین دلیل با وجود ناتوانی مردم در خرید مسکن، قیمت ها هر روز در حال افزایش است. امروزه خرید خانه که زمانی آرزوی برخی بود، برای اکثریت به آرزویی دست نیافتنی تبدیل شده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *