13:28 – 21 نوامبر 1403
نادر جلالت در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به سال جدید تولید زیتون، امسال وضعیت خوبی در تولید زیتون داریم که باغداران را به سمت تولید روغن زیتون سوق داد اما به دلیل شرایط جوی، استحصال روغن انجام شد. مرحله به تعویق افتاد
به گفته وی، برآورد می شود تولید روغن زیتون در سال جاری به 10 هزار تن برسد که نسبت به سال قبل 60 تا 70 درصد افزایش داشته است.
معظم له ادامه دادند: سازمان حفظ نباتات امسال آنچنان که لازم بود با جهاد کشاورزی استانداری ها در خصوص مبارزه با آفت مگس زیتون همکاری نکرد که در نهایت باغداران را به برداشت زودهنگام زیتون سوق داد.
یکی از اعضای هیات موسس شورای ملی زیتون با بیان اینکه در تامین کنسرو زیتون کمبودی نداریم، افزود: سرانه زیتون کنسرو چیده شده است و مشکلی در این زمینه نداریم.
وی سرانه مصرف کنسرو زیتون کشور در سال های گذشته را 700 گرم به ازای هر نفر اعلام کرد و گفت: حتی 3 سال پیش سرانه مصرف کنسرو زیتون بالاتر از میانگین جهانی بود و در مقابل سرانه مصرف کنسرو. زیتون بالاتر از میانگین جهانی بود. روغن زیتون در کشور ما بین 200 تا 250 گرم بود، در حالی که میانگین سرانه سهم روغن زیتون در جهان 450 گرم بود. حتی در برخی کشورها رکورد 17 تا 18 کیلوگرم مصرف روغن زیتون را داریم.
به گفته معظم له با فرهنگ سازی و توسعه مصرف سرانه روغن زیتون می توان از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرد و از سوی دیگر واردات دارو را کاهش داد.
یکی از اعضای هیئت موسس شورای ملی زیتون گفت: بر اساس سرانه مصرف روغن زیتون و با احتساب جمعیت 85 میلیون نفری کشور، سالانه 16 تا 17 هزار تن روغن زیتون نیاز است. در صورت دستیابی به تولید، 10 تا 12 هزار تن، میزان واردات کاهش خواهد یافت.