آسیا تولید برق پاک خود را افزایش داد و سهم سوختهای فسیلی در تولید برق را بین سالهای 2015 تا 2022 کاهش داد، سریعتر از آمریکای شمالی و اروپا.
به گزارش ای بی اس نیوز، اجماع گسترده ای وجود دارد که افزایش انرژی های پاک مانند باد و انرژی خورشیدی در محدود کردن انتشار کربن در مبارزه با تغییرات آب و هوایی بسیار مهم است.
در کنفرانس آب و هوا COP28 سازمان ملل متحد، 118 دولت به رهبری ایالات متحده و اتحادیه اروپا متعهد شدند که ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر جهانی را تا سال 2030 سه برابر کنند. با این حال، چین و هند از این تعهد در COP28 حمایت نکردند زیرا شامل محدود کردن استفاده از انرژی است. سوخت های فسیلی، که هر دو کشور می گویند برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد برق ضروری هستند.
بر اساس یافته های تحقیق رویترز، حتی با استفاده از زغال سنگ، هزینه های تامین مالی بالاتر و دسترسی دشوارتر به منابع مالی، آسیا از زمان توافق آب و هوای پاریس در سال 2015، مانند اروپا و آمریکا، گام های کلیدی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی برداشته است.
تجزیه و تحلیل دادههای اتاق فکر Ember، آسیا سهم انرژی پاک، از جمله انرژی آبی و هستهای، در تولید کل انرژی را بین سالهای 2015 تا 2015 حدود هشت درصد افزایش داد و به 32 درصد رسید. از سوی دیگر، سهم انرژی پاک در سبد انرژی اروپا بیش از 4 درصد افزایش یافت و به 55 درصد رسید. سهم انرژی پاک در آمریکای شمالی نیز با بیش از شش درصد افزایش به 46 درصد رسیده است.
وزیر نیرو و انرژی های تجدیدپذیر هند، RK Singh، در 30 نوامبر گفت که هیچ فشاری بر هند برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای نمی توان وارد کرد.
آسیا سهم سوخت های فسیلی در تولید برق را به میزان هشت درصد کاهش داده است که در سال 2022 نسبت به سال 2015 به 68 درصد رسیده است که استفاده از گاز و زغال سنگ را به میزان بیشتری نسبت به اروپا و آمریکای شمالی محدود کرده است.
در همین دوره، وابستگی اروپا به سوختهای فسیلی چهار درصد و آمریکای شمالی شش درصد کاهش یافت.
هوگن روتر که با شرکت های خصوصی به نمایندگی از اتحادیه بین المللی خورشیدی کار می کند، گفت: «این داده ها نشان می دهد که غرب به اندازه کافی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر و ذخیره انرژی پیش نمی رود. تأخیر در تصویب پروژه های انرژی تجدیدپذیر، ذخیره سازی و اتصالات شبکه در اروپا و ایالات متحده مانع رشد استفاده از انرژی پاک در غرب شده است.
رشد انتشار گازهای گلخانه ای در آسیا
البته، آسیا که نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده و نرخ رشد سریعی را تجربه می کند، مسئول سه پنجم انتشار جهانی از تولید برق، از جمله صادرات کالاها و خدمات به غرب است. بر اساس ارقام آمبر، این بدان معناست که انتشار گازهای گلخانه ای تولید برق در آسیا همچنان افزایش می یابد، در حالی که انتشار گازهای گلخانه ای در آمریکای شمالی و اروپا کاهش می یابد.
با این حال، دولتهای آسیایی میگویند کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیرتر کمک کنند تا میزان انتشار گازهای گلخانهای خود را کاهش دهند و به افزایش سرانه انتشار گازهای گلخانهای کشورهای ثروتمند و استفاده نامحدود آنها از سوختهای فسیلی در قرن گذشته اشاره میکنند.
غرب به گاز روی می آورد
برخی از کشورهای غربی به دنبال محدود کردن منابع مالی زغال سنگ هستند و آن را تهدید شماره یک برای اهداف آب و هوایی می دانند. با وجود چالش ها، آسیا مانند اروپا و آمریکای شمالی سهم زغال سنگ در مصرف برق را کاهش داده است، البته با سرعت کمتر.
با این حال، اروپا و آمریکای شمالی در حال افزایش استفاده از گاز طبیعی برای جبران بخشی از کاهش تولید برق با سوخت زغال سنگ هستند، در حالی که گاز سهم کمتری از تولید برق در آسیا را به خود اختصاص می دهد.
در سال 2022، سهم گاز در تولید برق در اروپا 3 درصد نسبت به سال 2015 افزایش یافت و به 26 درصد رسید، در حالی که سهم گاز در تولید برق در آمریکای شمالی با وجود تقاضای کم برای برق، 6 درصد افزایش یافت. ٪.
کاهش تولید انرژی هسته ای تلاش اروپا و آمریکای شمالی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را کند کرده است، حتی اگر سهم انرژی هسته ای از سبد انرژی بسیار بیشتر از آسیا است.
به گزارش رویترز، هند، دومین مصرف کننده بزرگ زغال سنگ در جهان، خواستار حذف کامل همه سوخت های فسیلی به جای صرف زغال سنگ شده است و قصد دارد با طرح ممنوعیت تامین مالی خصوصی زغال سنگ مخالفت کند. او از کشورهای ثروتمند میخواهد که برای حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر در ذخیرهسازی انرژی سرمایهگذاری کنند.
انتهای پیام