تولید انبوه کاپری؛ گیاهی با ارزش که علف هرز نیست

محققان جوان ایرانی با استفاده از گیاه کاپاریس که در بیشتر موارد به علف هرز معروف است محصولاتی با ارزش اقتصادی بالا تولید و صادر کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، به همت یک شرکت دانش کشاورزی، بوته های کاپاریس با نام علمی کاپاریس که با وجود مزایای فراوان به عنوان یک گیاه خودرویی و بعضاً علف هرز کم اهمیت به شمار می رفت، به گیاهی ارزشمند تبدیل شده است. ماده خام. مواد برای ساخت محصولات تبدیل به دارویی، بهداشتی و غذایی شده است.
تمام قسمت های این گیاه از ریشه گرفته تا شهد گل آن در صنایع مختلف قابل استفاده است و برخی از محصولات آن مانند عسل و ترشی ظرفیت صادرات و قیمت بسیار بالایی دارد.
به گفته زهرا رادمنش، کارشناس فیزیولوژی گیاهان کشاورزی و سرپرست پروژه تولید انبوه کاپاریس، با دستیابی به روش تکثیر گیاه کاپاریس توسط متخصصان جوان ایرانی، ایران به پنجمین کشور قدرتمند جهان در این زمینه تبدیل شده است. رشته.
این گیاه علاوه بر خواص ارزشمند دارویی، بهداشتی و غذایی، در زمینه های مختلف زیست محیطی نیز مفید بوده و در پایداری و تنوع زیستی، حفاظت از خاک، بیابان زایی و افزایش پوشش گیاهی موثر است.
استفاده از قسمتهایی از این گیاه بهعنوان ماده اولیه خیارشور از دیرباز در برخی از مناطق ایران مانند فارس مرسوم بوده است، اما در برخی از کشورها از جمله ایتالیا در تهیه غذاهای سنتی از آن بسیار استفاده میشود.