توقف 5 هزار و 300 پروژه فرآوری و صنایع تکمیلی در کشور برای دریافت تسهیلات
ای بی اس نیوز/ همدان وزیر جهاد کشاورزی گفت: امروز پنج هزار و 300 طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور از 40 به 90 پیشرفت فیزیکی داشته و در انتظار دریافت تسهیلات هستند.
محمدعلی نیکبخت روز سه شنبه در دیدار کشاورزان تویسرکان با وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه اولویت اول کشور باید تامین غذا و معیشت مردم باشد، اظهار داشت: متاسفانه امروز این وضعیت حاکم نیست. و مجلس باید به ما کمک کند تا در مسیر واقعی بودجه 1403 حرکت کنیم. حمایت از کشاورزان و تسهیل در تولید.
وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم کشاورزی را بر دانش بنیان بگذاریم باید آن را آموزش دهیم و آن را در زمین ترویج دهیم، گفت: در سال 1401 اعتبارات آب و خاک به عنوان زیرساخت کشاورز بیش از هفت هزار میلیارد تومان بود که به سه هزار رسید. میلیارد. تومان در سال 1402. علاوه بر این در سال 1401 اعتبارات آبخیزداری بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان بوده که در سال 1402 به 2 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه در یکی از استان های کشور 10 هزار میلیارد تومان طرح سرمایه گذاری در بخش کشاورزی آماده دریافت تسهیلات است، افزود: امروز 5 هزار و 300 طرح تبدیلی و صنایع تکمیلی از 40 تا 90 پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد. ، که منتظر دریافت تسهیلات هستند. اگر این پرونده ها را به نتیجه برسانیم، 30 میلیون تن محصولات کشاورزی را نمی توان خام فروخت.
نیکبخت با تاکید بر اینکه در وزارت جهاد کشاورزی مظلوم واقع شد، یادآور شد: جلسه ای در خدمت مقام معظم رهبری داشتیم که فرمودند اگر می خواهید رضایت مردم را داشته باشید باید به معیشت مردم برسید. معیشت مردم نیز کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی تصریح کرد: مجلس و نمایندگان باید در بودجه 1403 مشارکت داشته باشند که اگر نگاه علمی داشته باشیم با این منابع می توانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم.
وی با تاکید بر اینکه اولویت ما در این دوره سرمایه گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری است، خاطرنشان کرد: اولویت دوم صنایع تبدیلی و تکمیلی است زیرا این بخش موجب صرفه جویی در تولید و تولیدکنندگان می شود.
نیکبخت با بیان اینکه در شهریورماه روزانه 60 هزار تن گوجه فرنگی برداشت می شود، گفت: 7 هزار تن از این محصول تازه را مصرف می کنیم، 53 هزار تن باقی مانده و صادرات روزانه این محصول نیز 3 هزار تن است.
وی با اشاره به اینکه روزانه 50 هزار تن لاستیک در خراسان، البرز، اصفهان، فارس و همدان تولید می شود، افزود: اگر صنایع تبدیلی نبود چه فاجعه ای رخ می داد؟
وزیر جهاد کشاورزی گفت: 2700 میلیارد تومان یارانه به بخش کشاورزی اختصاص یافته است که در صورت توزیع در استان ها به 100 میلیارد تومان می رسد.
نیکبخت با بیان اینکه در حوزه آبخیزداری خیلی عقب هستیم، یادآور شد: اولویت دوم وزارت جهاد کشاورزی توجه به آبخیزداری و آبخوان داری و مشارکت و واگذاری آن به مردم است. اگر در روستایی قنات وجود دارد، باید آن را به اشتراک گذاشته و به اهالی برای استفاده خود واگذار کنند.
وی با اشاره به اینکه از نظر نهاده های دامی برای واحدهای دام و طیور عقب هستیم، گفت: عقب ماندگی می کنیم و در مسیر ایجاد ذخایر استراتژیک حرکت می کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی خطاب به مرغداران و پرورش دهندگان گفت: سامانه بازار یک سامانه مفید است که پاکسازی شده و باید ایرادات آن اصلاح شود. فلسفه وجودی اتحادیه و تعاونی این است که پول واحدها به حساب تعاونی واریز شود و تعاونی نهاده های لازم را خریداری کند. »
نیکبخت گفت: جمهوری اسلامی ایران ملتی بزرگ و دارای جمعیت زیادی است به طوری که روزانه 8 هزار تن گوشت مرغ و 3 هزار تن گوشت قرمز مصرف می کند که معادل مصرف همه کشورهای حاشیه خلیج فارس است. بنابراین حتی در شرایط سخت نیز باید تولید داخلی داشته باشیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تامین مواد غذایی و تنظیم بازار در جمهوری اسلامی باید از طریق تولید داخلی و تولیدکنندگان ایرانی انجام شود و باید تلاش کنیم.
نیکبخت با تاکید بر اینکه به دنبال فعال سازی مجدد واحدهای راکد دام و طیور در تمام مناطق کشور هستیم، خطاب به تولیدکنندگان افزود: نترسید و به سمت تولید بروید.
انتهای پیام