حدود سه هفته پیش، اولین محموله کاتد مس در مجتمع سونگون تولید شد. بر این اساس بزرگترین گام در وعده دولت سیزدهم برای جلوگیری از خام فروشی برداشته شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، خردادماه سال گذشته بود که رئیس جمهور در سفر به استان آذربایجان شرقی دستورات ویژه ای را برای توسعه مجتمع مس سونگون صادر کرد. به گونه ای که ظرفیت کارخانه مس کاتد از 200 هزار تن فعلی به 400 هزار تن و فاز چهارم با ظرفیت تولید 250 هزار تن کنسانتره مس در سال به یک میلیون تن کنسانتره مس در سال افزایش می یابد. وی همچنین با ایجاد شهرک صنعتی مس برای صنایع پایین دستی مس در اهر، ورزقان و مرند و استقلال مس سونگون به عنوان یکی از شرکت های انحصاری آذربایجان شرقی موافقت کرد.
رئیس جمهور همچنین در این سفر قول داد که در خرداد 1402 تولید کاتد مس به لطف لیچینگ هیپ عملیاتی شود.
پس از آن مهرماه سال گذشته بود که مدیر مجتمع مس سونگون ضمن اشاره به هدف گذاری برای تولید 400 هزار تن کاتد در مس سونگون، گفت: با توسعه مجتمع مس سونگون، اشتغالزایی خواهد شد. . برای 40 هزار نفر
پس از آن طبق وعده رئیس جمهور در 24 اردیبهشت ماه سال جاری برنامه ریزی کنید تولید کاتد مس به روش لیچینگ هیپ با اسیدپاشی در مجتمع مس سنگون در شهر ورزقان آذربایجان شرقی آغاز شد. به این ترتیب ظرفیت تولید سالانه 3000 تن مس کاتد برنامه ریزی و هدف گذاری شده است.
در نهایت پروژه لیچینگ مس سونگون اولین پروژه دره هیپ در ایران و یکی از سه پروژه هیپ در جهان است. در راستای تکمیل زنجیره ارزش صنعت مس ایران، پروژه لیچ هیپ سونگون از سال 1396 عملیات مهندسی خود را آغاز کرده است. .
گفتنی است با تحقق تولید اولین محموله مس کاتدی در مجتمع مس سونگون، وعده جلوگیری از خام فروشی این معادن مس نیز در دولت سیزدهم محقق خواهد شد.
در سال 1400 بود که استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از خام فروشی و پاسخگویی به تقاضای مردم برای بهره مندی استان از ظرفیت این معدن، طرح توسعه مس سونگون و مس ورزقان انجام شد. مجتمع در بخش کاتد و تغلیظ، شروع و تکمیل پروژه بسیار مهم تولید کاتد توسط کارخانه کشتی سازی خاتم الانبیاء (ص) در دستور کار قرار می گیرد و در پروژه تولید کاتد مس در سنگون تا پایان سال جاری فروش نفت خام شتاب بودن
اخیرا مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ضمن اشاره به اجرای طرح تولید کاتد مس هپ لیچ در مجتمع مس سونگون گفت: با تلاش شبانه روزی این طرح اجرایی شده است. ” در واقع، تولید تقریباً سه برابر شده است. برای این پروژه بیش از 1000 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و 3000 تن مس کاتد برای اولین بار در آذربایجان شرقی تولید می شود که یکی از آرزوهای دیرینه این استان است.
یادآور می شود، سال گذشته 285 هزار تن مس کاتدی در کشور تولید شد. طی دهه گذشته (از سال 1390 تا 401) مس کاتد تولیدی از 235000 تن به 300000 تن افزایش یافت که نشان می دهد در این مدت حتی نتوانستیم 100000 تن به تولید شرکت مس اضافه کنیم. اما برنامه ریزی های لازم به گونه ای انجام شد که در سال 1406 تولید کاتد مس به یک میلیون تن افزایش یافت.
انتهای پیام