به گزارش روز دوشنبه ای بی اس نیوز، مجید انصاری مدیر روابط عمومی شورای فرصت ها گفت: متأسفانه در روزهای اخیر سخنگوی شورای نگهبان در خصوص مصوبه مجلس در خصوص واردات خودرو اعلام کرد که شورای نگهبان مخالفتی با این موضوع ندارد. طرح یا ایرادات شورا، قانونگذاری و سنجیدن آن با اختیارات مجلس.
انصاری گفت: سخنگوی شورای نگهبان که گفته است مسائل شورای نگهبان حل شده و مسائل شورای عالی نظارت باقی است، تفسیر درستی نیست. زیرا در واقع فرم ها همان فرم های شورای نگهبان است. مشکل اینجاست که بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رعایت نشده است.
وی افزود: البته نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی وظیفه اصلی مقام معظم رهبری است و ایشان می توانند طبق اصل 110 این وظیفه را به جای دیگری مانند هیأت عالی نظارت مجلس تفویض کنند. اگر باتوم را به شورای عالی نظارت نسپردند و با آن مخالفت کردند، آیا نمایندگان مجلس موظف به تصمیم گیری در این باره نیستند؟ به طور کلی باید بگوییم که مهمترین وظیفه و اختیارات رهبر معظم انقلاب تعیین سیاست های کلی است و در اصل 110 قبل از همه قوا ذکر شده است.
وی افزود: تا پیش از این روال مجمع در زمانی که این اختیار را داشت و هیات عالی نظارت این بود که این بررسی ها را همزمان و با وساطت نمایندگان هیات عالی نظارت انجام می داد. سوالات به کمیته یا هیئت مدیره مربوطه. مجلس باید اعلام کند و قبل از نهایی شدن موضوع و رسیدن به صحن، مسائل حل شود، اما گاهی متأسفانه گاهی در مجلس به این نکته توجهی نمی شود و از نمایندگان هیأت نظارت دعوت نمی شود و مشکلات همچنان پابرجاست. اشکال از قدرت خودش است.
انصاری گفت: قرار نبوده و نیست که نمایندگان از مهمترین وظیفه مقام معظم رهبری که در اصل 110 قانون اساسی تعیین و نظارت بر سیاست کلی کشور است و می گویند با توجه به این دو سؤال، مجلس در کار خود دخالت می کند.» سؤالی که ما از نمایندگان داریم این است که آیا اجرای قانون اساسی لازم است یا خیر؟ آیا بند یک و دو اصل 110 جزء قانون اساسی است یا چگونه نمایندگان محترم نظر شورای عالی نظارت را دخالت در کار قانونگذاری و مغایر با اختیارات قانون اساسی می دانند، مصوبات مجلس باید مطابق قانون اساسی و شرع باشد و این وظیفه است. شورای نگهبان.
وی افزود: کسانی که سؤالات مجلس و قوه مقننه را دنبال می کنند، می دانند که تعیین سیاست های کلی نظام در بازنگری قانون اساسی، از اختیارات و وظایف رهبری تلقی شده است و این یکی از وظایف رهبری است. از مهمترین سوالات دولت ها و پارلمان ها، سیاست های کلی کشور در حال تغییر بود و ثبات قانون گذاری و ثبات برنامه ریزی به خطر افتاد.
یکی از اعضای شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه در واردات خودرو نیز همین وضعیت وجود دارد، گفت: مجلس مصوبه ای داشت و شورای عالی نظارت نیز تصدیق کرد که با دو یا سه بند از سیاست های کلی مغایرت دارد. از سیستم این مغایرت را به شورای نگهبان اعلام کردیم. شورای نگهبان نیز در دو سه دوره گذشته به مجلس اعتراض کرده است. متأسفانه مجلس به این موارد توجه نکرد و مشکلات هیئت عالی نظارت برطرف نشد.
وی ادامه داد: پس از مدتی طی مراحل کار مشخص شد که سطح نظارت کمی طولانیتر میشود و بنابراین در مأموریت اخیر مجمع نظارت بر اجرای سیاستهای کلی بر عهده رهبری بود. مجمع به شورایی متشکل از 15 نفر. باید انجام شود و خللی در کار قانونگذاری ایجاد نشود. هیئت مدیره تشکیل شده و بر آن نظارت دارد.
انصاری گفت: بنابراین نمایندگان محترم مجلس باید خود را بیش از دیگران ملزم به رعایت سیاست های کلی نظام در روند قانون گذاری بدانند و در غیر این صورت باید سیاست های کلی مشخص شود و هیچ کس به آن توجه نکند، پس چه آیا سیاست های کلی برای؟ ? ما نمی توانیم بگوییم یک اصل از قانون اساسی را قبول داریم و یک اصل قانون اساسی را قبول نداریم. به ویژه، نمایندگان مجلس که سوگند یاد کرده اند از قانون اساسی دفاع کنند و به آن احترام بگذارند، نمی توانند این بخش مهم قانون اساسی را نادیده بگیرند.
یکی از اعضای شورای فرصت گفت: باید سخنگوی شورای نگهبان و اعضای سپاه پاسداران باشد و حافظ تمامیت قانون اساسی باشد. ضروریه. اصل 110 قانون اساسی مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است. اولین وظیفه و اختیاری که ایشان برای مقام معظم رهبری استناد می کنند، تعیین سیاست های کلی جمهوری اسلامی پس از مشورت با شورای تقلید است و دومین وظیفه و اختیار نظارت بر حسن اجرای سیاست ها است. وظایف و اختیارات مقام معظم رهبری ذکر شده است.
انصاری ادامه داد: از آنجایی که مصوبه ای در مجلس مطرح می شود یا لایحه ای تصویب و به شورای نگهبان ارسال می شود، شورای عالی نظارت نیز همزمان بررسی های خود را انجام می دهد. شورای عالی نظارت در مهلت قانونی شورای نگهبان که حداکثر 20 روز است، در صورتی که موردی را مغایر با نظم عمومی تشخیص دهد، نظر خود را به شورای نگهبان ابلاغ می کند. اینکه ما نظر خود را به مجلس اعلام می کنیم یا هیچ نهادی غیر از شورای نگهبان وجود دارد، درست نیست.
انصاری تاکید کرد: چگونه است که نمایندگان این بخش مخالفت نمی کنند و نظر شورای نگهبان را خلاف قانون نمی دانند؟ اما آیا اعلام نظر شورای عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام که از سوی رهبر معظم انقلاب به امانت گذاشته شده است را دخالت در کار قانونگذاری می دانند؟ این نوع اظهار نظر و ایجاد ابهام نه در مجلس است و نه در قانون. بخصوص برای نمایندگان مجلسی که مدعی ولایتمداری هستند و دلبستگی خود را به ولایت فقیه ابراز می کنند، چگونه می توانند رعایت بندهای یک و دو اصل 110 قانون اساسی را نادیده بگیرند؟
عضو شورای عالی نظارت بر مجلس گفت: در رأس اختیارات و وظایف مقام معظم رهبری، تعیین خط مشی کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و نظارت بر حسن اجرای سیاست کلی نظام است. سیستم. در پایان ماده ۱۱۰ نیز تصریح شده است که رئیس میتواند برخی از وظایف و اختیارات خود را به دیگری تفویض کند.
انصاری با یادآوری سابقه نظارت بر سیاست های کلی در مجمع، افزود: مقام معظم رهبری در پایان سال 83 نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی نظام را به مجمع واگذار کردند. دلیلش هم روشن بود، چون سیاستهای کلی نظام با مشورت مجمع تعیین میشود، طبیعی است که این وظیفه به مجمع محول شود، چون مجمع از سیاستهای کلی آگاه است و میتواند آنها را زیر نظر بگیرد.
یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: روال اساسنامه مجمع به این صورت است که اگر مصوبه مجلس به نحوی مغایر با سیاست های کلی مقام معظم رهبری باشد، شورای عالی نظارت به موضوع رسیدگی می کند. در پارلمان و روند قانونگذاری. نظر خود را به مجلس یا کمیسیون های تخصصی ارجاع می دهد تا مشکلات تعامل و همکاری حل شود و خللی در کار قانونگذاری ایجاد نشود.
یکی از اعضای شورای فرصت افزود: حتی قبل از بازنگری قانون اساسی در اواخر جنگ، حضرت امام (ره) یک سری سیاست ها را برای بازسازی پس از جنگ تعریف و ابلاغ کردند و زمانی که بازنگری صورت گرفت، این موضوع در قانون اساسی گنجانده شد.
وی افزود: بنابراین موظف به حل و فصل مسائل هستند و شورای نگهبان تا زمانی که این مسائل بر اساس بند دو اصل 110 قانون اساسی حل نشود، مصوبه را مغایر با قانون اساسی اعلام خواهد کرد. بنابراین مصوبه مجلس در موارد مغایر با سیاست های کلی نظام مغایر با قانون اساسی است و مشکلات از سوی شورای نگهبان به مجلس اعلام می شود. البته اگر مجلس به خودی خود و از روی مصلحت بر تصمیم گیری اصرار داشته باشد و دو سوم نمایندگان رای مثبت دهند، موضوع به موقع به صحن علنی مجلس کشیده شده و رسیدگی می شود و مجمع درخواست می کند. نظر خود را داده است، نه به هیئت عالی نظارت.
وی افزود: مرجع قانون برای اعلام مغایرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی، شورای نگهبان است و هیات عالی نظارت موارد مغایر با سیاست های کلی را به شورای نگهبان اعلام می کند. شورای نگهبان نیز با قانون اساسی مخالفت خواهد کرد زیرا رعایت بند دو اصل ۱۱۰ قانون اساسی در روند قانونگذاری ضروری است. یعنی نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اینجا به شورای نگهبان ابلاغ می شود تا شورای نگهبان به وظیفه قانونی خود عمل کند و طبق بند دو اصل 110 قانون اساسی اعلام مغایرت کند. تا الان در همه موارد همینطور بوده است.
یکی از اعضای مجمع تشخیص فرصت خاطرنشان کرد: این در حالی است که در گذشته و تاکنون سیاست های کلی که در حوزه های مختلف تعیین شده است با دقت اجرا شده است -سیاست های منطبق بر اصول قانون اساسی و فراتر از قوانین عادی- اگر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلی اصل 44 و سیاست های کلی نظام بودجه رعایت شد مانند کسری های زیاد، نقدینگی بالا و تورم بالا؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز