سایر موضوعات

توصیه های سازمان ملی استاندارد برای پخت و توزیع نذورات در ایام محرم


دفتر نظارت بر اجرای استانداردهای صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد، با توجه به فرا رسیدن ماه محرم و برپایی عزاداری سالار شهیدان در مساجد، حسینیه ها، تکایا و آشپزخانه و توزیع نذورات، توصیه هایی به عزاداران ارائه کرد.

توصیه های سازمان ملی استاندارد برای پخت و توزیع نذورات در ایام محرمگزارش خبرگزاری رادیو; توصیه های سازمان ملی استاندارد برای مصرف کنندگان به شرح زیر است:

اطمینان از کیفیت و سلامت مواد اولیه و مواد اولیه مصرفی در تهیه کترینگ و غذا و استفاده از مواد اولیه بسته بندی شده با نشان استاندارد ملی ایران تا حد امکان توصیه می شود. باید به تاریخ انقضا و شرایط نگهداری هر ماده خام مورد استفاده توجه ویژه ای شود.

نمک های تصفیه شده بسته بندی شده با نشان استاندارد ملی باید در غذاهای آماده استفاده شود. از مصرف «نمک دریا» و «نمک سنگ» یا هر نوع نمک فاقد برند استاندارد به دلیل ناخالصی و عدم مجوزهای لازم توسط مراجع ذیربط اکیداً خودداری شود.

در هنگام استفاده از روغن در طبخ غذا، مطابق با کاربرد درج شده بر روی برچسب روغن، از محصولات دارای نشان استاندارد ملی ایران و در هنگام طبخ مواد غذایی با دمای بالا مانند سرخ کردنی، از روغن های گیاهی برای سرخ کردن استفاده کنید و از برگرداندن روغن مصرف شده به ظرف اصلی اکیدا خودداری کنید.

در صورت توزیع لبنیات مانند شیر ساده و طعم دار رعایت زنجیره سرد نگهداری و توزیع الزامی است و بهتر است از محصولات استریل شده یا دمای بالا با ماندگاری طولانی و دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده شود.

هنگام پخش شربت یا پودر میوه برای نوشیدنی های فوری، ضمن توصیه محصولات با برند استاندارد، به دلیل احتمال آلودگی میکروبی ثانویه، در تهیه آن از آب آشامیدنی بهداشتی (ترجیحاً آب آشامیدنی بسته بندی شده) استفاده شود.

اگر از ظروف یکبار مصرف برای پخش غذا، چای و نوشیدنی استفاده می شود، در انتخاب ظروف مناسب با توجه به سرد یا گرم بودن غذا دقت کنید و اگر از ظروف یکبار مصرف برای پخش چای و غذای گرم استفاده می شود، ترجیحاً از ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف پلی استایرن یکبار مصرف برای غذا و نوشیدنی های گرم مناسب نیست.

هنگام توزیع شکر با چای، برای جلوگیری از آلودگی ثانویه، بهتر است از محصولات بسته بندی جداگانه با علامت استاندارد استفاده کنید.

هنگام استفاده از لبنیات مانند دوغ، ماست، کشک و پنیر در تهیه و سرو غذا، بسته به نیاز به حفظ زنجیره سرد در نگهداری این محصولات، فقط از لبنیات پاستوریزه بسته بندی شده با علامت استاندارد استفاده کنید. توجه داشته باشید که استفاده از لبنیات سنتی غیر پاستوریزه و بدون بسته بندی احتمال انتقال بیماری هایی مانند تب مالت و مسمومیت غذایی را به همراه دارد.

در صورت توزیع نان در مراسم عزاداری استفاده از نان بسته بندی شده با نشان استاندارد ملی ایران توصیه می شود. استفاده از نان سنتی امکان انتقال آلودگی ثانویه به محصول را افزایش می دهد.

در صورت توزیع غذای پخته باید آن را پیچیده و پس از 2 ساعت در ظروف استاندارد میل کرد و در صورت نیاز به نگهداری در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود.

به تاریخ تولید و انقضای درج شده روی برچسب محصولات غذایی توجه ویژه ای داشته باشید

ظاهر بسته بندی را بررسی کنید و مطمئن شوید که بسته بندی آسیبی ندیده است، به خصوص در محصولات فاسد شدنی

لزوم رعایت شرایط نگهداری درج شده روی برچسب محصول قبل و بعد از توزیع

در صورت درج علامت استاندارد ملی ایران بر روی برچسب محصول، برای اطمینان از صحت و اعتبار مجوزهای استفاده از علامت استاندارد، کد 10 رقمی زیر علامت استاندارد را به سامانه پیامکی 10001517 ارسال نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا