سایر موضوعات

بی توجهی به کسب و کار بهینه سازی مصرف سوخت به نفع کسب و کارهای دانش بنیان/تولد دوباره یخچال های نفتی بر اساس مصرف گاز!

گفتگو

مرادی تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا مثل ایران گاز مصرف نمی کنند، در انگلیس در بخاری های مخصوص به نام چیت داستانی گاز به برق و برق تبدیل به گرما می شود و آخر شب این گرما قطع می شود. گرما داخل این بخاری های مخصوص باقی می ماند و در پایان روز در حدود 10-15 ساعت گرما را برمی گرداند.

مرادی ادامه داد: اینها نمونه های کوچکی است که هر کدام می تواند تاثیر خوبی در مصرف ما داشته باشد. در بسیاری از اجاق‌های گازی در ایران، شعله کوچک بهینه برای گرم نگه داشتن غذا در نقطه جوش نداریم، اما شعله بزرگ مقدار زیادی گاز را مصرف و هدر می‌دهد. در نانوایی ها نان به روش قدیمی پخته می شود که اصلا کارآمد نیست. متاسفانه در بیشتر موارد برخلاف استانداردهای جهانی مصرف می کنیم و طبیعی است که از نظر مصرف گاز جزو پرمصرف ترین کشورها هستیم.

این کارشناس انرژی افزود: در کپنهاگ دانمارک سه نقطه در کنار دریا پیش بینی شده بود که زباله ها در آنجا آتش زده می شد و با این کار آب جوش حاصل از سوزاندن زباله ها در ردیف های عایق به منازل هدایت می شد و گرمایش. مشکل حل شده است . با این روش می توان زباله سوزهای صنعتی را در بیمارستان ها راه اندازی کرد و موتور بیمارستان ها را با این زباله ها مشتعل کرد. دنیا به دنبال بهینه سازی مصرف گاز خود است، باید با کمک شرکت های دانش بنیان در شرایطی که قیمت گاز در حال افزایش است به سمت کاهش مصرف حرکت کنیم.

مرادی افزود: ما به ایران می آییم و همین گاز را می سوزانیم. فاجعه آمیزتر این است که گاهی اوقات در مکان های تجاری یا فروشگاه ها گاز را به صورت شعله بدون حرارت می سوزانند. مشعل را داخل بشکه می گذارند و از گرمای آن استفاده می کنند، این بدترین راه استفاده از گاز برای گرمایش است. ما فقط گاز را هدر نمی دهیم. مشاهده می شود که در برخی رستوران ها برای تبلیغات وسیله ای مانند مشعل پتروشیمی را بیرون از رستوران قرار می دهند که نقش نور را دارد، این خود ضد تبلیغات است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان اصلاح زیرساخت ها وجود دارد؟ وی گفت: بله باید از انرژی خورشیدی در گلخانه ها استفاده کنیم. وقتی از استفاده از نور خورشید صحبت می کنیم، توجه همه به تولید برق فتوولتائیک معطوف می شود. نباید اینطوری باشد؛ ما به روش های گرمایش خورشیدی نیاز داریم که فقط از نور خورشید استفاده کنند. در گلخانه ها، در زمستان طولانی و بدون ابر به راحتی از نور خورشید استفاده می شود. همچنین می توانیم منابع آب را در مرغداری ها و گاوداری ها نصب کنیم تا با فناوری هایی که از نور خورشید استفاده می کنند، آب گرم شود.

absnews

مرادی در پایان تاکید کرد: نظر من این است که مردم دست به دست هم بدهند و برای کاهش مصرف تدابیری اتخاذ کنند و دولت نیز برای بهینه سازی مصرف سوخت و در نتیجه کاهش کمک های بلاعوض اقداماتی را انجام دهد. به عنوان مثال، من روی احیای یخچال های نفت سفید کار کردم، این بار بر اساس مصرف سوخت گاز. این سبک کار باید موضوعیت پیدا کند و برای حل این مشکل راهی جز زمینه سازی برای بنگاه های دانشی وجود ندارد.

مرادی گفت: این سبک رفتاری بسیار زشت و غیر استاندارد است. انرژی گاز وسیله ای برای اهداف تبلیغاتی یا فنی نیست. ما واقعاً از گاز خوشمان نمی آید، در خانه هایمان مثل صد سال پیش، یک کتری بزرگ آرام آرام می جوشد و یک چهارم ظرفیتش برای نوشیدن چای مصرف می شود و بقیه آن دور ریخته می شود. استفاده از کتان بدون تغییر فرهنگ رایج نوشیدن مداوم چای می تواند جایگزین بسیار خوبی برای ما باشد. آب را گرم نگه می دارد و انرژی هدر نمی رود.

یک کارشناس حوزه انرژی، حل مشکل مصرف انرژی را مورد توجه بنگاه های دانش بنیان دانست و اصلاح فرهنگ عمومی مصرف خرد را انقلابی در کاهش مصرف انرژی خواند.

مرادی ادامه داد: باید قدم به قدم با رویکرد چند بعدی از هر سو به مصرف بی رویه حمله کرد و اتفاقاً باید از مسیرهای خرد بیهوده شروع کرد. در حوزه استحمام همچنان رفتاری سنتی داریم که ریشه در فرهنگ کهن ما با گنجینه های تاریخی دارد. در گذشته ایرانی ها چند ساعتی را در حمام می گذراندند و امروز نیز دقایق زیادی را به همین شکل برای دوش گرفتن وقت می گذاریم. من چندین سال پیش مهمان یکی از دوستان الجزایری در سوئیس بودم. او با شجاعت به من گفت که اگر به دستشویی بروی، نباید بیش از 3 دقیقه آنجا وقت بگذاری. چون آب گرم برای بقیه همسایه ها کافی نیست. کشور مرفهی مانند سوئیس تنها سه دقیقه را به سرویس بهداشتی مهمانانش اختصاص می دهد. این فرهنگ باعث کاهش مصرف آب و گاز می شود که نیازهای اولیه مردم است.

حسن مرادی وی در گفت وگو با خبرنگار گروه آفرینش اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به مصرف بالای گاز در کشور و عدم توجه جدی به بهینه سازی، گفت: امروز با کمبود موقت گاز مواجه هستیم. اما بهتر است به سمت راندمان برویم.» در حال حاضر ۲۵ میلیون بخاری غیر استاندارد داریم.

absnews

نوشته های مرتبط:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا