توسعه شبکه بزرگراهی با مشارکت مردم
خیرالله خادمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، درباره شعار امسال «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار داشت: توسعه زیرساخت های حمل و نقل جاده ای و ریلی دو مولفه است که می توان با استفاده از توانمندی های بخش خصوصی
وی با اشاره به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب در خصوص استفاده از توانمندی های مردمی ادامه داد: بر این اساس وزارت راه و شهرسازی و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور برنامه ریزی های لازم را تدوین خواهند کرد. . علاوه بر این، تصویب قوانین جدید مطابق با دستورات حاکمان ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه باید از توانمندی های مردم حداکثر استفاده را کرد، افزود: یکی دیگر از مصادیق مشارکت مردم در توسعه زیرساخت های حمل و نقل، تملک زمین است. در ساخت راهآهن و راهآهن جدید، اگر بتوانیم با مشارکت مردم زمین را به موقع تملک کنیم و اموال آنها را حفظ کنیم، سرعت ساخت و ساز افزایش مییابد و پروژههای این بخش به موقع به اتمام میرسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه کشور در حال حاضر 3008 کیلومتر بزرگراه دارد، گفت: در سال 1402 با بهره برداری از 242 کیلومتر بزرگراه، رکورد ساخت و ساز در کشور شکسته شد. متوسط طول بزرگراه های ساخته شده پس از پیروزی انقلاب تقریباً 90 کیلومتر بوده است.
خادمی با یادآوری اینکه کشور باید حداقل 10 هزار کیلومتر بزرگراه بسازد، افزود: بر اساس نگاه حمل و نقل کشور و توسعه زیرساخت های ترانزیتی و کریدورهای بین المللی باید شبکه های ریلی و جاده ای را ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: بزرگراه سازی تنها زیرساخت کشور است که باید با مشارکت مردم اجرایی شود. طبق قانون، دولت نمی تواند خودش بزرگراه بسازد.
وی تاکید کرد: بنابراین با توجه به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» می توان با برنامه ریزی برای توسعه بزرگراه ها از اعتبارات مردمی استفاده کرد.
absnews