سایر موضوعات

توسعه سیستم های خورشیدی در یک موسسه تحقیقاتی توان/ظرفیت برای کاهش مصرف انرژی با اقدامات کم هزینه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در نخستین جشنواره «چتر، چتر حرارتی و خورشیدی» در مجموع 43 طرح و ایده شامل 6 طرح در حوزه های کشاورزی، فناوری های نوین و خودرو و 10 طرح در حوزه های مختلف تولید شد. بخش داخلی و 15 در بخش صنعت. دبیرخانه جشنواره ارائه شد.

از بین طرح های ارسالی، 13 طرح شامل طرح های پارکینگ خورشیدی، سایبان روکش UPVC، سایبان سوئیچ تایم برای روشنایی جاده در شرکت های توزیع، طراحی آفتابگیر خودرو، استفاده از پنل های خورشیدی در کانال های انتقال آب انتخاب شد. ، نصب پنل های خورشیدی روی کانال های باز، کانکس و نماهای دوم ساختمان، طراحی، ساخت و توسعه پنجره های بیوکرومیک، سایبان نفوذ پذیر کولر گازی، سایبان پیش ساخته و محافظ کولر آبی، استفاده از سایبان خورشیدی هیبریدی، استفاده از سیستم ترکیبی فتوولتائیک حرارتی خورشیدی در گلخانه و طراحی پنل های خورشیدی با امکان جابجایی و استفاده به عنوان سایه.

در پایان این جشنواره 13 طرح برگزیده توسط داوران حاضر در رویداد مورد ارزیابی قرار گرفتند و 3 طرح به عنوان بهترین طرح انتخاب شدند که عبارتند از طرح سایبان پوشیده شده UPVC، طراحی، ساخت و توسعه پنجره های بیوکرومیک پنجره در ایران. تلفیقی پنجره های بیوکرومیک با عناصر معماری ایرانی” اجرای چنین سیستمی در ساختمان های مسکونی، موزه ها، مجتمع های تجاری و محیط های صنعتی برای ایجاد سایه و عایق حرارتی، کاهش مصرف انرژی ساختمان ها، ایجاد جلوه های بصری مثبت و اثرات زیست محیطی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای. و پروژه «استفاده از سایبان های خورشیدی هیبریدی مجهز به پنل های خورشیدی و سیستم خنک کننده آدیاباتیک در چیلرهای تراکمی هوا خنک کندانسور، طراحی و نوآوری در بهبود عملکرد چیلرهای آبی، بهترین طرح های انتخاب شده توسط داوران این جشنواره است. . .

پرده های خورشیدی مصرف برق را بین 20 تا 40 درصد کاهش می دهد.

«مصطفی مافی» مسئول برگزاری نخستین جشنواره «چترهای آفتابی، حرارتی و خورشیدی» در مراسم پایانی این جشنواره اعلام کرد: با استفاده از چترهای خورشیدی می توانیم 20 تا 40 درصد مصرف برق را کاهش دهیم. سوالی که آن طور که باید پرورش داده نمی شود و شاید از سوی دیگر هیچ محصول و خدمات فناورانه ای در بازار وجود ندارد که پاسخگوی تقاضای مردم باشد.

وی افزود: پژوهشگاه نیرو به عنوان سازمانی متولی توسعه فرهنگ فناوری و محصولات فناوری، ایده این جشنواره را بر عهده داشت.

مافی ادامه داد: اولین جشنواره را خیلی سریع برگزار کردیم و امیدواریم به برند تبدیل شود و هر ساله طرح های مناسبی برای ارائه در این رویداد داشته باشیم. با وجود اینکه زمان بسیار کمی داشتیم، از شهریور ماه شروع به کار کردیم و در کمتر از یک ماه به آیین پایانی جشنواره رسیدیم.

مسئول برگزاری نخستین جشنواره «چترهای آفتابی، حرارتی و خورشیدی» با اشاره به دریافت 43 طرح و ایده در نخستین جشنواره چترهای آفتابی، حرارتی و خورشیدی، گفت: از این تعداد 35 طرح و ایده توسط شرکت ارائه شده است. اشخاص حقیقی و بقیه توسط اشخاص حقوقی. . اینها طرح های کاملی است که ارائه شد. طرح های ناقص در داوری لحاظ نشد.

وی افزود: این نشان می دهد که باید تقویت و برنامه ریزی کنیم تا پروژه ها صاحبان قانونی داشته باشند و شرکت های دانش بنیان پاسخگوی آنها باشند و برای تجاری سازی پروژه ها برنامه ریزی کنند.

مافی یادآور شد: پس از داوری طرح ها توسط 4 داور، 13 طرح از بین این 43 طرح انتخاب و در نهایت سه طرح به عنوان برترین ها شناخته شدند. قرار است تمامی این 13 طرح توسط پژوهشکده نیرو برای تجاری سازی آنها حمایت شود.

* کاهش مصرف انرژی از طریق اقدامات کم هزینه

در ادامه «مجید امیدپور» رئیس پژوهشگاه نیرو در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره «چترهای آفتابی، حرارتی و خورشیدی» با تاکید بر کاهش مصرف انرژی با اقدامات کم‌هزینه گفت: ما هستیم. توسعه منظومه شمسی و با این ایده که جشنواره چترهای آفتابی، چترهای حرارتی و اگر خورشیدی با این منظومه ترکیب شود، موفقیت چشمگیری خواهد داشت.

وی افزود: با توجه به اقدامات وزارتخانه های نیرو و نفت طی دو دهه گذشته در زمینه مدیریت مصرف انرژی و سوخت، برگزاری این رویداد بسیار حائز اهمیت بود.

عضو کمیته مدیریت مصرف وزارت نیرو افزود: در کنار آن، برگزاری این گونه رویدادها و حرکت‌ها که دانشجویان، اساتید و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در آن حضور یافته و فعالیت‌های خود را تشریح کنند، می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

وی با اشاره به روند گرم شدن کره زمین و اینکه منطقه خاورمیانه هر سال گرمتر می شود، گفت: آمارها در این زمینه با توجه به مقیاس مصرف و تقاضا در حوزه سوخت و انرژی بسیار نگران کننده است.

امیدپور گفت: وزارت نیرو از هر فکر و شکلی که بتواند در زمینه مدیریت مصرف به ما کمک کند به شدت استقبال می کند. چنین اقداماتی واقعاً مؤثر هستند و نه جزئی و نه بی تأثیر هستند.

وی با تاکید بر موثر بودن انواع اقدامات انجام شده در زمینه مدیریت مصرف افزود: با پیگیری هایی که انجام خواهد شد، نتایج این اتفاق را خواهیم دید.

امیدپور خواستار حمایت پژوهشگاه و پارک علم و فناوری مستقر در این مجموعه از شرکت های دانش بنیان شد تا بتوانیم کار این شرکت ها را به سطحی برسانیم که بتوانند تجاری سازی و ثبت اختراع کنند و ایده ها به نتیجه برسد. . برخی از این اقدامات می تواند به نوعی تجارت تبدیل شود.

وی از ایده پردازان در حوزه مدیریت مصرف خواست تا در تعیین امکان سنجی فکری کار کمک کنند.

در عین حال، امیدپور درخواست کرد که ارتباط دانشگاه ها با پژوهشگاه نظام مند باشد و صندوق نیرو نیز حمایت کند تا این گونه اتفاقات به طور قطع محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: جشنواره سال آینده در فصل تابستان برگزار می شود چرا که بحث مدیریت مصرف در این فصل اهمیت پیدا کرده و باید در سال آینده به آن توجه جدی شود.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا