دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر با رویکرد بین المللی در صندوق نوآوری

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر با رویکرد بین المللی را از برنامه های این صندوق در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و گفت: باید به شرکت ها کمک کنیم تا به جایی برسند که بین المللی شوند. از نظر رقابت پذیری و توانایی ارائه محصولات و حضور در بازار. این هم چیزی است که تحت عنوان بسته صادراتی برای شرکت های دانش بنیان ارائه می کنیم.

به گزارش ای بی اس نیوزدکتر محمدصادق خیاطیان در نشست متخصصان و کارآفرینان ایرانی که در حاشیه نمایشگاه جیتکس 2023 دبی برگزار شد، ضمن ارائه فعالیت های اکوسیستم نوآوری کشور و خدمات صندوق نوآوری برای این اکوسیستم، گفت: امروز این اکوسیستم بیش از یک دهه از تصویب قانون حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان در شورای اسلامی شهر می گذرد. امروز می بینیم که نزدیک به 10 هزار کسب و کار دانش بنیان در کشور ایجاد شده و هر کدام فعال هستند.

وی از شرکت های دانش بنیان به عنوان مخاطبین اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی نام برد و گفت: صندوق نوآوری به عنوان نهادی متخصص در تامین مالی نوآوری در کشور مسئولیت تسهیل دسترسی شرکت های دانش بنیان به سیستم تامین مالی را بر عهده دارد. رویکرد ما در داخل صندوق تا ماه های اخیر این بود که نظام تامین مالی در داخل کشور تعریف شود. نگاه این بود که شبکه بانکی، بازار سرمایه و نهادهای این چنینی می توانند در تامین مالی فناوری موثر باشند، اما امروزه اکوسیستم نوآوری در کشور به قدری رشد کرده است که نیاز به تامین مالی افزایش یافته و نمی توان همه این نیازها را تامین کرد. در داخل کشور .

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: زمانی که یک شرکت دانش بنیان یا استارت آپ به مرحله رشدی می رسد که نیاز به بودجه بیشتری دارد، به این معناست که باید شرایط و تجربیات را فراهم کنیم تا این استارتاپ بتواند وارد بازارهای بین المللی شود و صادرات خود را توسعه دهد. با توسعه صادرات، ظرفیت شرکت های دانش بنیان چند برابر می شود و این اکوسیستمی که در داخل کشور تعریف کرده ایم، می تواند در فضای بزرگ تری نفوذ کند.

معرفی خدمات صندوق نوآوری به کسب و کارهای دانش بنیان

خیاطیان همچنین با بیان اینکه در صندوق نوآوری چهار دسته خدمات به بنگاه های دانش بنیان ارائه می کنیم، گفت: مهم ترین خدمت ما در تسهیلاتی است که از محل منابع داخلی صندوق به بنگاه ها می دهیم و همچنین اهرم منابع خود را در اختیار بنگاه ها قرار می دهیم. و با کمک شبکه بانکی. ما در زمینه افزایش اشتغال، رشد تولید و یا توسعه محصول و سایر زمینه ها به شرکت های دانش بنیان تسهیلات می دهیم و در سال های اخیر سعی کرده ایم با تمام توان به نیازهای کسب و کارهای دانش بنیان پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: خدمت بعدی ما گارانتی است که به شرکت های دانش بنیان ارائه می شود تا از طریق بانک های همکار اقدام به صدور ضمانت نامه به ارز و ریال کنند. دسته سوم خدمات صندوق که به دل ما می آید سرمایه گذاری است. امروزه، تجربه جهانی نشان می دهد که در جایی که سرمایه گذاری خطرپذیر رشد کرده است، کسب و کارهای مبتنی بر دانش قوی تری ایجاد شده است. شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) عموماً توانسته‌اند حمایت خوبی از توسعه فناوری داشته باشند و همچنین در جذب شرکت‌های فناوری به بازارهای بین‌المللی موفق بوده‌اند.

استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: سرمایه گذاری خطرپذیر هنوز آنطور که باید در کشور رونق ندارد و در این زمینه نیازمند کمک و مشاوره افراد شایسته و با تجربه هستیم. یکی از ماموریت های ما در صندوق نوآوری، توسعه VC ها است. در این راستا قوانین بالادستی خوبی داریم و نهادهای بزرگی مانند بازار سرمایه اعلام آمادگی کرده اند، اما نیاز به زیرساخت های کافی دارند.

توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر با رویکرد بین المللی در صندوق نوآوری

خیاطیان تاکید کرد: برنامه ما در صندوق نوآوری این است توسعه سرمایه گذاری خطرپذیر با رویکرد بین المللی جلو برویم، یعنی از ابتدا فعالیت ها را بر اساس حضور در بازارهای بین المللی تعریف کنیم، چون می دانیم شرکتی که بر اساس نیاز شکل می گیرد و شرکت هایی که با رویکرد جایگزینی واردات کار می کنند، نگاهی به صادرات ندارد. رویکرد صادرات متفاوت است و ما به رویکرد دوم علاقه داریم. ما تجارب بسیار خوبی در ایجاد کسب و کارهای مشکل گرا و نیازمند گرا داشته ایم. اکنون زمان ایجاد کسب و کارهای بین المللی مبتنی بر دانش، سرمایه گذاری خطرپذیر و صادرات محور است.

دسته نهایی خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی را به مشاغل دانش بنیان ارائه کرد. “توانمندسازی” وی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین ارکان این خدمت حمایت از حضور بنگاه های دانش بنیان در نمایشگاه های داخلی و خارجی است. ما معتقدیم که تقویت حضور شرکت ها در نمایشگاه های بین المللی خدمات بسیار ارزشمندی است. به عنوان مثال، شرکت هایی که در نمایشگاه جیتکس شرکت کردند، تجربه بسیار خوبی خواهند داشت و در عین حال می توانند بسیاری از بازارهای بالقوه خود را شناسایی کنند.

به گفته رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق بیش از ۷۷ خدمت در این چهار دسته اصلی به کسب و کارهای دانش بنیان ارائه می کند. تاکنون میزان خدمات مالی صندوق نوآوری به بنگاه های دانش بنیان به بیش از 45 هزار میلیارد تومان رسیده است.

هدف اصلی ما در صندوق نوآوری توسعه بحث سرمایه گذاری در پروژه های دانش بنیان است.

خیاطیان با استناد به گزیده ای از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه با تاکید بر اینکه هدف اصلی ما در صندوق نوآوری توسعه بحث سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان است، گفت: در این راستا تمهیداتی اندیشیده خواهیم شد. حضور سرمایه گذاران ما می دانیم که شرایط دشوار است. اما بسته به شرایط، راه حل های مختلفی را پیشنهاد کردیم و سعی کردیم راه را آسان کنیم.

وی افزود: علاوه بر این در صندوق به دنبال فراهم آوردن بستر شبکه ای مناسب برای انباشت دانش و تجربه و ارائه آن به کسب و کارهای دانش بنیان هستیم. از طرفی ما روی صادرات تمرکز می کنیم. چاره ای جز صادرات مشاغل نداریم. ظرفیت فناوری های امروزی در کشور ما بازار چندان بزرگی ندارد. ما باید به کسب و کارها کمک کنیم تا به نقطه ای برسند که بتوانند از نظر رقابت پذیری و توانایی ارائه محصولات و حضور در بازارها بین المللی باشند. این کاری است که ما تحت عنوان «بسته صادراتی شرکت‌های دانش» ارائه می‌کنیم و از تولید فراسرزمینی شرکت‌های دانش نیز حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *