تامین 60 درصد کود فسفاته مورد نیاز از تولید ملی
شرکت ملی مس، ستاد اجرایی فرمان امام و بخش خصوصی برای تولید کود 60 درصدی فسفات قرارداد همکاری مشترک امضا کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا مهاجر – معاون زراعت وزارت جهاد و کشاورزی – در مراسم امضای تفاهم نامه احداث کارخانه اسید فسفریک مس ایران برای تامین واحد کود شیمیایی شرکت مس ایران. ستاد اجرایی فرمان امام با علوفه سالانه 500 هزار تنی گفت: کودهای فسفاته یکی از عناصر ضروری برای تغذیه خاک است. آنها به سمت افزایش تولید و افزایش بهره وری می روند. تاکنون بیش از 80 درصد کودهای فسفاته کشور از طریق واردات تامین می شد و با انعقاد این قرارداد و احداث کارخانه 500 هزار تنی با تلاش ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت ملی صنایع مس، صندوق های امداد تولید. از وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی 60 درصد نیاز است. این نهاده کشاورزی از تولید ملی تامین می شود.
وی افزود: بر اساس آمار پژوهشکده آب و خاک کشور، خاک اراضی کشاورزی برای تامین نیاز فعلی ایران به یک میلیون و 400 هزار تن کود فسفاته نیاز دارد و به طور مشخص با انجام این طرح از خروج 500 میلیون دلار جلوگیری می شود.
بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، در ادامه این مراسم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در نظر داریم سالانه 500 هزار تن اسید فسفریک به کارخانه های طرف قرارداد تحویل دهیم. توافقنامه تامین کودهای فسفاته مورد نیاز کشاورزی کشور طی یک دوره 20 ساله.
سیدمصطفی سیدهاشمی – نایب رئیس ستاد هماهنگی ستاد فرمان امام (ره) درخواست مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با اجرای این تفاهم نامه هیچ نگرانی در تامین خوراک کارخانه تولید کود شیمیایی نخواهیم داشت و این امر گامی بلند در راستای سیاست اقتصادی مقاومتی است و وابستگی به تولید داخلی رفع خواهد شد.
وی انتخاب محل طرح تولید کود و تامین خوراک در مجاورت را از مزیت های این طرح برشمرد و ادامه داد: به این ترتیب هزینه های حمل و نقل از عوارض تولید عمومی حذف می شود.
سید هاشمی در نهایت گفت: واردات فسفات ها سالانه یک میلیارد دلار ارزش ارزی دارد و اجرای این طرح علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، اشتغالزایی قابل قبولی را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام