چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

توزیع 3 سال سوخت CNG رایگان در انتظار تایید / پتانسیل صرفه جویی 8 میلیارد دلاری


رئیس هیئت مدیره انجمن CNG از پیشنهاد توزیع رایگان سوخت CNG به مدت سه سال خبر داد و گفت: این پیشنهاد هم اکنون در سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است و احتمال تصویب آن بسیار زیاد است.

به گزارش ای بی اس نیوز، محسن جوهری امروز در نشست خبری با بیان اینکه بعد از روسیه از نظر منابع گازی در رتبه دوم جهان قرار داریم، اظهار کرد: گسترده ترین شبکه گاز در کشور و شرکت های تولیدی در زمینه تامین تجهیزات وجود دارد. ، تانک سازان زیرساخت کافی برای توسعه دارند، این صنعت را دارند.

وی افزود: سهم CNG در سبد سوخت کشور رو به کاهش است به طوری که سال گذشته سهم CNG در سبد سوخت 17 درصد بود اما امسال این رقم 50 درصد کاهش داشته است.

50 درصد ظرفیت CNG خالی است

رئیس هیئت مدیره انجمن CNG با بیان اینکه به طور متوسط ​​50 درصد ظرفیت CNG و حتی 70 درصد این ظرفیت در برخی شهرها خالی است، گفت: کل مصرف CNG در سبد انرژی کشور 3 درصد است. که رقم بسیار کوچکی است. .

جوهری با اشاره به مقایسه توسعه CNG در ایران و روسیه گفت: 15 هزار جایگاه CNG در روسیه وجود دارد در حالی که این تعداد در ایران تنها 2500 جایگاه است که 50 درصد آن بلااستفاده مانده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن CNG موضوع قیمت گذاری را مهم ترین موضوع در این حوزه دانست و افزود: متاسفانه در سال های اخیر برنامه دولت برای تبدیل خودروهای بنزینی به خودروهای دوگانه سوز به نتیجه نرسیده است. این در حالی است که اگر CNG نداشتیم، روزانه حدود 17 میلیون دلار باید از کشور خارج می شد.

وی افزود: به عبارتی بدون CNG سالانه شش میلیارد دلار ضرر می کردیم که این نشان دهنده اهمیت CNG در کشور است. اگر مصرف را به 40 میلیون مترمکعب برسانیم شاهد 10 میلیارد دلار ارز برای کشور خواهیم بود.

جوهری تعداد کل خودروهای دوگانه سوز تولیدی خودروسازان داخلی در سال 1400 را 12 هزار و 396 دستگاه اعلام کرد و گفت: این تعداد نسبت به سال قبل 50 درصد کاهش داشته است.

خودکفایی در تولید تجهیزات صنعت CNG

در ادامه این نشست، علی محمودیان، مدیرعامل انجمن ملی سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته CNG گفت: میانگین مصرف بنزین در کشور بین شش تا هفت درصد رشد دارد. بحث خودروهای بنزینی دوگانه سوز مطرح شد، در آن زمان دانش فنی را از اروپا وارد کردیم و تا پایان سال 1389، 20 میلیون متر مکعب CNG جایگزین بنزین شد.

وی ادامه داد: از سال 1389 رشد مصرف انرژی 7 درصد بوده است اما پس از آن میزان مصرف بنزین افزایش چشمگیری داشته است.

مدیرعامل اتحادیه کشور با بیان اینکه بنا به دلایلی برنامه دولت برای تبدیل یک میلیون و 206 هزار خودرو به دوگانه سوز اجرایی نشده است و اگر این اتفاق می افتاد می توانستیم 10 میلیون بنزین صرفه جویی کنیم، افزود: از پایان سال 1397 هیچ محصولی در زمینه توسعه صنعتی ما NG از خارج وارد نکرده‌ایم و اکنون ظرفیت زیادی برای تولید تجهیزات داریم به طوری که این تجهیزات را به کشورهای عراق، ارمنستان، روسیه و آفریقا صادر می‌کنیم.

مدیرعامل اتحادیه کشور با اشاره به واردات بنزین از روسیه گفت: روسیه بزرگترین دارنده ذخایر گازی در جهان است و در راستای توسعه گاز طبیعی در این حوزه گام برداشته است و اکنون می تواند به عنوان یک کشور نقش آفرینی کند. صادر کننده بنزین

وی با اشاره به مصوبه 4 اسفند 1396 دولت گفت: بر اساس این مصوبه هم اکنون 1500 میلیارد تومان برای ایجاد امنیت در صندوق ذخیره است که این امر اجرایی نشده است.

در ادامه این نشست شهرام افجز، مشاور اتحادیه ملی سوخت های جایگزین و خدمات مرتبط CNG گفت: حدود 18 درصد از منابع گازی جهان به مقصد ایران است، اما نقش خاصی در حوزه صادرات نداریم. و بیشتر گاز در داخل کشور مصرف می شود.

وی با اشاره به کشورهایی که از CNG برای خودروهای خود استفاده می کنند، گفت: چین، آرژانتین، هند، ایتالیا، برزیل، هند و تعدادی از کشورهای اروپایی و آمریکایی برای خودروهای خود از CNG استفاده می کنند.

مشاور انجمن ملی سوخت های جایگزین CNG و خدمات مرتبط افزود: این فناوری از دهه 80 در کشور وارد شده و ما نیز در این زمینه توانمندی زیادی ایجاد کرده ایم.

وی با بیان اینکه سه درصد از تولید گاز طبیعی در کشور سهم سبد حمل و نقل است، گفت: این موضوع سالانه چهار میلیارد دلار صرفه جویی به همراه دارد و در حال حاضر امکان دو برابر شدن ظرفیت موجود وجود دارد و اگر این اتفاق بیفتد. ما می توانیم به هشت میلیارد برسیم. ایجاد دلار پس انداز.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *