به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) هفته گذشته با حضور در جمع بازنشستگان و اعضای کانون ایثارگران در مراسم گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با اشاره به به آخرین تحولات مربوط به حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و مطالبات بازنشستگان این بخش از دولت و با توجه به نزدیک بودن به انتخابات در جمع اعضای این اتحادیه به ایراد سخنرانی پرداخت.
صادقی با تاکید بر اینکه «ابتدا باید برای کمک به خود و حفظ معیشت خود در انتخابات شرکت کنیم و سعی کنیم نمایندگانی را همسو با منافع کارگران و بازنشستگان به مجلس بیاوریم»، گفت: در دوره ای که ما بازنشستگان، نداشتن نماینده در مجلس، مواردی مانند واریز حق بیمه به خزانه کشور و سپس واریز آن به صندوق تامین اجتماعی پس از محاسبات دولت با رای نمایندگان در مجلس تصویب شده است. پس از آن بود که به شدت با آن مانند افزایش سن و تجربه مخالفت کردیم و آن را بدعت با عوارض فراوان خواندیم و بهانه هایی مانند تداخل و عدم تطابق حقوق افراد با حق بیمه و حل آن را رد کردیم. با گرفتن اطلاعات بیمه از دولت از طریق اطلاعات بیمه گر تماس گرفتیم.
قائم مقام دبیرکل خانه کار با تاکید بر اینکه اگر نمایندگان با ما در مجلس همسو می شدند قوانینی مانند افزایش سن و سابقه و واریز حق بیمه به حساب خزانه تصویب نمی شد، گفت: امسال قوانینی مانند افزایش سن و سابقه و واریز حق بیمه به حساب خزانه داری تصویب نمی شد. مقامات بلندپایه رسما اعلام کردند که شیب فشار در بحث هایی مانند مالیات، افزایش قیمت و بازنشستگی سنی نادر بوده و در سال آینده بیشتر خواهد شد. این جسارت از کجا می آید؟ از اینجا به بعد عملاً هیچ نماینده صنفی قوی در مجلس نداریم که به چنین اظهاراتی پاسخ انبوه بدهد و بر اساس این انحراف قوانینی را تصویب نکند.
وی افزود: اگر در مجلس نمایندگان قوی داشتیم و افرادی مانند علیرضا محجوب در فراکسیون کارگری مجلس قانونگذاری کشور حضور داشتند، اوضاع فرق می کرد. اگر همیشه مواردی مانند افزایش سن بازنشستگی، ادغام صندوق ها، کارشناسی ارشد، افزایش مدت تعیین مستمری استاندارد از دو سال به پنج سال و واریز حق بیمه به حساب دولت و … همیشه وجود داشت، در موارد مختلف وجود داشت. برنامه های برنامه پنجم تا ششم و هفتم توسعه. ، اما فقط آن قوانین مجلس هفتم است که با جسارت در این راه ارائه و تصویب شد. چون در این مجلس سنگین وزنی مثل آقای محجوب نداشتیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان دنیای کار تاکید کرد: این درست است که از وضعیت اقتصادی گلایه داریم و ناراضی هستیم. اما این نمی تواند نارضایتی از انقلاب باشد. شکایت ما مربوط به نوع اداره کشور است. زمانی که ما در میدان حضور نداریم، چنین مسیرهایی در اداره کشور ادامه خواهد داشت.
صادقی با بیان اینکه «راه حل مشکل در صندوق های رأی است»، گفت: دولت می داند که مالیات بر طبقات متوسط و پایین بار تورمی دارد و همواره بر این سیاست پافشاری می کند. در لحظه ای که سیاست تورمی توسط دولت با چراغ سبز مجلس انجام می شود، وقتی تورم رخ می دهد، بلافاصله آن را روی دستمزد کارگران می ریزند و مجازات می کنند. البته ریشه بسیاری از این سیاست های بد نیز در سیاست های نادرست بین المللی نهفته است. اگر بی تفاوت باشیم همین برادران به مجلس می روند که وضعیت فعلی را بدتر کرده اند. بنابراین ما باید به نمایندگان خودمان و به کارگران و کاندیداهای نمایندگان صنفی رای دهیم تا بتوانیم صدایی برای تغییر این آرایش داشته باشیم، زیرا رقبای ما پای صندوقهای رای میروند و رای میدهند و عدم شرکت ما برای ما اهمیتی ندارد. آنها
این فعال صنفی گفت: نمایندگان صنفی که در این دوره از انتخابات کاندیدا شدند و تایید صلاحیت شدند افرادی امین، خوب و موثر هستند. کسانی که تا امروز در مجلس بودند، برنامه ها و رفتارشان مشخص و قابل قضاوت است. نمایندگانی که در این مدت از ما حمایت کردند همچنان می توانند مورد حمایت و دفاع جامعه صنفی باشند. کسانی که هنوز خود را به مجلس معرفی نکرده اند و مدعی حمایت از بازنشستگان و کارگران هستند، باید دیدگاه ها، مواضع و برنامه های خود را ارائه دهند تا مورد ارزیابی قرار گیرند. مهم این است که ما به “برنامه” رای می دهیم و مردم اولویت ما نیستند. چه مستقل باشند، چه اعضای کانون بازنشستگان و چه اهل خانه کارگر، همه برای ما عزیزند و همه صدای بازنشستگان و کارگران ما هستند، اعضای خانواده ما هستند.
صادقی ادامه داد: مشکل اصلی بازنشستگان ما سن و سابقه آنها نیست، بلکه مشکل اصلی رفتار دولت در حوزه تامین اجتماعی است. از نظر به روز رسانی ریال، دولت امروز 850 هزار میلیارد تومان به ما بدهکار است. دولت باید امسال هفتاد هزار میلیارد تومان بابت بدهی خود به صندوق تامین اجتماعی می پرداخت. تاکنون یک ریال از این مبلغ دریافت نکرده ایم. اما مدیر عامل محترم و جوان سازمان تامین اجتماعی که انسان نجیبی است مصاحبه ای انجام داد و از بضاعت سازمان تامین اجتماعی صحبت کرد. سوال ما این است: اگر ما اینقدر ثروتمند هستیم، چرا هنوز معوقات حقوق بازنشستگی متناسب وجود دارد؟ چرا امکانات ارتش و کشور را نداریم و سازمان هیچ کاری نمی کند؟ اگر قرار است این پول از دولت گرفته شود، چرا امروز آن را نمی گیریم؟
وی تاکید کرد: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی باید صدای ما در مقابل همه بازنشستگان در پیگیری بدهی های این سازمان به دولت باشد. افتخار می کنند که در طول مدت تصدی خود یک ریال از بانک اجتماعی کارگران برای اداره این سازمان وام نگرفته اند. در جلسه ای که ایشان این حرف را زد، گفتیم علیرغم ارادت به شما به عنوان یک مدیر عامل جوان، باید بگوییم که می خواهیم شما هم وام بگیرید. زیرا اکنون آینده بازنشستگان برای پرداخت هزینه ها و تعهدات صندوق امروز فروخته شده است. امروز پتروشیمی شازند در استان مرکزی به ارزش 45 هزار میلیارد تومان فروخته شد. امروز اگر بانک بخواهد چنین محصول پتروشیمی را به ما بفروشد 450 میلیارد تومان به ما می دهد. اما اگر همین مبلغ از بانک با نرخ سود 28 درصد وام گرفته می شد، سود این وام تقریباً 7 میلیارد تومان می شد. او در آن زمان پاسخی برای سوال من نداشت.
یکی از اعضای هیات مدیره کانون بازنشستگان استان تهران گفت: سوال امروز ما از وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی این است که چرا از دولت نخواستید به درخواست هایی که در گذشته در مجلس تصویب شد پاسخ دهد. سال؟ مطلب بعدی ما در مورد بدهی 170 هزار میلیارد تومانی دولت بود که به تصویب مجلس رسید. می دانیم که این میزان بودجه تنها به این دلیل تصویب شد که امسال سال انتخابات مجلس بود. نیاز به رای نمایندگان منجر به تصویب این مبلغ 170 هزار میلیارد تومانی شد. با این حال، ما انتخابات را وسیله ای برای توجیه خود می بینیم. حتی اگر طرف مقابل انتخابات را ابزاری برای تحکیم قدرت خود بداند، نباید ما را از میدان خارج کند.
صادقی با اشاره به موضوع تناسب حقوق بازنشستگان گفت: مصوبه مجلس در خصوص تناسب حقوق بازنشستگان که در سطوح دیگر است را قبول نداریم. این مصوبه باید فرمول خاص خود را در سازمان تامین اجتماعی داشته باشد و مورد بازنگری قرار گیرد. اگر ما پشت میز مذاکره بودیم اوضاع فرق می کرد. اما الان هم کمک فکری به مذاکره کنندگان می کنیم و با نوشته ها و صحبت هایمان می گوییم فرمول 90 درصدی کارمندان بازنشسته فقط به نفع نخلداران است و به نفع ما بازنشستگان در سایر سطوح حقوقی نیست و حقوق ما را کاهش داد. . این امر باعث می شود افراد با حقوق کم به سمت بازنشستگی گرایش پیدا کنند و سهم کمتری به سازمان بپردازند که بسیار مخرب است.
وی افزود: ما معتقدیم اگر سازمان تامین اجتماعی نتواند از یک فرد بازنشسته با بیست و پنج سال سابقه و دارای معلولیت حمایت کند تا بتواند حداقل سالی یک بار گوشت قرمز مصرف کند، باید از بودجه عمومی حمایت شود و از آن فرد حمایت شود. مالیات کشور تا بتواند به حداقل نیاز خود برسد.
قائم مقام دبیرکل خانه کار با تاکید بر اینکه برای حفظ قدرت چانه زنی خود نباید بین تشکل های بازنشستگی و تشکل های صنفی تفاوتی وجود داشته باشد، گفت: معتقدیم بحث هایی مانند حقوق منطقه ای با هدف به حاشیه راندن موضوعاتی مانند تورم در جامعه است. بحث دستمزد درست است که حقوق منطقه ای در قانون کار آمده است، اما وقتی می گویید قرار است یک میلیون تومان از حقوق منطقه ای سیستان بلوچستان به دلیل تفاوت قیمت اجاره بها کمتر باشد، در واقع اجازه می دهیم. زیر پا گذاشتن شعار عدالت اگر بالاخره از چین تقلید کنیم، باید بپذیریم که این روند باید معکوس شود. در چین نیز ترجیح میدهیم حقوقها در حاشیه بالاتر باشد تا تراکم جمعیت در مرکز کاهش یابد. اما ما دقیقا برعکس را تجویز می کنیم! این روش به دلیل تمایل جمعیت به مهاجرت است که برخلاف امنیت ملی و اقتصاد کشور است.
وی با تاکید بر اینکه بر کارگران ما در شورای عالی کار برای مذاکره فشار وارد می شود، گفت: هر کمکی که به نفع کارگران باشد به اعضای شورای عالی کار خواهیم کرد، اما متاسفانه در مسائل انتخاباتی وزارت کشور با دستورالعمل جدید خود امکان ورود به خانه کار را دارد اما ما همواره از نامزدهای نمایندگی تشکل های صنفی حمایت می کنیم و به وظایف خود در قبال کشور و انقلاب عمل می کنیم.
رکنا نیوز