توانایی جهاد دانشگاهی برای ورود به صنعت و ارائه کالاهای «تولید اول».
در دیدار مدیران پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی استان تهران با دبیر کارگروه اولین تولیدات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی توانایی بالایی برای ورود به صنعت دارد. برای ارائه کالاهای «تولید اول»، بر لزوم فعالیت در تولید اول و ارائه تسهیلات برای کارفرمایان و شبکه افراد چند رشته ای جهت وبگردی و گردش به منظور ورود به صنعت تاکید شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر جواد پورکریمی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان تهران در این نشست که با هدف آشنایی با اولین قانون تولید و تاسیس بنگاه های دانش بنیان در سالن کنفرانس جهاد دانشگاهی برگزار شد. سازمان در تهران. وی ضمن تشریح فعالیت های این سازمان و با بیان اینکه جهاد دانشگاهی ظرفیت بالایی برای ورود به صنعت برای عرضه کالاهای «تولید اول» دارد، بر لزوم برگزاری چنین نشست هایی در حوزه دانش و فناوری تاکید کرد. ما در اکوسیستمی زندگی میکنیم که بخشی از آن به بخش حاکم بر سیاستگذاری و برنامهریزی و بخشی دیگر به کاربران مربوط میشود.
وی در خصوص تولید برای اولین بار تصریح کرد: در این زمینه شاهد اسناد و آیین نامه ها، بخشنامه ها و تجدیدنظرهای سطح بالا بوده ایم که در این زمینه جهاد دانشگاهی به صورت رسمی یا غیررسمی با شناسنامه یا بدون شناسنامه وارد کار شده است. شناسنامه از جمله وجود بنگاه های دانش بنیان است که دولت برای توجه بیشتر به اقتصاد دانش بنیان سرمایه گذاری کمی و کیفی زیادی کرده است. در این مسیر تا رسیدن به اقتصاد دانش بنیان راه درازی در پیش داریم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در تهران با اشاره به موضوع تولید و بحث صدور مجوز به بنگاه های دانش بنیان گفت: در جهاد دانشگاهی 3 حوزه اصلی وجود دارد که آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ است. و در این جلسه در 5 حوزه اصلی در خدمت مدیران مطالعاتی هستیم: 1- شیمی; 2- مواد فلزی خاص; 3- کشت بافت; 4- آبزیان و 5- مطالعات توسعه فعال است.
در ادامه جلسه دکتر سیدحمزه حسنی دبیر اولین کارگروه تولید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در سخنانی به تشریح حمایت های معاونت علمی و فناوری پرداخت. -رئیس برای اولین بار مراکز تولیدی و تحقیقاتی و تحقیقاتی: این حمایت ها بیشتر فعالیت های علمی است، پژوهشی برای تولید دانش فنی است که لزوماً منجر به حل مشکل نمی شود، مثلاً مرکز ملی لیزر، فناوری هسته ای. مرکز علوم، پژوهشکده کوانتومی و غیره جهاد دانشگاهی مشکلات کشور را رصد می کند و به دنبال کسب دانش فنی، توسعه و بازاریابی محصولات برای حل مشکلات کشور است.
نیازهای داخلی را با مکانیزم جستجوی متناسب با صنعت برآورده کنید
وی با بیان اینکه باید بتوان با مکانیزم جستجو متناسب با صنعت نیازهای کشور را تامین کرد، گفت: برای رسیدن به این هدف باید از فضای صنعت تنفس کرد، به عنوان مثال در ترک جنوبی از سکوی معدن بازدید کردیم. ، انبار و انبار کالاهای مصرف شده و برای رفع مشکل با هم تماس گرفتیم.
دبیر اولین کارگروه تولید معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم برقراری ارتباط خوب با صنعت برای درک و رفع مشکلات، گفت: اینگونه ناخواسته مسیر پژوهش به سمت شما هدایت می شود.
جهاد دانشگاهی ممکن است مجوز دهنده باشد
دبیر اولین کارگروه تولیدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه یک جهاد دانشگاهی می تواند مجوز دهنده هم باشد، افزود: هنوز در بسیاری از مجموعه ها و امکانات متعدد پژوهشی و فناوری در کشور مجوز دهنده نداریم. ، ساخت تجهیزات به مرحله ای در حال پیشروی است اما آخرین مرحله به پایان نرسیده است. .
حسنی بیان کرد: برای مجوز گرفتن پروژه ها، استانداردسازی و آزمایش های زیادی نیاز است.
وی با اشاره به وجود حمایت های قانونی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه بنگاه های دانش بنیان، خاطرنشان کرد: یکی از این حمایت ها اولین تولید است که بر اساس یک تعریف ساده، هر محصولی که تولید نشده باشد. در کشور تاکنون یا به عبارتی تولیدکننده داخلی نداشته و ورود به این عرصه فعالیت با ریسک هایی همراه است، تولید برای اولین بار مورد توجه قرار گرفته است.
معافیت از قانون برگزاری مناقصه برای کالاهایی که برای اولین بار در کشور تولید می شوند
دبیر کارگروه اولین تولید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به رقابت این محصول با محصولات خارجی گفت: این فاصله همیشه در کشور وجود داشته و این مشکل (تولید اول) بیشتر شد. به سمت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری. اگر یک کسب و کار دانش بنیان بتواند برای اولین بار چنین محصولی تولید کند، از قانون برگزاری مناقصات، نظام قیمت گذاری و قانون مالیات معاف است.
حسنی با تاکید مجدد بر اینکه امکان دارد یک کسب و کار دانش بنیان برای اولین بار در برگزاری مناقصه بدون تشریفات موفق شود، گفت: این قانون 2 تا 3 سال است که در کشور اجرا می شود.
وی با بیان اینکه این قانون برای اولین بار در سال 1382 به تصویب شورای امنیت رسید، افزود: به دنبال آن بند «ی» به قانون 29 مناقصه اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: برای شناسایی و نیازسنجی کالاهای لازم برای تولید، لازم است برای اولین بار در محل حضور داشته باشیم و از تجربیات مدیران، مدیران خرید و … استفاده کنیم. و در جهت بومی سازی پیش برود.
تولید ابزار خوب برای اولین بار در معاونت علمی ریاست جمهوری
دبیر اولین کارگروه تولیدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید اول به عنوان ابزار خوبی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یاد کرد و افزود: برای یک کارفرمای بزرگ می تواند بسیار مفید باشد.غیر دولتی مثل جهاد. .
حسنی اخذ مجوز تشریفات و مناقصات نصب در قالب تحقیق و توسعه از تکسپلید را یکی از ابزارهای جدی در این زمینه (تولید اول) دانست و نحوه ورود به این صنعت را با جزئیات بیشتر توضیح داد: همه چیز به شبکه سازی است. هر سازمانی می تواند زمانی که برای اولین بار محصولی را تولید می کند و در صنعت قرار می دهد، فردی را برای برقراری ارتباط پیدا کند.
دبیر اولین کارگروه تولیدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در گذشته اولین تولید مختص شرکت های دانش بنیان بود اما اکنون قانون مناقصات اصلاح شده است، تصریح کرد: مجموعه دانشگاه ها و جهاد دانشگاهی نیز به آنها اضافه شده است.
حسنی در پاسخ به این سوال که استاندارد تولید اول چیست؟ وی گفت: کافی است کارفرما با برآورد عدم یافتن این محصول در بازار اعلام کند، کارگروهی از معاونت علمی و فناوری برای اولین بار به عنوان مرجع تایید می کند.
دبیر کارگروه تولید اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیح داد: آنچه در تولید اول مهم است این است که محصول یا خدمات توسط کاربر نهایی استفاده شود، محصول یا خدمات برای کاربر نهایی مفید است.
حسنی با بیان اینکه در قانون منعی برای ورود به رشته علوم انسانی در قانون تولید اول وجود ندارد، گفت: به عنوان مثال می توان طرح توسعه مناطق آزاد را در استفاده از اولین تولید توسط رشته علوم انسانی انجام داد. .
وی با بیان اینکه در صورت رسیدن پروژه تولیدی به مرحله قرارداد برای اولین بار، تسهیلات ارزان قیمت از محل منابع تبصره 18 و سایر اعتبارات در اختیار کارفرما قرار می گیرد، گفت: تا سال گذشته اسامی محصولات اعلام شده بود. معافیت مالیاتی است اما از سال قبل برای معافیت مالیاتی مبلغ مالیات اعلام می شود.
دبیر اولین کارگروه تولیدی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بخشی دیگر از سخنان خود درباره ایجاد بنگاه های دانش بنیان گفت: در دنیا حتی شرکت هایی با دید لیبرال از توسعه و فناوری حمایت می کنند. . علیرغم این واقعیت که دولت ها نگاهی لیبرال به اقتصاد دارند، نتایج مطالعات نشان داده است که بسیاری از فناوری ها در مراکز دولتی مانند انجمن سلطنتی بریتانیا شکل می گیرند.
تعریف محصولات دانش بنیان
وی در تعریف محصولات دانش بنیان گفت: محصولاتی که برای رسیدن به فرآیند تولید گلوگاه دانش بنیان جدی دارند و به دلیل پیچیدگی فنی دستیابی به آنها سخت است، اگر شرکتی چنین محصولی را تولید کند وارد فاز دوم می شود. ارزیابی:
دبیر اولین کارگروه تولیدی معاونت علمی ادامه می دهد: برای اثبات دانش بنیان یک شرکت دو شرط لازم است. یکی ذاتاً مبتنی بر دانش است و دیگری این که فردی که مدعی آن است باید بر بخش قابل توجهی از دانش فنی تسلط داشته باشد. برای دانش بنیان بودن محصول ابتدا باید اطلاعات محصول در سایت دانش بنیان ثبت شود سپس پس از یک ماه جلسه مشاوره آنلاین با همکاران برای رفع مشکلات تشکیل شود و یا در صورت عدم دانش محصول بر اساس عملکرد، محصول از ابتدا رد خواهد شد.
وی با بیان اینکه کمک های صندوق نوآوری و شکوفایی در سال های اخیر فراز و نشیب هایی داشته است، گفت: اما ساده ترین کمک برای کسب و کارهای دانش بنیان کمک از ضمانت نامه ها برای ورود به معاملات دولتی، تسهیلات خوب برای مشارکت در معاملات و حجم معاملات است. اعتبارات مالیاتی تولید، تحقیق و توسعه، معافیت مالیاتی، اعطای تسهیلات برای راه اندازی زنجیره تولید، تسهیلات اخذ تاییدیه، حضور در پرچم و بازارهای خارجی و معافیت از تشریفات مناقصه پیش بینی شده است.
دبیر کارگروه تولید معاونت علمی رئیس جمهور برای اولین بار وجود یک شرکت امانی در جهاد دانشگاهی را راهکار ایجاد یک شرکت دانش بنیان عنوان کرد و افزود: این نزدیک ترین راه برای رسیدن به هدف است.
حسنی یادآور شد: در ارزیابی محصولات دانش بنیان، فناوری های نرم افزاری شاخصی تعریف شده است که البته در این زمینه بسیار جوان هستیم.
انتهای پیام