انتهای پیام
قهرمان پور گفت: اکنون کاملاً مشخص است که اگر تیم انتخاباتی آقای رییسی با احیای برجام در زمان روحانی موافقت می کردند ، اکنون برای آقای رییسی بسیار آسانتر و بی دغدغه تر بود. کنار آمدن یک چیز است و اجرای آن یک چیز دیگر ، در حالی که تیم آقای رییسی در مورد اصل و نحوه انجام آن اختلاف نظر دارند ، چه برسد به نحوه اجرای آن. من همیشه می گفتم چهره برجام از دور جذاب است ، به نظر می رسد یک میوه رسیده است که برای دستیابی و چیدن آن کافی است ، اما شخصی مانند ظریف آن را زمین زد. منتقدان برجام قبلاً این معامله را از دور می دیدند ، اما اکنون مسائل و مسائل آن را از نزدیک می بینند و همان جا مانده اند. اصولگرایان خود ایده روشنی از معامله ترجیحی خود ندارند. آنها بین تجربه روحانی و احمدی نژاد گیر کرده اند ، اما به نوعی ، دیر یا زود باید صحبت کنند و راهی را انتخاب کنند. دولت باید وظیفه خود را در این زمینه به خود واگذار کند ، نمی تواند مذاکرات و برجام را برای مدت طولانی ساکت نگه دارد. یا باید قراردادی را امضا کنند که برای ملت ، دولت و کشور گران تمام شود ، یا باید جهت معامله را تعیین کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به موضع وزیر امور خارجه در نیویورک درباره مذاکرات و شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: شورای امنیت. او اعتراف کرد که با موضع آقای رییسی کمی متفاوت است ، اما من معتقدم که این مواضع باید شعارهای انتخابات ریاست جمهوری را با موقعیت کنونی دولت متعادل کند. این به معنای تغییر مسیر سیاست و تغییر وضعیت در بحث هسته ای نیست. اما آیا مسیر فعلی حفظ خواهد شد؟ پاسخ به این س difficultال دشوار است و این بدان معنا نیست که اگر طی سه یا چهار ماه آینده هیچ توافقی حاصل نشود ، پنجره معامله باز خواهد ماند.
قهرمان پور گفت: “من فکر می کنم سیاست سیستم هنوز رسیدن به توافق است ، اما این توافق باید در داخل قابل دفاع باشد.” این توافقنامه ، که باید در آینده حاصل شود ، باید بتواند به عموم ارائه شود و مشروع باشد ، به طوری که مذاکرات در مورد مسائل دیگر قابل توجیه باشد. فراتر از سیستم ، بنیادگرایان نیز باید بتوانند از توافقی که به احتمال زیاد پیدا می شود ، دفاع کنند. من معتقدم اصولگرایان یک تصویر واحد از این که “معامله خوب” چیست ، ندارند. برخی گروه ها هر نوع توافق را بد می دانند و برخی دیگر گروه های اصولگرا هستند که می خواهند به توافق برسند ، و من فکر می کنم خود آقای رییسی در وسط این دیدگاه ها قرار دارد ، یعنی او می خواهد معامله کند و آنچه خواسته ها باید “خوب” و “قابل تحویل” باشد.
وی ادامه داد: منتقدان برجام هشت سال است که در قدرت نیستند ، هر قدمی که دولت روحانی برداشته است کج تلقی می شد ، حالا باید بیایند و بگویند معامله خوب چیست و چگونه انجام می شود. و برای این کار را شروع کنند. آقای رییسی به توافق نیاز دارد زیرا وضعیت اقتصادی ، سیاسی و منطقه ای ما به سمت بهبود وضعیت کنونی و تحریم ها پیش نمی رود.
وی گفت: “یک معامله قابل دفاع برای اصولگرایانی که اکنون در قدرت هستند ، یک معامله قابل دفاع برای رژیم نیست.” به مدت هشت سال آنها می گفتند این معامله بد است و به دنبال طرفداران برجام رفتند. آنها 126 اعتراض به برجام آوردند ، حالا به آنها بگویید که برای رفع ایرادات چه کنند و از سوی دیگر ، تحریم ها را لغو کرده و فعالیت های هسته ای را با قدرت ادامه دهند. حالا رقیبی که دیگر درگیر آن نیست.
وی ادامه داد: “علاوه بر مبارزات انتخاباتی آقای رییسی ، دلیل دیگری نیز وجود داشت که تیم رییسی این توافق را از نزدیک مشاهده کرد و تصور آنها این بود که مذاکرات را در دور ششم متوقف می کنند. وین تا بتوانند بیایند و تنها چیزی که دارند اجماع است. ، این معامله احیا می شود و موتور دولت سوخت می گیرد و از سوی دیگر اصولگرایان انسجام بیشتری دارند.
یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: سکوت کنونی دستگاه سیاست خارجی در قبال مذاکرات و شورای امنیت سازمان ملل به این دلیل است که اصولگرایان هنوز در مورد توافق مورد نظر بحث می کنند.
وی خاطرنشان کرد: برجام دیگر برجام 15 سال پیش نیست که شش عدد دارد ، اکنون مشکلات برجام بسیار مهم شده است و ما باید همه اینها را متعادل کنیم و از طرفی باید مخاطب ، رسانه و فضای سیاسی را در نظر بگیریم. به مرور کتاب همیشه آسان است ، اما نوشتن کتاب دشوار است. بیان یک ایده یک چیز است ، اجرای ایده یک چیز دیگر. سکوتی که ما اکنون در دستگاه سیاست خارجی در مورد مذاکرات می بینیم و نتیجه آن این است که اصولگرایان در درون خود درباره توافق مورد نظر صحبت می کنند.
رحمان قهرمان پور در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، با اشاره به سکوت رسانه ها و رسانه ها در حوزه سیاست خارجی ، به ویژه موضوعات مهم مانند مذاکرات هسته ای ، اظهار داشت: فرض بر این بود که اگر آنها درباره برجام انتقادی صحبت کنند ، ممکن است آقای رییسی آنها رای مثبت نسبت به برجام نشان دادند و در نهایت آقای رییسی در انتقاد از برجام صحبت نکرد. با این حال ، رویکرد آقای رییسی مورد استقبال خوب برخی از رقبای وی قرار نگرفته است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز