بر اساس این آیین نامه واحدهای صنعتی با توان مصرفی بیش از یک مگاوات مشمول ماده (16) قانون جهش تولید دانش بنیان، موظفند سالانه برق مورد نیاز خود را با احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند. و وزارت نیرو نیز موظف است نسبت به احداث و تامین برق نیروگاه های تجدیدپذیر طبق درصدهای مندرج در قانون به واحدهای صنعتی موضوع اطلاع دهد.
هیأت وزیران مورخ 5 مردادماه، بر اساس تکلیف قانونی مندرج در ماده (16) قانون جهش تولید دانش بنیان در خصوص توسعه صنایع دانش بنیان با انرژی های تجدیدپذیر و توسعه بازار تولید برق پاک. توسط بنگاه های دانش بنیان، آیین نامه اجرایی مربوط را تصویب کرد.
در همین راستا کارگروهی با عنوان «کارگروه توسعه دانش بنیان صنایع انرژیهای تجدیدپذیر» با هدف نظارت بر حسن اجرای این آییننامه و تعیین شرایط اعطای تسهیلات به طرحهای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر کوچک تشکیل شده است.
همچنین سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق موظف است تعرفه ماهانه انرژیهای تجدیدپذیر را بر اساس میانگین دو ماه گذشته قبوض مصوب سرمایهگذار محاسبه و به توانیر اعلام کند. همچنین شرکت توانیر موظف است میزان برق تولیدی برق تجدیدپذیر در نیروگاه های تجدیدپذیر متعلق به واحدهای صنعتی واجد شرایط را قرائت و از برق مصرفی هر دوره کسر کند و در صورت کسری در تولید برق تجدیدپذیر، مابه التفاوت با تعرفه تجدیدپذیر محاسبه و به قبوض برق واحدهای صنعتی اضافه شود. در صورتی که تولید برق تجدیدپذیر بیش از برق مصرفی باشد، واحد صنعتی مشمول حق بهره مندی از برق مازاد تولیدی به یکی از روش های مندرج در آیین نامه را دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی بهادری جهرمی روز شنبه در این توییت نوشت: دو آیین نامه مهم دیگر بر اساس شعار سال به تصویب دولت رسید. علاوه بر تشکیل «گروه ویژه توسعه دانشبنیان صنایع انرژیهای تجدیدپذیر»، نهادها نیز موظف شدهاند در مواردی که امکان کمکهای فنی و اعتباری خارجی با استفاده از محصولات دانشبنیان ملی وجود دارد، از این قابلیت استفاده کنند.