تهیه نسخه اولیه سند ملی ارزیابی ریسک مبارزه با پولشویی

وزیر اقتصاد در بخشی دیگر از جلسه کمیسیون نود مجلس درباره فعالیت مرکز اطلاعات مالی وزارت اقتصاد و دارایی و شورای عالی مبارزه و پیشگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم گفت: زیرا در دولت قبل با توجه به موضوع پولشویی، به نوعی عقب ماندگی داشتیم، اما خوشبختانه در ماه های اخیر فعالیت این مرکز و دبیرخانه آن افزایش چشمگیری داشته است.
وی با بیان اینکه فعالیت های مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی با سرعتی معادل چندین برابر سال های گذشته رصد می شود، اعلام کرد: 101 هزار گزارش به دبیرخانه شورای عالی مبارزه و پیشگیری ارسال شده است. جرایم پولشویی از بدو تأسیس مرکز و تأمین مالی تروریسم عمدتاً از طریق سیستم بانکی به این حد رسیده است که حدود 48000 قلم کالا به دلیل نداشتن کیفیت لازم به آنها بازگردانده شده و از آنها خواسته شده است که روابط خود را با استاندارد جدید تنظیم کنند.
خاندوزی ادامه داد: امسال به استثنای هفت یا هشت شرکت دولتی (به عنوان مثال شرکت ملی نفت) که به دلایل امنیتی صورت های مالی آنها منتشر نمی شود، اطلاعات 396 شرکت دولتی غیر بورسی به طور کامل در این سایت منتشر شده است. سیستم کدال ما همچنان خود را موظف می دانیم که این لیست را تا پایان سال تکمیل کنیم.
وزیر اقتصاد در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره صورت های مالی شرکت های سهامی عام گفت: زمانی که برای اولین بار در مهرماه صورت های مالی 300 شرکت سهامی عام در سامانه کدال را در سال گذشته منتشر کردیم، وجود داشت. بازخورد خوبی از جامعه و به ویژه از مجلس. ما شورای اسلامی را داشتیم و بعد خود نمایندگان در بودجه 1401 کل کشور، وزارت اقتصاد را در سال 1401 هم مجبور کردند که این کار را بکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید احسان خاندوزی در پاسخ به سوال اعضای کمیسیون نود شورای اسلامی مبنی بر جمع آوری اطلاعات و راستی آزمایی عملکرد و حجم بهره برداری از معادن. وی با بیان اینکه از نظر وزارت اقتصاد درآمدهای معادن در چارچوب وصول سایر درآمدها طبقه بندی شده است، اعلام کرد: وظیفه ما جمع آوری اطلاعات مربوط به عملکرد است. مالیات دهندگان از طریق یک سازمان دولتی دیگر و در این مورد خاص، وزارت امنیت.
وزیر اقتصاد و دارایی با اعلام آمادگی برای ارائه نسخه اولیه سند ملی ارزیابی ریسک مبارزه با پولشویی تا پایان بهمن ماه، از افزایش درآمد مالیاتی دولت از بهره برداران معدنی در سراسر کشور با استفاده از تلاقی اطلاعات و آنها خبر داد. صورت های مالی در سال جاری
وی گفت: بر اساس این گزارش ها و مصاحبه ها، امسال میزان برآورد درآمد مالیاتی معادن کشور را به 40 هزار میلیارد تومان رسانده ایم.
خاندوزی همچنین از تهیه نسخه اولیه سند ملی ارزیابی ریسک مبارزه با پولشویی تا پایان بهمن ماه سال جاری خبر داد.
خاندوزی اعلام کرد؛
وی گفت: حداقل 200 شرکت سهامی عام دیگر هم هستند که به دلیل اینکه هنوز حسابرسی نشده اند جزو کدال نیستند اما به محض تشکیل جلسات و حسابرسی بلافاصله صورت های مالی کامل آنها را منتشر خواهیم کرد.
خاندوزی تصریح کرد: با بررسی سایر اظهارنامهها و صورتهای مالی بهرهبرداران معادن بهویژه معادن سهام و بررسی متقاطع گزارشهای مختلف، تقریباً دو برابر میزان مورد انتظار از آنها وصول کردیم.
وی افزود: حقیقت این است که سال گذشته گزارش هایی مبنی بر کم گزارش دهی اپراتورها از میزان استخراج داشتیم که با بررسی ها متوجه صحت این موضوع شدیم و در این زمینه با کم گزارشی قابل توجهی مواجه هستیم. “
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سال 1400 تنها 10 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از معادن کشور پیش بینی می شد، اعلام کرد: با این وجود در پایان سال 1400 از این محل 19 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق کرده ایم.
absnews