دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

تهران در تنگنای کمبود آب/حق غذا برای سوء استفاده کنندگان!

سوء استفاده کنندگان حق خوردن دارند

این امر به این دلیل است که در ابتدای مهرماه وارد سومین سال متوالی تنش آبی شدیم، حجم مخازن در پایان شهریور 414 میلیون مترمکعب و در شهریور 1400 این عدد معادل 503 میلیون مترمکعب بوده است. متر که اختلاف آن حدود 89 میلیون مترمکعب است که نشان دهنده کسری مخزن است، یعنی پس از یک سال تنش آبی با کسری قابل توجهی از مخازن سد وارد سال آبی جدیدی شده ایم.

انتهای پیام

ارسطویی، مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری نیروگاه های آبی و برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران به ای بی اس نیوز گفت: در تمامی سدهای سرپوشیده به ویژه در سامانه شرقی با کاهش ورودی از مخازن سدها مواجه هستیم. در مجموع شرایط پنج سد زیر نرمال و کمتر از حد متوسط ​​بوده و تمامی سدها از نظر کاهش عملکرد و بارندگی شرایط مشابهی را نسبت به سال های گذشته تجربه می کنند.

آنطور که مسئولان اعلام کردند مخازن سدهای پنج گانه تهران نسبت به سال گذشته 82 درصد کاهش یافته است و تامین آب تهران در پاییز امسال مشکل خواهد بود.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری تاسیسات آب و برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به وضعیت تامین آب تهران گفت: وضعیت تامین آب در شرایط تنش آبی خواهد بود اما شرکت های آب منطقه ای تهران و شرکت آب استان تهران از سال گذشته برنامه هایی را در سطح دو شرکت و وزارت نیرو برای گذر از سال های خشک انجام داده است تا به این منظور برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تدوین شده است.

در سال هیدرولوژیکی گذشته میزان ورودی به سدها نسبت به سال قبل 15 درصد کاهش داشته است. در مورد میزان بارندگی باید گفت که در پایان سال هیدرولوژیکی 1400-1401 میزان بارندگی 207.5 میلی متر ثبت شده است. میانگین 281 میلی متر به ثبت رسید که نسبت به سال هیدرولوژیکی گذشته 25 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 26 درصد کاهش نشان می دهد. بر اساس آخرین آمار، حجم مخازن سدها 385 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به سال قبل 467 میلیون مترمکعب کاهش 82 میلیون مترمکعبی داشته است.

تهرانی ها چقدر آب می پردازند؟

در عین حال، 49 درصد خانوارهای شهری استان تهران که تقریباً 2.5 میلیون خانوار را تشکیل می دهند، تا دو برابر استاندارد و 58 درصد آب مصرفی یعنی 575 میلیون مکعب و 58 درصد قیمت آب مصرف کرده اند. پرداخت شده متعلق به آنها بود. در عین حال 4 درصد خانوارهای شهری استان تهران یا 190 هزار خانوار با مصرف بیش از دو برابر مدل، 8 درصد آب شرب کل استان تهران یا 81 میلیون مترمکعب مصرف می کنند و مشمول پرداخت هستند. 23 درصد قیمت آب شرب، تبدیل به خانوار شهری شده اند.

وی با اشاره به تمهیدات پیش بینی شده برای تامین منابع آب گفت: تمهیدات مختلفی از جمله سیاست های تشویقی، آموزش همگانی، مدیریت فشار شبکه و مدیریت مصرف پیش بینی شده است که تحقق این طرح ها منوط به همکاری و مشارکت مردم است. . .

با توجه به تغییر شرایط اقلیمی کشور و منابع نامناسب آب در تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ، انتظار می رود ارزش واقعی آب شناخته شود و همه مسئول هدر دادن یک قطره آب باشند، پس شاید بتوانیم جلوی هدر رفتن آب را بگیریم. سدها از خالی شدن، تبدیل شدن به منبع حیات.

سدهای تهران چقدر آب دارند؟

به گزارش ای بی اس نیوز، وضعیت مصرف آب در مناطق شهری استان تهران تفاوت چشمگیری با سایر استان ها دارد و طبق آمار در سال 1400 سال گذشته 47 درصد خانوارهای شهری استان از تهران در حد استاندارد آب مصرف می کردند. به همین دلیل 33 درصد از مصرف آب شرب خانگی در محدوده شهری استان تهران معادل 325 میلیون مترمکعب متعلق به این گروه است، علیرغم اینکه به دلیل استفاده بهینه از l آب، 19 درصد آب مصرف می شود. قیمت پرداخت شده متعلق به آنهاست

به گفته ارسطویی، مدیریت مخازن سدها و بهره برداری از تمامی پتانسیل های آبی در دستور کار شرکت آب منطقه ای تهران قرار دارد و امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته بتوانیم پاییز و زمستان را نیز پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه در سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو نسبت به سال قبل به ترتیب 24، 7، 6، 16 و 28 میلیون مترمکعب کاهش حجم مواجه هستیم، گفت: پیش بینی بارش نیز کمتر است. تا نیمه دوم آذرماه دمای هوا بالاتر از حد متوسط ​​و زیر نرمال است و همانطور که می بینید تاکنون بارندگی نداشته و سازمان هواشناسی افزایش دما را بین نیم تا یک و حتی دو درجه پیش بینی کرده است. البته در نیمه دوم آذرماه این مشکل بسته به مناطق کشور متفاوت است، اما آنچه مسلم است در مهر و آبان بارندگی کمتر از حد متوسط ​​خواهد بود و این روند تا 24 آذر با افزایش ادامه خواهد داشت. در دمای متوسط

به طور کلی در سال 1400 در بخش خانگی استان تهران پنج میلیون و 40 هزار خانوار شهری 983 میلیون مترمکعب آب مصرف کرده اند که میانگین تعرفه ای که برای هر مترمکعب آب پرداخت کرده اند 8831 ریال بوده است، همچنین از 170 هزار. خانوارهای ساکن در مناطق روستایی استان تهران. سال گذشته 32 میلیون مترمکعب آب شرب مصرف کردند و میانگین آب پرداختی 6487 ریال بود.

وضعیت آب تهران در حالی مورد آزمایش قرار گرفته است که سناریوهای بدبینانه برای هفته های آینده در نظر گرفته شده است، هرچند پیش بینی می شود پاییز را با حداقل چالش پشت سر بگذاریم، اما شرایط موجود را نمی توان کتمان کرد و انتظار می رود مشترکان توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند. مدیریت مصرف این مشکل را دارند

توسعه یک سناریوی بدبینانه / مدیریت فشار شبکه

شرایط نامناسب منابع آب در تهران، وزارت نیرو را مجبور به تدوین سناریوی بدبینانه کرد که فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در وزارت نیرو، تا آغاز بارندگی ها و پر شدن مخازن سدها به ای بی اس نیوز گفت. تمهیدات لازم برای اطمینان از عرضه انجام خواهد شد. اطمینان حاصل شود که آب آشامیدنی در دسترس است تا بتوان با حداقل تنش آبی از وضعیت کمبود آب عبور کرد. برای مواجه نشدن با چالش تامین آب در تهران و سایر شهرهای بزرگ سناریوهای بدبینانه ای در نظر گرفته شده و بر این اساس برنامه ریزی های لازم انجام شده است.

آمار مصرف آب شرب روستایی استان تهران نیز حاکی از مغایرت زیاد با مناطق روستایی کشور است، زیرا در روستای استان تهران تنها 34 درصد خانوارها یعنی 60 هزار خانوار تا سطح مدل آب مصرف می کنند. و 17 درصد آب شرب خانگی در روستاها متعلق به آنهاست. این گروه در این مدت چهار درصد از کل هزینه آب خانوارهای روستایی را پوشش داده است.

نکته مهم در بخش روستایی استان تهران این است که 10 درصد خانوارهای فقیر بیش از 1.5 برابر مصرف می کنند در حالی که 34 درصد خانوارهایی که در سطح استاندارد آب مصرف می کنند.

همچنین 49 درصد معادل 80 هزار خانوار نیز تا دو برابر آب استاندارد و 55 درصد از آب شرب روستایی استفاده کرده و مشمول پرداخت 25 درصد بهای آب شده اند، اما گروه سوء مصرف کنندگان روستایی بیش از دو برابر آب مصرف می کنند. آب استاندارد 20000 خانوار تشکیل دادند و با سهم 10 درصدی به تنهایی 24 درصد آب مصرف کردند و 54 درصد بهای آب روستایی استان تهران را پرداخت کردند.

بر اساس ارزیابی های انجام شده، 4 درصد از خانوارهای مناطق شهری استان تهران به تنهایی 25 درصد آب شرب مصرف کرده اند که معادل 47 درصد خانوارها در سطح مدل است و به همین دلیل این گروه از مشترکان اخطار دریافت کردند. و قطعی آب در هفته های اخیر

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *