مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه مصرف آب در تهران بالا و منابع آن محدود است، گفت: مصرف آب تهران معادل 18 درصد کل مصرف کشور است.
مدیرعامل آب و فاضلاب تهران با اشاره به اینکه در دو سال گذشته تهران تنها کلانشهری بود که زمان آبی مشخصی نداشت، گفت: مشترکان نیز برای تامین آب پایدار باید از حمایت برخوردار باشند.
وی ادامه داد: هر سال در این زمان مصرف آب تهران بیش از 2.8 میلیون مترمکعب در روز نبود. این نشان می دهد که می توان مصرف را کنترل کرد. کاهش 7 تا 10 درصدی مصرف آب تهران بسیار مهم است. زیرا حدود 300 هزار مترمکعب معادل مصرف 1.5 میلیون نفر توسط مدیریت مصرف آب تهران قابل تامین آب است.
البته 10 درصد مصرف را می توان به راحتی مدیریت کرد. 10 درصد صرفه جویی بدون آسیب رساندن به کیفیت زندگی تهرانی ها امکان پذیر است. ما در شرایطی هستیم که در این فصل از سال روزانه معادل سه میلیارد لیتر آب در تهران مصرف می کنیم و این بحرانی خواهد بود.
وی گفت: صرفه جویی به معنای رعایت نکردن بهداشت نیست. هزینه های غیر ضروری مانند شستشوی ماشین و حیاط و پرکردن استخر باید متوقف شود. ما در تهران به افرادی که استانداردهای بالایی دارند و با مشکلات بزرگ از مسافت های طولانی (حدود 150 کیلومتر از خط لوله) به تهران می رسند، آب شرب باکیفیت تحویل می دهیم و هدر دادن بی مورد آن درست نیست.
35 درصد از مشترکان، مصرف کنندگان سنگین هستند
وی گفت: پیش بینی ما این است که مصرف در تابستان به 3.9 میلیون مترمکعب برسد.
بختیاری با اشاره به اینکه مصرف فعلی آب تهران با سابقه مصرف سال های اخیر همخوانی ندارد، گفت: تهران از نظر منابع آبی در شرایط سختی قرار دارد. البته در تلاش نیستیم که جامعه را نگران کنیم، اما برای تامین آب پایدار تهران و کاهش برداشت آب در دشت ممنوعه تهران، لازم است مشترکان مصرف خود را کنترل کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا بختیاری – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اعلام این مطلب و با بیان اینکه تهران از نظر منابع آبی در شرایط بسیار سختی قرار دارد، گفت: تامین آب تهران نیازمند مصرف مدیریتی است، افزود: سال گذشته آب یک یکی از بدترین سالهای نیم قرن اخیر بود و امسال وضعیت بدتر از این هم شده است. به این ترتیب در سال آبی جاری میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 درصد و یکی از کمترین سالهای بارش در 50 سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله از مهر تا اسفند ماه مصرف آب تهران کمتر از سه میلیون مترمکعب بوده است، گفت: امسال به جز چند روز محدود، مصرف روزانه بیش از سه میلیون مترمکعب بوده که نگرانی ها را افزایش داده است. مصرف آب در طول فصول.» هوا گرمتر می شود.
10 درصد کنترل مصرف ضروری است
بختیاری با بیان اینکه وضعیت تامین آب تهران در تابستان 1401 بستگی به میزان بارندگی تا اوج مصرف در سال 1401 دارد، افزود: سناریو را بدبینانه تنظیم کردیم. به همین دلیل مصرف باید کنترل شود تا در تابستان گرفتار بحران نشویم.
absnews
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران ادامه داد: 65 درصد تهرانی ها الگو یا الگو هستند و تنها 35 درصد پرمصرف هستند. از این مقدار پنج درصد تهرانی ها مصرف کننده سنگین هستند و 15 درصد کل آب مصرفی تهران را به خود اختصاص می دهند. به همین دلیل باید بر اصلاح مصرف این بخش تمرکز بیشتری داشته باشیم تا در حال حاضر علاوه بر اصلاح تعرفه ها بر اساس قانون، به دنبال برخورد قانونی با این پنج درصد بسیار بالا برای بهبود مصرف آنها باشیم.
مصرف آب تهران در 12 اسفند 1392 به 3 میلیارد و 173 میلیون لیتر رسید. به عبارت دیگر تهرانی ها روزانه به اندازه دریاچه چیتگر آب مصرف می کنند.
وی افزود: بهبود جزئی مصرف در تهران با جمعیت 10 میلیونی می تواند بخش قابل توجهی از منابع آبی کشور را رها کند و از این رو 10 درصد مدیریت مصرف در شهر تهران یک حجم عظیم است. تعداد منابع آب کشور
به گفته مدیرعامل آبفای استان تهران، عموم مردمی که 65 درصد پرمصرف هستند یا در محدوده مدل هستند مشمول این قطعی آب نخواهند شد. بلکه نوک پیکان جریمه و قطع آب به 35 درصد پرمصرف تهران است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز