تنظیم قراردادهای پیش فروش در دفاتر اسناد رسمی دارای اختیارات قانونی است
09:40 – 31 جولای 1403
یاسر دستمالچیان، دبیر کارگروه نظارت و تنظیم بازار املاک و مستغلات در خصوص قراردادهای پیش فروش و موارد قانونی که مردم باید رعایت کنند، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در بازرسی از برخی بنگاه های معاملات ملکی شاهد بودیم که آماده سازی قراردادهای پیش فروش، اما باید تکمیل شود.» در نظر داشته باشید که طبق ماده 24 قانون پیش فروش ساختمان مصوب 1388 تنظیم این گونه قراردادها در شرکت های معاملات ملکی غیرقانونی بوده و باید در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد.
دبیر کارگروه نظارت و تنظیم بازار املاک ادامه داد: بر اساس قانون پیش فروش مصوب 1388 قوانین پیش فروش تعیین شده است که باید رعایت شود. اگر در بنگاه های معاملات ملکی پیش نویس هایی برای راهنمایی افراد به دفاتر اسناد رسمی تهیه می شود، باید در این قراردادها به این موارد توجه شود، مانند پروانه ساختمانی کل ساختمان و کارت فنی مستقل برای هر واحد. دارای تاییدیه مهندس ناظر در خصوص بهره برداری از فونداسیون ساختمان می باشد و همچنین پس از 30% پیشرفت ساخت، ساختمان قابل پیش فروش می باشد.
دستمالچیان تصریح کرد: در ماده 5 قانون پیش فروش ساختمان آمده است که تنظیم قرارداد پیش فروش و واگذاری حقوق و تعهدات ناشی از آن در دفاتر اسناد رسمی با پرداخت حق الثبت و بدون ارائه گواهی مالیاتی و این فقط در ازای پرداخت حق التحریر طبق تعاریف این مرجع محقق می شود.
وی تصریح کرد: شهروندان هنگام خرید واحد به صورت پیش فروش مراقب قراردادهای پیش فروش بوده و به قانون مصوب سال 1388 مراجعه و از ثبت قراردادهای خود در ادارات دادگستری اطمینان حاصل کنند تا در آینده با مشکلات احتمالی مواجه نشوند.
لازم به ذکر است که بر اساس ماده 24 قانون پیش فروش ساختمانی مصوب 1388، مشاوران املاک باید قبل از انجام مذاکرات اولیه، طرفین را جهت تنظیم سند رسمی قرارداد به دفتر اسناد رسمی راهنمایی کنند و نمی توانند مستقیماً به تهیه پیش نویس اقدام کنند. قرارداد پیش فروش در غیر این صورت برای بار اول تا یک سال و بار دوم تا دو سال پروانه کسب تعلیق و برای بار سوم به ابطال پروانه کسب محکوم خواهند شد.
منبع: وزارت راه و شهرسازی