سالم الخبر: نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران گفت: کنترلهای فروش اینترنتی دارو از طریق پلتفرمها که توسط وزارت ارتباطات تدوین شده است، ارزش قانونی یک ریال ندارد، زیرا بدون رعایت مقررات تدوین شده است. نظر کارشناسان این حوزه و نتیجه آنها چیزی جز ترک سیاست نیست، نه پزشکی از دولت.
بهمن صبور در یک برنامه تلویزیونی گفت: ما به عنوان داروخانه و داروساز این کشور مخالف معرفی فناوری جدید در این زمینه نیستیم و در دهه هفتاد خود را مدرن و داروخانه را خودکار نمی کردیم. در حال حاضر تامین اجتماعی و بیمه برای دریافت مدارک ما باید 10 تا 100 شعبه می ساختند، بنابراین اولین گروهی بودیم که وارد حوزه پزشکی و پزشکی شدیم، قطعا راه دیگری نداشتیم.
وی افزود: در حال حاضر دلیل مخالفت ما با این روش تامین دارو این است که آیا ادعای مدعیان تایید این روش مبنی بر اینکه ده کشور را بررسی کرده ایم و این روش موثر است صحت دارد یا خیر. من به شما قول می دهم که این درست نیست. بر خلاف فرمایش مقام معظم رهبری و تاکید بر مشارکت مردمی در هر تصمیم و برنامه ای، مسئولان وزارت ارتباطات، جناب سیاح و تیم ایشان و معاونت فناوری وزارت بهداشت هیچگاه از سندیکای داروسازان یا سایر سازمان ها دعوت به عمل نیاوردند. به شرکت.
صبور همچنین گفت: بزرگترین چالش پیش روی ما در حال حاضر
و تصمیم گیرندگان کسانی هستند که در این زمینه قانون گذاری و اعلام می کنند در حالی که علاج آن را نمی دانند. بدتر از آن، آنها دارو را یک کالای معمولی می دانند. اگرچه در سال 2009 سیاست اشتباهی را در پیش گرفتیم و با وجود اینکه من و برخی داروسازان در سال 2009 با رئیس بدنه اصلی ملاقات کردیم و سعی کردیم دوستانمان تصمیمات آنها را درک کنند، حتی هشدار دادیم که اگر این اتفاق بیفتد، اگر تصمیم اجرا شود. ، با مشکل کمبود دارو مواجه می شدیم، اما متوجه شدیم که قبول نکردند نتیجه چه شد؟ ما صادرکننده آنتی بیوتیک بودیم و واردکننده آن شدیم. هشت ماه طول کشید تا به ما رسیدند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه دارو یک محصول استراتژیک است افزود: بر لزوم وضع قوانین ویژه برای این محصول ویژه تاکید داریم. به دارو باید به عنوان یک محصول خاص نگاه کرد. ما در شورای دولت کارگروه اقتصاد دیجیتال داریم و وزیر بهداشت در این کارگروه حضور ندارد و به عنوان میهمان که حق رای ندارد دعوت شده است، پس چگونه می تواند چنین تصمیمی برای دولت بگیرد. بخش بهداشت؟
صبور ادامه داد: دوشنبه گذشته در کمیته اصل 90 بودم و خیلی احساس شرمندگی کردم، چون دوستانی که در کمیته حضور داشتند و در حوزه بهداشت و درمان تصمیم گیری می کردند به لیست دعوت شدند و حضور داشتند و از همه مهمتر از رئیس کمیته اصل 90 و معاون وی آقای خزریان دریافت کردند.
همه کسانی که در این جلسه شرکت کردند واقعاً تفاوت بین دارو و مکمل را نمی دانستند؟ فرق بین ثبت نام و ثبت نام را نمی دانستند من با حضور این دوستان مشکلی ندارم، اما می گویم قانون باید نوشته شود تا کسانی که در آن عمل می کنند شفاف باشند و در قبال تصمیمات خود مسئول باشند.
وی گفت: با فروش دارو از طریق اینترنت و ورود فناوری در این زمینه مشکلی نداریم، هرچند دوستان و معاون وزیر ارتباطات ما را سنت گرا معرفی می کنند، اما صحبت ما پنهان کاری در تصمیمات شماست. ، و ما از ما برای توافق در این مورد دعوت نمی کنیم. قیمت نهایی محصول باید در این آیین نامه مشخص شود و اطلاعاتی که در اختیار بیمار قرار می دهیم باید از قبیل طبقه بندی و طبقه بندی داروها در دنیا، نحوه ارسال داروهای خاص و اینکه چه کسانی در جایگاه او تعریف می شوند، باشد.
نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران همچنین گفت: ما ذینفع اصلی هستیم و 16500 داروخانه وجود دارد و ذینفعان اصلی این امر دعوت نشدند و این را هم بگویم که در دنیا بعد از 20 سال به این نقطه رسیده اند. که روشی که آنها برداشت کردند اشتباه بود، آنها تازه وارد این سیستم شده اند.
وی ادامه داد: متمم ها بیش از 15 سال است که در وزارتخانه است
سلامتی مشکلی ندارد، مجوز می گیرد و به همراه لوازم آرایشی و بهداشتی به صورت آنلاین به فروش می رسد. ما با این مشکل مشکلی نداریم، مشکل را چیز دیگری می بینیم. اگر کمیته اصل 90 این تدبیر را داشت که مسئولان وزارت بهداشت را به عنوان حافظ سلامت مردم دعوت کند و همه پشت یک میز بنشینند و حرف هایشان را بشنوند، قطعاً نتیجه تصمیمات قابل قبول تر بود. آنها این کار را به مدت دو سال زیرزمینی انجام دادند و سازمان غذا و دارو را اداره کردند و خود مقررات را تدوین کردند. آنها مقررات خود را نوشتند و مقررات FDA را قبول ندارند.
صبور تایید کرد: می گویند شرکت کارور یک شرکت ثبت شده با بیش از 10 میلیون نفر است و به آن می گویند شرکت دانش بنیان. این شرکت می تواند بر دانش تکیه کند و گردش مالی 100 درصدی دارد. این شرکت ها طبق مقررات آن می توانند در این زمینه فعالیت کنند و حتی 50 درصد سهام خارجی را نیز در اختیار داشته باشند.
وی همچنین تصریح کرد: بزرگترین ایراد این سامانه این است که برای ثبت نام است، مثلا با کمبود وارفارین و با این همه مشکلاتی که دولت سه برابر این دارو را وارد بازار کرده چرا ادامه می دهیم. با آن. آیا کمبود دارید؟ دلیلش هم این است که هرکس در این اپلیکیشن ها کد ملی دارد 30 تومان می دهد و 10 تومان و کپی می گیرد.
می روند دارو را می گیرند چون برای ثبت است.
صبور تصریح کرد: اکثر داروهای سقط جنین از طریق همین پلتفرم ها توزیع می شود، همان داروهایی که اصلاً اجازه فروش ندارند و دوستان نمی دانند چه باید بکنند. شما زیرساخت های این فعالیت را تعریف کرده و به درستی آماده می کنید و بعد بیمار سرطانی در سامانه ثبت نام می کند و هر ماه دارو به منزل بیمار تحویل می شود اما سیستمی که فعلاً اصرار دارند ثبت نام است نه ثبت. همین داروی وارفارین را با این سیستمی که اصرار می کنند 200 هزار تومان می خرند و دو میلیون و 500 هزار تومان می فروشند، اما میزان مصرف وارفارین در کشور ما چقدر است؟
وی همچنین توضیح داد: یک شبه آمدیم و تصمیم گرفتیم مانند سایر تصمیماتی که در کشور می گیریم، نسخه الکترونیک آن را بدون زیرساخت راه اندازی کنیم. وزارت بهداشت همچنین مسئولیت یک سری نرم افزارهای بخش خصوصی را بر عهده گرفت. ممکن است 30 یا 40 تا از این برنامه ها وجود داشته باشد، اما هفت یا هشت تای آنها که در بالای جدول فروش قرار دارند و نامشان را نمی برم، 2 تا 8 هزار نسخه در ساعت انجام می دهند و آن هم با همه اینها. اطلاعات محرمانه بیمار، به این معنی که این برنامه ها می دانند که کد ملی چیست.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16605/%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%DB%8C%DA%A9-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز