ای بی اس نیوز/ سیستان و بلوچستان وزیر صمت با بیان اینکه توسعه استان ها باید هوشمندانه و مبتنی بر توانمندی های این استان باشد تا پایدار باشد، از تاکید وزارت صمت بر توانمندی های صنعتی، معدنی و تجاری این استان خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امنیت، در راستای پیروی از فرامین و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تلاش بیشتر مسئولان برای پیشرفت استان سیستان و بلوچستان که تاکنون انجام شده است. در دیدار با جمعیت این استان هفته گذشته عصر دوشنبه با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صلح، «محمد کرمی» استاندار و «داود شهرکی» معاون هماهنگی امور اقتصادی کشور عنوان شد. و توسعه منطقه ای استانداری، «ملک فضلی»، «حسینعلی شهریاری»، «فداحسین مالکی»، «حبیب الله دهمرده»، «محمد سرگزی» و «اسماعیل حسین زهی» اعضای مجمع نمایندگان استان سیستان – بلوچستان، به اتفاق آرا و جلسه عملیاتی با تاکید بر رفع موانع و تسهیل امور مهم ترین طرح ها و پروژه های صنعتی، معدنی و تجاری استان برگزار شد.
وزیر صمت در این دیدار با اشاره به دغدغه های رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تلاش و کوشش بیشتر مسئولان در جهت آبادانی و پیشرفت سیستان و بلوچستان، گفت: به منظور بررسی هر چه بهتر وضعیت موجود. از برنامه های عمرانی استان، به زودی عازم شهرستان زابل خواهم شد.» و ضمن ادامه برگزاری جلسات تخصصی، از پروژه هایی همچون انتقال آب دریای عرب به شرق کشور بازدید خواهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اولویت های جدی وزارت حراست در دوره جدید تمرکز بر مسائل و نظام استان سیستان و بلوچستان است، افزود: اجرای چندین پروژه در برنامه های وزارت حراست قرار دارد که یکی که مهمترین آن طرح ملی شیرین سازی و انتقال آب دریا است و عمان متعلق به این استان و سایر استان های شرقی کشور است که بی شک به نماد توسعه ملی در این منطقه تبدیل خواهد شد و قطعا پروژه هایی را که در این منطقه قرار دارد را دنبال خواهیم کرد. منافع ملی با تلاش بیشتر
وی افزود: از جمله مصوبات کامل سفر استانی مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان، 6 نکته از سوی وزارت حراست باید رعایت شود که توجه ویژه و نگاه جدید به توانمندی های تجاری استان به عنوان تجارت کشور دروازه ورود به کریدورهای شرقی و تاریخی جهان، ایجاد منطقه آزاد تجاری در زابل، احداث بازارچه های مرزی، توجه ویژه به ظرفیت های معدنی استان، حمایت از صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان و ایجاد صنایع کوچک زودبازده در منطقه و احداث کارخانه سیمان و برنامه ریزی منسجمی برای اجرای آنها خواهیم داشت.
تدوین طرح جامع توسعه کسب و کار در سیستان و بلوچستان
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با تاکید بر اینکه مشکلات ایجاد و راه اندازی بازارچه های مرزی در استان های سیستان بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی باید برطرف شود، گفت: باید برنامه ریزی جامعی برای بازارچه های مرزی وجود داشته باشد. توسعه تجارت در این استان و سایر ولایات شرقی با کشورهای پاکستان و افغانستان تدوین شود.
یک رویداد بزرگ که برای اولین بار در جهان اجرا شد
وی در ادامه ابر پروژه انتقال آب از دریای عرب به استان های شرقی کشور را برشمرد و خاطرنشان کرد: برای اولین بار در دنیا چنین طرحی در مسیری به طول تقریبی 1800 کیلومتر با خط لوله اجرا می شود. با قطر بیش از 2 متر برای انتقال آب به استان های دارای کم آبی. این احتمال وجود دارد که این پروژه عظیم تا دو سال دیگر اجرایی شود.
وزیر صامت از افزایش بودجه عملیاتی و همچنین افزایش تعداد پیمانکاران فعال در این مجموعه به 9 پیمانکار خبر داد و در نظر دارد با در نظر گرفتن تدابیر ویژه و بهرهبرداری، احداث خطوط لوله لازم برای این ابرپروژه را افزایش داده و سایر مشکلات را برطرف کند. توانمندی های فنی و دانش پایه کشور مورد نیاز بود.
توسعه استان ها باید هوشمندانه باشد
وی با بیان اینکه توسعه استان ها باید هوشمندانه، عقلانی و علمی و بر اساس توانمندی های این استان پایدار باشد، یادآور شد: تهدیدها باید در استان سیستان بلوچستان به فرصت تبدیل شوند. به عنوان مثال یکی از فرصت های خوب این استان باد مناسب آن است که بر اساس آن می توان کارخانه ای برای تولید یا مونتاژ توربین های بادی با ارتفاع بیش از 100 متر احداث و نصب کرد.
علی آبادی توسعه معادن و مجتمع های خط لوله سازی استان را از دیگر فرصت های مناسب در این استان برشمرد و گفت: در مجموع می توان استان سیستان و بلوچستان را استانی با قابلیت های صنعتی دانست و احداث شهرهای صنعتی مطابق با پتانسیل های منطقه یکی از سیاست های وزارت حراست است که باید مجموعه هایی مانند ایدرو، ایمیدرو و … را در بحث هایی مانند زنجیره های پایین دستی و … در این حوزه برنامه ریزی کرد.
ارائه گزارش ماهانه از آخرین وضعیت پروژه ها
وزیر صامت در این جلسه به صورت عملیاتی در دستور کار بررسی مهمترین پروژه های صنعتی و معدنی استان قرار گرفت. بر این اساس دستورات لازم برای رفع مشکلات ساخت و ساز کارخانه لاستیک هامون و شروع فاز اول آن در 18 ماه آینده صادر شد و وزیر صمت درخواست کرد گزارشی ماهانه از وضعیت فعلی اقدامات انجام شده در این کارخانه ارائه شود. بر اساس برنامه زمانبندی تعیین شده و سایر طرح ها و پروژه های این استان.
وی همچنین در جریان آخرین تحولات و اقدامات در خصوص راه اندازی و احیای کارخانه نساجی بلوچ ایرانشهر و معدن جانجا قرار گرفت و دستورات لازم برای پیشرفت و تکمیل این پروژه های مهم را صادر کرد.
در این دیدار «رضا محتشمی پور» معاون فرآوری معادن و مواد، «محمدرضا محتقی نیا» معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره ایمیدرو، «علیرضا شهیدی» معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، بابک احمدی معاون وزیر و رئیس هیئت مدیره سازمان ایدرو، فرشاد مقیمی رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران، مهدی زینالدینی سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت حراست، ایرج حسنپور مدیرکل حراست استان سیستان و بلوچستان و تعدادی از مقامات ارشد وزارت حراست و اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات، امیرعلی طاهرزاده مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو، محمدحسن اسدی مدیرعامل خلیح شرکت تامین و انتقال آب فارس، حسین ابراهیمی نسب، مدیرعامل شرکت توسعه آب معادن و صنایع مس جنجا و سایر مدیران شرکت های توسعه فعال نیز در استان حضور داشتند و در خصوص مشکلات مطرح شده بحث و تبادل نظر شد. در سیستان و استان بلوچستان و اقدامات و برنامه های آتی برای رفع آنها.
انتهای پیام