پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴
شرایط بورس برای بازگشایی نماد شرکت های اقدامات حقوقی استانی - اخبار بورس |  بورس - اخبار اقتصادی تسنیم

تمرکز بر صرفه جویی و بهینه سازی مصرف سوخت در کشور

آقای سنگدوینی: بالاخره وزارت نفت و شرکت ملی گاز در سال های گذشته این تجربه را داشتند – در سال 86 یکی از افرادی بودیم که این وضعیت را در استان گلستان تجربه کردیم. از نظر اعداد، عدم تعادل در گاز داریم، الان گزارشی که به خصوص در فصل سرما داریم با مصرف حدود 200 میلیون مترمکعب عدم تعادل دارد. امسال هم سرما یکنواخت بود با توجه به اینکه دیدید سرما یکنواخت بود و سرما ادامه داشت که واقعا استان های 28 درجه زیر صفر بودند. به نظر من شرکت ملی صنعت گاز و نفت با تمام توان تولید خود را وارد شبکه کرد، یعنی 990 میلیون مترمکعب تولید کرد اما حدود 890 میلیون مترمکعب وارد شبکه توزیع کشور شد. از طرفی چون هوا خیلی سرد بود مصرف زیاد شد اما نکته مهم این است که چندین بار گفته ام باید برنامه ریزی و بهینه سازی مصرف سوخت را به خوبی اجرا کرد. به جرأت می گویم که اگر بهینه سازی مصرف سوخت نه تنها در بخش گاز، بلکه در بخش های مختلف خودرو، صنعت، تولید است، اگر اینها بهینه شده باشند، مطمئن باشید که چنین تاخیری نداریم و ما به راحتی می توانیم گاز خود را به کشورهایی که در آن شرکت داریم صادر کنیم.

سوال: به هر حال این ناراحتی که گفتند و شما اشاره کردید…

سوال: این وقفه ای که به وجود آمد و اینکه منبع سوخت با برق دوباره برقرار شد، نشان می دهد که گیرنده ما در وضعیت خوبی قرار دارد تا به روز شود. اکنون چه اقدامات دیگری باید انجام شود؟

آقای سنگدوینی: در بخش ذخیره سازی، ما بسیار از جهان عقب هستیم. آمریکا و روسیه در ذخیره سازی بسیار جلوتر هستند. ما باید روی ذخیره سازی کار کنیم. این امکان وجود دارد که در تابستان ذخیره کنیم و در زمستان برداشت کنیم. الان در سرخس قم هستیم، ذخیره می کنیم، الان حدود 27 میلیون متر مکعب داریم. ما معتقدیم استان های شمالی مانند گلستان، مازندران و خراسان شمالی اکنون در انتهای خط فشار گاز قرار دارند. در صورت افزایش مصرف، فشار به استان های شمالی وارد می شود، بنابراین ذخیره سازی بسیار مهم است. آخرین نکته ای که به بهینه سازی اشاره کردم، شاید تعداد آن بیشتر باشد، نه تنها بهینه. ساخت و ساز در بخش خانگی، بلکه در بخش صنعتی.

سوال: در مورد ذخیره سازی چطور؟

سوال: این بهینه سازی را از چه کسانی باید مطالبه کرد؟

آقای کشفی: در فصول مختلف سال، نسبت مصرف گاز در نیروگاه ها به بخش خانگی متفاوت است. در دوره های پیک سرد مصرف عمده در صنایع خانگی، تجاری و غیر عمده صورت می گیرد، اما به طور کلی، اگر بخواهیم به تراز سالیانه نگاه کنیم، بیش از 32 یا 33 درصد از کل تولید گاز کشور در برق مصرف می شود. گیاهان در طول سال

جناب آقای رمضانعلی سنگدوینی: ما در سال 1388 عزم را در مرکز میدان قرار دادیم، عزم یعنی چه، در عزم خودمان می خواستیم به مردم پول بدهیم، از طرفی اگر مردم بخواهند در انرژی صرفه جویی کنند، برق و آب و گاز و این پول جیب خودشان می شود. از سال 89 تا امروز چه کرده ایم؟ منظورم این است که ما 26 میلیون خانوار مصرف کننده در بخش خانگی داریم که از این تعداد حدود 20 میلیون نفر بخاری گازی دارند. در بخش ساخت و ساز باید صرفه جویی لازم را انجام دهیم. ما چه کرده‌ایم؟در و پنجره‌ها را دوبرابر کرده‌ایم یا اکنون که در حال ساختن ساختمان هستیم، چون انرژی گران است، بخش انرژی را تقویت کرده‌ایم. اکنون 20 میلیون خانوار از بخاری در داخل خانه های خود استفاده می کنند، آیا بخاری های با راندمان بالا و کم مصرف هستند، نه اینطور نیست. اگر اینها به طور متوسط ​​روز و شب باشند، اگر گرمایشی که دارند درصد راندمان بالایی داشته باشد، به راحتی می توانند دو تا سه متر مکعب صرفه جویی کنند. چقدر 60 میلیون متر مکعب در روز یعنی دو تا سه فاز جنوبی. می خواهم تاکید کنم که برای آینده باید تا جایی که می توانیم تولید را افزایش دهیم، اما نمی توانیم بگوییم در یک سال می توانیم 200 میلیون مترمکعب تولید را افزایش دهیم.

آقای سنگدوینی: پیشنهاد من این است که بالاخره صنایع پتروشیمی، سیمان و فولاد به گاز نیاز دارند. به نظر من باید مسئولیت اجتماعی به آنها بدهند و بگویند اگر وسط کار آمدید و بخاری های داخلی تولید می کنید که توسط شرکت های دانش بنیان تولید می شود، مسئولیت اجتماعی را به آنها بدهید که بیایند، هزینه را بپردازند. هزینه های تولید و در اختیار مردم قرار دهید و از طرفی گازی که از این مسیر بهینه سازی مصرف سوخت خارج می شود، می توانید در فصل سرد و سخت به تولید خود ادامه دهید. ما ناراضی نیستیم، البته باید به فکر بهینه سازی تولید و ذخیره سازی باشیم. ما باید این مسیر را طی کنیم، اما به نظر من اگر الان باید فکری کرد، دولت و مسئولان باید فکری به حال آن کنند. باور کنید بحث بهینه سازی مصرف سوخت را در دو حوزه ای که الان در مجلس است مطرح کردم و گفتم اگر این کار را نکنید نگران زمستان باشید. از وزیر محترم نفت و مسئولان تامین سوخت کشور که برای کنترل و نظارت و نظارت بر شرایط سخت حاضر شدند تشکر می کنم و الحمدلله قطعی گاز بسیار کم داشتیم. واقعاً شرایط سختی در گلستان داشتیم، بخش کوچکی هم قطع شد، اما گروه شرکت ملی گاز، وزیر نفت و معاون وزیر نفت کمک کردند تا این اتفاق نیفتد، در حالی که از طرف دیگر، وقتی شما این کار را نکنید. اگر گاز داشته باشید باید با سوخت دوم بیایید، گاز مایع بدهید، نفت سفید بدهید، باید به تولیدکنندگان و صنعتگران بدهید و همه صنایع باید سوخت مایع را تامین کنند، اگر هزینه حمل این مایع را در نظر بگیرید. سوخت، باور کنید، ما آن را به صورت رایگان در اختیار همه کسانی که از بخاری گازی استفاده می کنند، می دهیم.

آقای کشفی: الحمدالله با توجه به اینکه وضعیت دمای هوا در کشور کمی بهتر شده است، اگرچه دمای هوا در برخی استان ها و مراکز استان ها همچنان زیر صفر است، اما الحمدلله فشار از شهرهای فرعی استان مازندران و استان ها است. خراسان شمالی و جنوبی و رضوی از دیروز افزایش یافته، شروع شده است و انتظار داریم گاز تمام مشترکین که هنوز بخشی از تربت جام قطع است، انشالله امروز آنلاین باشد.

آقای کشفی: 32 یا 33 درصد در نیروگاه ها و تقریباً همین درصد در صنایع عمده ما مانند صنایع فولاد، سیمان و … مصرف می شود و مابقی در سایر بخش های خانگی و تجاری و صنایع غیر عمده مصرف می شود. این برای کل سال است، اما در فصل سرد و در روزهای پیک مصرف مانند هفته گذشته بیش از 78 درصد مصرف ما در بخش داخلی، تجاری و صنایع غیر عمده رخ می‌دهد و اینجاست که عدم تعادلی که آقای دکتر انصار می‌کند. دکتر سنگدوینی به درستی گفت یعنی وقتی سهم مصرف گرمایشی ما افزایش می‌یابد به این می‌انجامد که می‌خواهیم آن را با اعمال محدودیت‌هایی برای سایر کاربری‌ها که ممکن است ارزش افزوده بیشتری برای اقتصاد ملی داشته باشد جبران کنیم و در صورت بهینه‌سازی در اقدامات آقای دکتر سنگدوینی باید بگویند که این یک سوال فرا وزارتی است. یعنی فقط بر عهده وزارت نفت نیست. از این رو در اصلاح الگوی مصرف، برای تمامی دستگاه های وزارت حراست، وزارت نیرو، راه و شهرسازی، نظام مهندسی و سایر نهادها نقش تعیین شده است. اگر همه متعهد باشیم و احترام بگذاریم، نه تنها نخواهیم داشت. عدم تعادل، اما گاز اضافی نیز خواهیم داشت.

آقای سنگدوینی: الان وزارت نفت و شرکت ملی گاز می گوید من گاز تولید می کنم به شبکه یا وزارت نیرو می رسانم و در کمیسیون انرژی هم پیگیری می کنیم. که بر کلیه نهادها و وزارتخانه های کشور به ویژه وزارتخانه های نیرو، نفت و صنعت نظارت و کنترل دارد. برخی از بخش های ما دارای صنایع بزرگ هستند. وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی، وزارت صمت که حافظ همه است، وزارت نیرو، وزارت نفت اقدامات خود را انجام دهید. اگر واقعاً لامپ های کم مصرف را در مدار قرار نمی دادیم، اکنون می توانیم برق را کنترل کنیم؟ در مصرف برق کمک زیادی کرد.

سوال: آیا وزن خانوار و مخارج عمومی و شخصی ما زیاد است؟ انرژی زیادی در خانه ها هدر می رود. من در مورد آمار مصرف گاز صحبت نمی کنم، زیرا بسیاری از خانه های ما هنوز قادر به ارتقا یا اجرای اقدامات صرفه جویی در انرژی نبوده اند. میشه بگید چند درصد و هزینه چنده؟

سوال: با توزیع رایگان و یارانه ای لامپ های کم مصرف، مصرف کنندگان را تشویق کرده و همه را به عدم استفاده از لامپ های معمولی عادت داده اند. اکنون موضوع بهینه سازی در و پنجره موضوعی است که دولت و ما باید آن را اجرا کنیم.

سوال: بهینه سازی نقطه ای است که می توان در طول سالیان متمادی برنامه ریزی و اجرا کرد تا به آن نقطه ایده آل و مطلوبی که برای منافع ملی ما در نظر گرفته می شود رسید. آقای کشفی وقتی بحث بهینه سازی مطرح می شود باید تقسیم بندی کرد، حالا بار اصلی تامین انرژی مصرفی گاز بر دوش صنایع است یا اینکه مصرف خانگی و مصرف شخصی و خانگی چطور؟ کدام یک از اینهاست؟

سوال: برای تامین سوخت در استان های مازندران و خراسان رضوی چه وضعیتی پیش بینی و برنامه ریزی شده است؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جناب آقای دکتر ساجد کشفی مشاور محترم و رئیس دفتر معاون وزیر نفت و رمضانعلی سنگدوینی عضو محترم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی طی گفتگو با برنامه صبحگاهی و شبکه رادیویی با موضوع سوخت رسانی به استان های شمالی و شمال شرقی. متن این گفتگو به شرح زیر است.

یکی از اعضای کمیسیون انرژی شورای اسلامی بر بهینه سازی مصرف سوخت در کشور تاکید کرد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *