تمام ماهی های قرمز در داخل کشور تولید می شوند
یک کارشناس ماهیان زینتی از سازمان شیلات با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی سنگ ماهی ها در داخل تولید می شود، برای ماهی های شب عید پیشنهاد کرد: مردم سنگ ماهی شب عید خود را یا از آکواریوم ها و حوض های خانگی خریداری کنند و یا در مراکزی که شهرداری برای جمع آوری آنها تعیین می کند. . آزادشون کن
محمدحسن الهی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه ماهی قرمز به نام های مختلف ماهی قرمز، گلدفیش شب عید، ماهی طلایی، ماهی حوض و گل ماهی شناخته می شود، گفت: این ماهی از خانواده کپور ماهیان است. در سفره های هفت سین از زندگی برکت و نیک بختی استفاده می شد.
وی با بیان اینکه سالانه 90 میلیون ماهی قرمز در کشور تولید می شود، افزود: بیشتر در استان گیلان و پس از آن اصفهان و قم تولید می شود.
کارشناس ماهیان زینتی سازمان شیلات ادامه داد: 200 نژاد صخره ماهی شامل دو دم، چهار دم، چشم برآمده، سیاه، چند رنگ و … وجود دارد و بیشتر صخره ماهی های شب در عید دو دم هستند. دم دار
وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود این ماهی وارداتی است و بومی ایران نیست، گفت: برخی معتقدند این ماهی در زمان پادشاهان باستان وارد کشور شده است، اما برخی می گویند در کتیبه های سنگی، اشعار و تصاویر جدول قدیمی. هفت سین در این ماه در مراسم سال نو ایرانیان حضور داشت.
الهی با وجود اینکه تمام ماهی های قرمز در داخل تولید می شوند و وارداتی نیستند، گفت: به نظر می رسد تولید این ماهی در کشور به بیش از 100 سال قبل برمی گردد.
وی همچنین افزود: ماهی قرمز در شب عید نباید در رودخانه ها، منابع آب طبیعی، دریاچه ها و سدها رها شود. زیرا هر گونه ای که وارد مکان جدیدی شود از نظر بیماری و رقابت غذایی تهدیدی برای گونه های بومی آن منطقه محسوب می شود. پیشنهاد می کنیم اهالی ماهی قرمز خود را روز قبل از عید در آکواریوم ها و حوض های خانگی و یا در مراکزی که شهرداری برای جمع آوری آنها تعیین کرده رها کنند.
این کارشناس ماهیان زینتی پاسخ داد که آیا برای 90 میلیون ماهی تولیدی سالانه نامزدی وجود دارد؟ وی گفت: بخش کمی از این ماهی قرمز صادر می شود و ارزش صادراتی بسیار خوبی دارد. از طرفی در اکثر استان ها، شهرها و حتی روستاها مردم علاقه مند هستند که این ماهی را در سفره هفت سین خود داشته باشند، البته از این ماهی های زینتی در آکواریوم ها نیز استفاده می شود.
انتهای پیام