پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تمام تراکنش های بانکی دارای یک شناسه منحصر به فرد هستند


با تصویب مجلس، کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی، صندوق‌های قرض الحسنه، تعاونی‌های اعتباری و ارائه‌دهندگان خدمات کیف پول موظفند برای کلیه تراکنش‌ها شناسه منحصربه‌فرد اختصاص دهند.

به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (دوشنبه) و در جریان بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه (سفته بازی و مالیات بر سفته بازی) مواد 2 و 7 این طرح را تصویب کردند.

بر اساس ماده ۲، عنوان فصل اول فصل دوم قانون مالیات های مستقیم به «مالیات بر عایدی سرمایه» تغییر یافت.

همچنین به استناد ماده (7) ماده (11) قانون پایانه‌های فروشگاه و نظام مالیات دهندگان (مصوب 21/7/1398) به شرح زیر اصلاح می‌شود.

الف- عبارت «ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ این قانون» و «پروانه فعالیت» از متن ماده حذف می شود.

ب- عبارت «شرکت های اقتصادی» از متن ماده حذف و عبارت «تجار» جایگزین آن می شود.

ج- حکم «پس از انتساب شناسه مذکور» به جمله «در اختیار سازمان قرار گیرد». حذف شده.

ت- متن زیر در پایان مقاله اضافه می شود:

استفاده از دستگاه‌های نقطه‌فروش، درگاه‌های پرداخت الکترونیکی و سایر ابزارهای پرداخت برای انجام فعالیت‌های اقتصادی صرفاً از طریق اتصال به حساب‌های بانکی تجاری و ثبت آن‌ها به عنوان پایانه فروشگاهی و یا اتصال به سامانه مالیاتی و به ترتیب مجاز است. تکمیل موضوع ماده (169) قانون مالیاتهای مستقیم از شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این ماده:

1- کلیه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی اعم از بانک‌های ایرانی و شعب و نمایندگی‌های بانک‌های خارجی مستقر در داخل کشور، صندوق‌های قرض الحسنه، تعاونی‌های اعتباری و ارائه‌دهندگان خدمات کیف پول، مسئولیت انجام کلیه معاملات اعم از وجوه سپرده شده و برداشته شد. ، طبق استاندارد اعلام شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، یک شناسه منحصر به فرد اختصاص دهید. در این قانون، قانون مالیات های مستقیم و سایر تصمیمات قضایی مرتبط با موضوع مالیات، هر گاه از عبارت «حساب بانکی تجاری» یا «حساب بانکی غیرتجاری» یا «حساب تجاری» یا «حساب غیرتجاری» استفاده شود. یعنی حساب های ثبت شده نزد اشخاص مشمول این بسته شده است.

افراد مذکور در ابتدای این بند موظفند کل مبلغ ورودی و خروجی از هر حساب بانکی اعم از تجاری و غیرتجاری را در مدت حداکثر تا یک ساعت به صورت آنلاین به بانک مرکزی ارسال کنند. ماه؛ بانک مرکزی موظف است اطلاعات دریافتی فوق را هر ماه تا پایان آن ماه به تفکیک حساب های تجاری و غیرتجاری حسب مورد برای اشخاص غیرتجاری بر اساس «کد ملی» یا «تعداد مشخص خارجی» ارائه کند. افراد» و برای بازرگانان بر اساس «تعداد اقتصادی افراد» «تجاری» برای ارسال آنلاین به سازمان. ضمناً اشخاص مذکور در ابتدای این بند موظفند حسب نیاز سازمان اطلاعات مربوط به تراکنش های خرد «داخلی» و «خروجی» هر حساب بانکی اعم از تجاری و غیرتجاری را ارائه کنند. و همچنین اطلاعات «در مورد معامله» موضوع بند (ت) ماده (10) این قانون. ظرف ده روز پس از درخواست سازمان مبنی بر ارسال آنلاین به سازمان، تراکنش‌های عادی بانکی بین افراد بدون انجام فعالیت تجاری و همچنین پرداخت‌های مربوط به اجاره مسکن مشمول مقررات این قانون نمی‌باشد.

2- استفاده از اسناد تجاری مانند چک که می تواند برای صادرکننده حق ایجاد کند جزء معامله طرفین معامله با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر مؤسسات مرتبط حسب مورد است. ممکن است موظف باشند اطلاعات مربوط به مدارک فوق را به صورت آنلاین ارائه و همزمان با ثبت یا انتقال اسناد مذکور را به سازمان ارسال نمایند. همچنین استفاده از حسابهایی مانند حسابهای امانی موضوع تبصره (2) ماده (8) قانون مالیاتهای مستقیم و حسابهای معاملاتی متعلق به کارگزاران مشمول قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و سایر مواردی که به عنوان واسطه معاملات بین طرفین معامله به منظور انجام معامله بین طرفین معامله مذکور استفاده می شود. سایر مصادیق واسطه برای انجام معامله و نیز موارد مربوط به عدم رسیدگی به انجام معامله طبق اسناد تجاری موضوع این بند در آیین نامه اجرایی این ماده تعیین می شود.

نظارت بر حسن اجرای مفاد این ماده بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است. تخلف از اجرای مجازات جزء (الف) و (ب) این ماده مشمول جریمه ضمانت‌نامه و جریمه موضوع ماده (200) قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود. همچنین سازمان موظف است هر شش ماه یکبار گزارش پیشرفت اجرای این ماده را به کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی ارائه کند. آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر تا شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این ماده توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

د- حکم ((پس از انقضای مهلت مذکور در این ماده)) از متن تبصره ماده حذف می شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *