ای بی اس نیوز/ مرکز مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند گفت: تمامی کاتالیست های مورد استفاده در پالایشگاه بومی سازی شده است.
رجبی در 21 مهر 1402 در مراسم افتتاح کاتالیزور واحد RCD شرکت پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند به خبرنگاران گفت: کاتالیست ماده شیمیایی است که نقش اساسی در تولید تانکرهای فرآورده از نفت خام دارد. . نفت، مانند بنزین، سوخت دیزل، نفت کوره و گاز مایع.
وی با اشاره به اینکه اگر کاتالیزور نباشد بنزین تولید نمی شود، افزود: کاتالیست ها انواع مختلفی دارند و بیش از 10 نوع کاتالیست در پالایشگاه شازند استفاده می شود. کاتالیست واحد RCD امروز رونمایی شد و تنها پالایشگاهی در کشور که از این نوع کاتالیست استفاده می کند، پالایشگاه امام خمینی شازند است که نقش مهمی در تولید بنزین کشور دارد.
رجبی گفت: واحد RCD دارای دو ردیف است که هر ردیف دارای 5 راکتور است که باید با این کاتالیست ها پر شود و در مجموع برای این تعداد راکتور به 750 تن کاتالیست نیاز است. این واحد با عبور مواد نفتی از این راکتورها و گرفتن گوگرد و فلزات مواد نفتی، در نهایت بنزین اروپایی کم آلاینده تولید می کند.
وی با اشاره به اینکه در یک بازه زمانی حدود 15 ماهه باید 1500 تن کاتالیزور در راکتورها تخلیه می شد که کاری سخت و زمان بر است و خرید آن در خارج از کشور بسیار سخت بود، گفت: امروز داخلی شرکت ها این کاتالیزور را تولید کرده اند. و به پالایشگاه تحویل داده می شود بنابراین نگرانی خاصی از این بابت نخواهیم داشت و مشکلی برای خرید خارج از کشور و تخلیه گمرکی و … نخواهیم داشت. تولید این محصول از خروج ارز از کشور جلوگیری می کند و کیفیت آن نسبت به کاتالیست های خارجی برتری دارد.
مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند گفت: برای تامین این کاتالیست از خارج از کشور باید هر دوره 10 میلیون یورو هزینه می شد در حالی که تولید داخلی این کاتالیست عملا از خروج ارز جلوگیری می کند و در واقع تمامی کاتالیزورهای مورد استفاده در پالایشگاه شازند جانمایی شده است.
وی در خصوص سهم استان مرکزی از بنزین یورو 4 تولیدی این پالایشگاه گفت: 16 درصد بنزین تولیدی پالایشگاه (16 میلیون لیتر از 100 میلیون لیتر بنزین تولیدی) برگ های اراک و برخی شهرهای استان است. . استان و البته عمده این بنزین تولیدی سهم کلان شهرها است.
رجبی در خصوص مسئولیت های اجتماعی پالایشگاه شازند گفت: بیش از 100 میلیارد تومان در شهرستان شازند برای توسعه زیرساخت ها و احداث کارخانه های فرآوری در روستاهای اطراف، توسعه و بهسازی راه های روستایی، لایروبی قنوات 20 روستا اختصاص یافته است. ، ساخت دو مدرسه و بهسازی 20 مدرسه در سال گذشته انجام شد.
انتهای پیام