تیمی از ستاره شناسان با استفاده از داده های تلسکوپ فضایی جیمز وب، برای اولین بار جمعیت بزرگی از کوتوله های قهوه ای را در خارج از کهکشان راه شیری کشف کردند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب اخترشناسان را قادر به کشف اجسامی در فضا کرده است که قبلاً قادر به شناسایی آنها نبودند. بسیاری از این چیزها درک ما را از چگونگی شروع و تکامل جهان بهبود می بخشد.
ما قبلاً حدود 3000 کوتوله قهوه ای را در کهکشان راه شیری پیدا کرده بودیم. اما با کمک اینترنت، ستاره شناسان آژانس فضایی اروپا (ESA) برای اولین بار چندین کوتوله قهوه ای بالقوه را در فاصله 200000 سال نوری از زمین کشف کردند.
ستاره شناسان می گویند که تنها به لطف حساسیت فوق العاده و وضوح فضایی در محدوده طول موج مناسب می توان این اجرام را در فواصل دور تشخیص داد. چنین دستاوردی قبل از تلسکوپ فضایی جیمز وب امکان پذیر نبود و تلسکوپ های روی زمین در آینده نزدیک قادر به دستیابی به چنین قابلیتی نخواهند بود.
کوتوله قهوه ای چیست؟
کوتوله های قهوه ای نه سیاره هستند و نه ستاره. آنها اجرام آزاد هستند که 13 تا 75 برابر بزرگتر از مشتری هستند. کوتوله های قهوه ای، بر خلاف سیارات، توسط نیروی گرانشی هیچ ستاره ای به دام نمی افتند. اگرچه این ستاره های کوتوله بزرگتر از غول های گازی هستند، اما جرم آنها برای تولید نور زیاد کافی نیست. به همین دلیل است که گاهی اوقات آنها را “ستاره های شکست خورده” می نامند.
دانشمندان این تعداد بالقوه از کوتوله های قهوه ای را در یک خوشه ستاره ای یافته اند. بنابراین کشف آنها از این نظریه حمایت می کند که کوتوله های قهوه ای مانند ستاره ها شکل می گیرند. فقط اینها نمی توانند جرم کافی برای تبدیل شدن به ستاره های بالغ را جذب کنند.
برخی از دانشمندان معتقدند که بخش قابل توجهی از جرم جهان در کوتوله های قهوه ای متمرکز شده است. از آنجایی که این اجسام عمدتاً تاریک هستند و تقریباً هیچ نوری ساطع نمی کنند، ممکن است بتوانند به مسئله حل نشده «جرم گمشده» پاسخ دهند. ستاره شناسان در حال حاضر در تلاش هستند تا این جرم گم شده را با پدیده ماده تاریک توضیح دهند.
ستاره شناسان آژانس فضایی اروپا اولین جمعیت ممکن از کوتوله های قهوه ای را در یک خوشه ستاره ای به نام NGC 602 در نزدیکی کهکشان کوتوله ابر ماژلانی کوچک کشف کردند. مشاهدات قبلی هابل نشان داد که این خوشه که خوشه صدف نیز نامیده می شود، حاوی ستاره های بسیار جوان و کم جرم است. اما آنها توانستند با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب نگاه دقیق تری داشته باشند.
بر اساس مشاهدات جدید، این گروه در محیطی شبیه به کیهان اولیه وجود دارد. این بدان معناست که مطالعه کوتولههای قهوهای درون آنها ممکن است سرنخهای جدیدی را در مورد ستارهها و سیاراتی که میلیاردها سال پیش وجود داشتهاند، نشان دهد.
منبع خبر: https://digiato.com/astronomy/james-webb-telescope-detects-first-potential-brown-dwarfs-outside-milky-way
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز