به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی مراسم افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی تحت عنوان نمایشگاه هنرها و صنایع دستی مرتبط با نمایش و شب گفتگو شامل عروسک، آکروبات و هنرهای کافه ای دیروز دوشنبه سوم مهرماه با حضور کاظم نظری (مدیر کل هنرهای نمایشی) احمد جولی (دبیر بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی)، فرزاد هوشیارپارسیان (مدیر مجموعه) برج آزادی اسرافیل فرج اللهی (مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی)، غلامرضا نعمتی (دستیار اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی) و جمعی از هنرمندان و علاقه مندان به نمایش های آیینی و سنتی در برج آزادی برپا شدند.
اجرای این برنامه که با همکاری برج آزادی و ستاد بیست و یکمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی از 12 تا 16 اردیبهشت ماه به اجرا در می آید، به عهده پژمان کشفی، هنرمند تئاتر در نقش امیر اهل ترنا است. محمدرضا آسمانی هنرمند و رقصنده پیشکسوت ترنا به عنوان وزیر. ترنا بود.
کاظم نظری مدیر کل هنرهای نمایشی این برنامه ضمن تشکر از همه دست اندرکاران این جشنواره گفت: این جشنواره برای اولین بار به صورت همزمان در شش استان تهران، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، مرکز، گلستان، چهارمحال برگزار می شود. و بختیاری با هدف تمرکززدایی در رابطه با سرمایه.”
وی ادامه داد: استان های دیگر نیز در عرصه نمایش های مذهبی و سنتی ایرانی جایگاه ویژه و دیرینه ای دارند و باید به این امر توجه می شد. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و شاهد تولید این نوع نمایش در سراسر کشور باشیم. »
مدیرکل هنرهای نمایشی افزود: هر چه به توسعه هنرهای آیینی و سنتی خود توجه بیشتری داشته باشیم، در ارائه نمایش روی صحنه موفق تر خواهیم بود. هنرهای آیینی و سنتی تفاوت ما را با کشورهای همسایه دور از سرزمینمان نشان می دهد.
خواندن: انجام بیش از 13000 معاینه قبل از عزیمت برای زائران حج در سال 1402
او اعلام کرد که برای هلدینگ سالانه جشنواره وی با بیان اینکه این جشنواره یکی از جشنواره های مهم کشور است که در حال تلاش برای اجرای نمایش های آیینی و سنتی است، گفت: در تلاش هستیم تا مرکز تئاتر ملی ایجاد کنیم و اگر این اتفاق بیفتد تمام جزئیات هنر ملی ما ثبت و ضبط می شود. جشنواره می تواند پذیرای هنرمندان باشد و علاقه مندان متنوع و متعددی در آن حضور خواهند داشت.
احمد جولی دیگر سخنران این برنامه نیز گفت: خرسندیم که آغاز جشنواره مصادف با ولایت امام زمان و پایان آن نیز مصادف با ولادت حضرت خاتم الانبیاء(ص) بود.
وی ادامه داد: شعار این دوره از جشنواره «آیین، سنت، سرمایه ملی» است و تلاش کرده ایم با برپایی نمایش در استان های مختلف، آیین ها را به خانه های اصلی خود برگردانیم.
اجرای درام گروه آوای ساحل به سرپرستی حسین و هادی لشگری، «سهراب و گردا آفرید» هنرمند جوان کوثر رحیمی، «سهراب کشون» مرشد علی مداقی هنرمند پیشکسوت آذربایجان شرقی با همراهی زورخانه. سازهای مرشد امیر خواجهوندی از جمله برنامههای این بخش است. سخنرانی عصر افتتاحیه نمایشگاه هنر و صنایع دستی مرتبط با نمایش بود.
در پایان این مراسم با حضور کاظم نظری، احمد جولی، فرزاد هوشیار پارسیان، اسرافیل فرج اللهی و غلامرضا نعمتی، علی مدقی هنرمند و نقالی پیشکسوت استان آذربایجان شرقی لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کرد. هدیه.
قرار گرفتن در معرض بیماری صنایع دستی و صنایع مرتبط با آیین ها و نمایش های سنتی از 12 تا 18 اردیبهشت ماه از ساعت 10 الی 22 در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی برگزار می شود.