اخبار سیاسی روز

تقسیم کار ملی در الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت

یکی از موارد ضروری در بررسی دستیابی به اهداف یک سند برنامه، داشتن شاخصی برای سنجش میزان دستیابی به اهداف آن است.

با چه شاخص هایی می توان درصد و میزان اجرای اقدامات سند را اندازه گیری و پیگیری کرد؟

در این میان، برخی اتاق‌های فکر در مرکز الگوی پیشرفت اسلامی ایران قرار گرفته‌اند، مانند اتاق فکر معنویت و علم. به این معنا که مسائلی مانند معنویت باید در تمام سطوح و ابعاد سند نوشیده شود و حالت انضمامی در سند نداشته باشد.

احمد غفاری، عضو هیأت علمی پژوهشکده حکمت و فلسفه ایران، در یادداشتی درباره تقسیم کار ملی در الگوی اسلامی-ایرانی، پیشرفت‌ها را بررسی می‌کند.

شاخص شخصیت به ویژگی شخصیتی محقق اشاره دارد. ساختار و شخصیتی که بر اساس شاخص شناختی فوق برای سالک معنوی اعم از فرد و جامعه تحقق می یابد، شخصیت خاصی است که با تعبیر شاخص شخصیت به آن اشاره می شود; برای سنجش سالک معنوی همانطور که از طریق نوع شناخت و نوع نگرش به دنیا و عوامل حاکم بر آن می توان به اصالت معنویت و میزان قرب و بعد معنوی پی برد، از طریق آن نیز می توان به این هدف دست یافت. پیامدهای شخصیتی از ویژگی های شخصیتی می توان به اعتقاد توحیدی و اعتقاد به احاطه عالم شهود به وسیله عالم غیب و عوامل غیبی، فضیلت، آزادی عقلانی، استقامت و عدالت، اطمینان به وعده نصرت الهی، نظم و انضباط، شفقت اجتماعی، حفظ صداقت، حفظ و حراست و … اشاره کرد. نهایت عزت، انعطاف پذیری و صبر.

ضمانت های عملی و عینی اجرای دقیق اقدامات انجام شده در سند چیست؟

به گزارش ای بی اس نیوز، متن کامل یادداشت حجت الاسلام والمسلمین احمد غفاری از اعضای موسسه معنویت ایرانی الگوی پیشرفت اسلامی در یازدهمین همایش این سازمان به شرح زیر ارائه می شود.

هدف این تبصره تعریف و تبیین شاخص‌های قابل مشاهده برای کشف میزان دستاورد معنوی اقدامات در سطح جامعه است تا دستگاه‌های نظارتی بر اساس این شاخص‌ها موفقیت مسئولان ذی‌ربط را در انجام وظایف محوله بررسی کنند. .

شاخص هایی مانند اعتماد به وعده نصرت الهی، مقاومت و ظلم ستیزی، انضباط، شفقت و بردباری اجتماعی، حمایت اجتماعی از صداقت، حمایت اجتماعی از کرامت انسانی و میزان تحمل اجتماعی در این دو دسته از شاخص ها قابل مشاهده است.

از نظر اندیشه اسلامی، شاخص ها را می توان به شاخص های شناختی و شاخص های شخصیتی تقسیم کرد;

سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان سند بالادستی در میان اسناد ملی جمهوری اسلامی ایران، سال‌هاست که زیر نظر اساتید و پژوهشگران برجسته در سیاست‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تدوین می‌شود. این سند زیبا شامل بخش هایی مانند اصول، ایده آل ها، ماموریت، افق و معیارها است که مدت هاست توسط اتاق های فکر در مرکز مدل مورد بررسی و در نهایت نهایی شده است.

شاخص های موجود در این حوزه را می توان به شاخص های شناختی و شاخص های شخصیتی تقسیم کرد. اهمیت شاخص شناختی به این معناست که در سالک معنوی باید به شناخت خاصی پی برد و با حضور و غیاب این معرفت و نیز با قوت و ضعف آن می توان به معنویت سالک پی برد.

متن کامل این یادداشت به صورت مقاله در تاریخ 28 تا 29 اردیبهشت 1401 به صورت حضوری و مجازی توسط نویسنده ارائه شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کنفرانس به http://Conference.olgou.ir مراجعه فرمایید.

این رویکرد برخاسته از تفکر متعالی اسلام است که بر خلاف نگرش انحرافی سایر ادیان، معنویت را مختص زمان و مکان و زاویه خاصی از زندگی نمی داند و آن را واقعیتی می داند که در سراسر هستی و زندگی وجود دارد. به خصوص انسان ها

اکنون که این سند به مرحله بلوغ و غنای محتوایی رسیده و قرار است توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ابلاغ شود، لازم است به چند سوال بسیار مهم در مورد وضعیت اجرای اقدامات سند توجه شود. .

مهمترین شاخص شناختی، اعتقاد و اعتماد توحیدی است. از نظر اندیشه اسلامی، یکی از ویژگی های سالک معنوی، داشتن عقیده توحیدی است; مهمترین بعد اعتقاد توحیدی به سلوک معنوی مربوط به حوزه توحید افعالی است. فرد یا جامعه معنوی باید وجود حقیقتی برتر و در عین حال مؤثر را در سراسر وجود هر موجودی بپذیرد.

absnews

سوالاتی مانند:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا