تقریباً 1٪ از برنامه های اکتشاف دارای مجوز هستند/نمی توانند 6000 منطقه معدنی را به حراج بگذارند.

محتشمی پور گفت: در سه منطقه خراسان جنوبی، کردستان و آذربایجان غربی اقداماتی در زمینه کشفیات آغاز شده است. در خراسان جنوبی و کردستان تکمیل شده و در آذربایجان غربی نیز نقشه های نهایی در حال تدوین است.
رضا محتشمی پور روز پنجشنبه 26 آذرماه در اولین گردهمایی علمی و تخصصی معادن و صنایع معدنی استان همدان در دانشگاه ملی ملایر با بیان اینکه بیشترین نگرانی ما مربوط به نقشه ها و داده های اکتشاف است، خواستار حمایت نمایندگان مجلس در این زمینه شد. این منطقه. و گفت: در بحث محیط زیست و منابع طبیعی باید به حد اعتدال برسیم
محتشمی پور خاطرنشان کرد: همچنین 13 هزار منطقه معدنی داریم که تمامی مجوزهای زیست محیطی و منابع طبیعی را دارند و باید دوباره فعال شوند.
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حدود 60 تا 70 درصد مواد صادراتی واردات و فرآوری در داخل کشور است.
محتشمی پور با تاکید بر اینکه در این دو حوزه دغدغه هایی داریم که باید با کمک مجلس برطرف شود، افزود: در مجموع مجوزهای اکتشاف صادر شده در کشور 13 درصد از مساحت کل کشور را تشکیل می دهد و بیشتر در این زمینه انجام می شود. سطح، و از این نظر رتبه خوبی دارد. ما هیچ زمینه ای نداریم.
محتشمی پور با اشاره به جمع آوری مقررات حوزه معدن در اوایل سال جاری گفت: برنامه وزارت حراست این است که هر سال بخشنامه جامعی صادر و سال آینده نسخه جدید آن صادر شود.
نماینده مردم ملایر در شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه برگزاری این جلسات باید نتیجه داشته باشد و راهکارهای لازم مورد استفاده صنعت و دانشگاه ارائه شود، گفت: در حوزه درمان، اکتشافات، ماشین آلات و ارتباط صنعت و دانشگاه. ، کارهای عملی باید انجام شود..
وی برداشت 617 میلیون تن مواد معدنی و صادرات 4.5 میلیون تنی را در سال گذشته در کشور برشمرد و گفت: در بخش فرآورده های فرآوری شده از جمله کنسانتره نیز به همین میزان صادرات انجام می شود و از نظر وزنی عمده صادرات مربوط به هماتیت با خلوص زیر 40 درصد می باشد.
وی بیان کرد: باید سطح فناوری را در بخش های معدن، فرآوری و اکتشاف ارتقا دهیم و از ظرفیت دانشگاه ها استفاده کنیم.
محتشمی پور انرژی را مهمترین عنصر در فرآوری مواد و استخراج معادن دانست و گفت: مشخص نیست در آینده چنین انرژی برای تبدیل مواد معدنی به محصول داشته باشیم و توانایی توسعه زنجیره فولاد به عنوان بزرگترین بخش معدنی وجود ندارد. در گذشته وجود داشته است و ما باید روی تولید آلیاژها کار کنیم.
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید به طور جدی بر توسعه فرآیندهای جدید تمرکز کنیم، افزود: دانشگاه ها باید در این زمینه به ما کمک کنند.
وی از کمبود ماشین آلات در این حوزه خبر داد و افزود: مجوزهایی که امسال برای ورود ماشین آلات به کشور صادر کردیم تا ابتدای آذرماه سال گذشته بیش از دو برابر شد و افزایش تولید ماشین آلات ساخت داخل نیز 50 افزایش یافت. ٪.
وی ادامه داد: در حال حاضر 19 هزار منطقه معدنی در لایه مزایده قرار دارد که از این تعداد 6 هزار منطقه به دلیل مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی قابل حراج نیست و 5 هزار منطقه برای اولین بار به مزایده گذاشته شده است.
وی در بخشی دیگر با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار اطلاعات و عملکرد معادن کشور الکترونیکی شده است، گفت: در سراسر کشور از حدود 2000 حوزه معدنی که دارای ایرادات اطلاعاتی بودند، با کامپیوتری شدن انجام شد. از پرونده های آنها به 300 منطقه رسیده است.
دکتر هادی بیگی نژاد گفت: مراکز علمی، سیاستگذاران و صنعت باید با هم نسخه خوبی ارائه دهند، ما نیز در کنار شما هستیم.
ای بی اس نیوز/ همدان معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در طول سال تنها حدود یک درصد از درخواست های اکتشافی ما مجوز دریافت می کنند، گفت: تعداد زیادی از درخواست های اکتشاف به دلیل عدم تایید بازگردانده می شود. . .
معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت ساماندهی مقررات، ساماندهی اطلاعات، فعال سازی سامانه اطلاعات معادن (کاداستر) و کامپیوتری شدن معدن را از جمله محورهای مهمی دانست که تاکنون انجام شده است. وزارت امنیت را در یک سال گذشته دنبال کرد و افزود: توسعه اکتشافات با محوریت دولت از دیگر برنامه های این اداره است.
انتهای پیام