چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تغییر اساسی در بهبود معیشت و اشتغال پایدار کارگران فرامرزی

با تصویب لایحه قانون ساماندهی و کنترل تجارت مرزی، رونق اقتصادی، بهبود معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال در مناطق مرزی ایجاد می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، مبادلات مرزنشینان از جمله کولبری و ملوان (تلنجی) در مناطق مرزی از جمله راه های کسب درآمد و تامین معیشت مرزنشینان است، اما در سال های اخیر کمبود منابع مالی مرزنشینان مرزنشینان مرزنشین بوده است. و آگاهی ناکافی آنها از قوانین و مقررات کارگران فرامرزی باعث شده است. از یک سو منافع کارگران مرزی به این شکل تضمین نمی شود و از سوی دیگر جریان های سازمان یافته قاچاق کالا سوء استفاده می کنند و از این معافیت و تسهیلات مبادلات مرزی مرتبط با کارگران مرزی بهره می برند. .

در بهمن ماه 1400، شورای دولت طرح ملی تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد مشاغل پایدار در مناطق مرزی را تصویب کرد. مصوبه اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دولت ارائه شد. این در حالی است که قبل از تصویب این برنامه اعتبارات و تسهیلات دولتی در مناطق مرزی به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح و مشخص و نظارت ناقص آن طور که باید جامعه هدف را پوشش نمی داد و مشکلات اقتصادی نیز مشکلات معیشتی را ایجاد کرده بود. عبور کنندگان مرزی

معاون پارلمانی رئیس جمهور تا پایان سال گذشته لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کلبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان با دو دوره فوق العاده را به شورای اسلامی ابلاغ کرد و اعلام کرد: هدف از این لایحه تقویت بنیه مرزی است. اقتصاد مرزی، تامین معیشت مرزنشینان، مدیریت واردات کالا، کاهش قاچاق کالا و ارز، ترویج گردشگری در مناطق مرزی و ایجاد اشتغال پایدار برای کارگران مرزی با رعایت ملاحظات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی حاکم مرزها و با ایجاد تعادل بین حقوق عمومی و حقوق کارگران فرامرزی توسط دولت به مجلس ارائه شد.

بر اساس این لایحه مواردی از قبیل تعیین سقف و ارزش کالاهای وارداتی، اعمال معافیت کلی یا تصاعدی از حقوق ورودی، پیش بینی مهلت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، تخصیص منابع از محل درآمد گمرکی و مالیاتی به همان استان به منظور تقویت و تقویت ایجاد زیرساخت ها و تخصیص بودجه سالانه ای که به ساکنان مناطق مذکور در لایحه امکان بهره مندی از اشتغال پایدار و درآمد کافی و همچنین سیستم تامین اجتماعی را می دهد، در نظر گرفته شد.

روز گذشته لایحه دو فوریتی ساماندهی تجارت مرزی در دستور کار مجلس قرار گرفت و در جلسه علنی مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه ساماندهی و کنترل تجارت مرزی (کلبری و ملوانی) قرار گرفت. و ایجاد شغل پایدار برای مرزنشینان، مواد 1 و 2 این لایحه به تصویب رسیده است. بر اساس ماده یک، برای رونق اقتصادی مناطق مرزی، شرایطی برای واردات کالا از طریق ملوانی و کولبری تعیین شده است.

بر این اساس در راستای رونق اقتصادی مناطق مرزی، ایجاد شفافیت و نظارت بر واردات، توزیع و عرضه کالاهای مبادله ای فرامرزی، تقویت معیشت مرزنشینان و کاهش تجارت غیررسمی در مرزهای زمینی و دریایی، واردات کالا از طریق سنتی مواد و روش ها. و شناورهای بارج فلزی با ظرفیت ناخالص کمتر از 500 تن، دریانوردان و فعالان مرتبط با تجارت مرزی به مدت پنج سال از تاریخ ابلاغ آیین نامه موضوع ماده (6) این قانون با رعایت مقررات این قانون. و پس از انقضای مدت مذکور، کالاهای وارداتی تابع قوانین و مقررات کشور می باشد.

پس از پنجمین سال اجرای این قانون، تولیدکنندگان و بازرگانان کوچک و متوسط ​​مستقر در شهرستان‌های مرزی می‌توانند از تخفیف 30 درصدی حقوق و عوارض واردات تا سقف یک درصد ارزش کالا برخوردار شوند. کشور بر اساس سال قبل و با رعایت مقررات مندرج در این قانون.تبصره واردات کالا.

تغییر اساسی در بهبود معیشت و اشتغال پایدار کارگران فرامرزی

همچنین با تصویب ماده 2 این لایحه، به منظور هدایت تدریجی تجارت غیررسمی در مرزها به سمت چارچوب تجارت رسمی، کالاهای وارداتی از طریق تجارت فرامرزی مشمول پرداخت تنها 50 درصد حق و ارزش افزوده شدند. مالیات تعیین شده برای رویه تجاری در مرحله ترخیص کالا از گمرک. در سال اول این قانون از سایر عوارض و مالیات معاف بودند. در مرحله فروش کالا توسط اشخاص مشمول این قانون، مابه التفاوت مالیات فروش و حقوق گمرکی، مالیات خرید و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده برای آنها اعتبار مالیات بر ارزش افزوده محسوب می شود و مابقی زنجیره مبادله کالا در کشور ملزم به پرداخت کامل آن می باشد.

بر اساس گزارش دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سالانه حدود 4 تا 7 میلیارد دلار کالا از طریق کولبری و ملاوانی (تهلنجی) وارد کشور می شود و واردات بدون رعایت مقررات فنی انجام می شود. ، پولی و سلامتی. و مالیات دولتی بپردازند. بنابراین یکی از اهداف اصلی لایحه «تنظیم و نظارت بر تجارت مرزی (یقه‌ها و ملوانان) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان» ساماندهی پدیده کولبری و ملوان (تلنجی) فاقد قانون است.

در رویه ته لنجی ضوابط و حدود قانون سازمان تجارت مرزی در خصوص واردات کالا با دریانوردان رعایت نمی شود و به رویه جدیدی تبدیل شده است که بر اساس آن تمامی لنج ها با نام ته لنجی وارد کشور می شوند. گمرکات کشور تعریف نشده است. چالش های تجارت مرزی نشان می دهد که علاوه بر لزوم ساماندهی رویه های کولبری و تحلیلی، باید به موضوعاتی مانند نحوه استقرار و همچنین اشتغال و توسعه مناطق آسیب دیده توجه شود.

در لایحه پیشنهادی دولت، هدف اجرای تدریجی ساماندهی تجارت مرزی، مراجع دولتی به منظور ساماندهی تخصیص پلکانی منابع حاصل از اجرای طرح به توسعه و مناطق آسیب دیده ذکر شده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، ساماندهی تدریجی رویه کولبری و ملوانی طی پنج سال، کنترل پلکانی ورودیه ها و تخصیص منابع حاصل از اجرای طرح به توسعه و اشتغال مناطق. از جمله نقاط قوت لایحه دولت است. البته اجرای موفقیت آمیز آن منوط به تخصیص منابع و استفاده مناسب از اختیارات کارگروه ماده 4 زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

پیش از این فداحسین مالکی رئیس فراکسیون مرزبانی مجلس تصویب لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان را تحولی اساسی در اقتصاد کشور دانسته و بر ضرورت ساماندهی مرزها تاکید کرده بود. استان ها گفت: تاکنون تجارت مرزی ما قانون خاصی نداشت. و مجلس قانون آن را تصویب می کند زیرا استان های مرزی کشور باید ساماندهی شوند.

وی همچنین از فعال شدن 15 کشور همسایه با استان های مرزی کشور در راستای گسترش روابط تجاری خبر داد و گفت: ایران یکی از سه کشور دارای بیشترین مرزها در جهان است و اگر بتوان مشاغل پایدار را در استان های مرزی فعال کرد. این امر بر معیشت مردم این استان ها تأثیر می گذارد.

مهدی مسکنی – معاون وزیر تعاون، کار و حفاظت اجتماعی همچنین در روزهای اخیر از تداوم رفع مشکلات مالی تعاونی های مرزی و ایجاد اتحادیه تعاونی های مرزبانی خبر داد و اعلام کرد: در تلاش هستیم تا مسائل مربوط به مرز را پیگیری کنیم. تعاونی ها در داخل دولت جدی تر است. اولین قدم برای توسعه کارگران فرامرزی، تشکیل و فعال سازی اتحادیه تعاونی فرامرزی است، زیرا طبق قانون تعاون، ارکان بخش تعاونی تعریف شده است و دولت باید حمایت و تسهیل، نظارت و نظارت داشته باشد. تنظیم در این زمینه و پرهیز از دخالت و مدیریت.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آخرین آمار، بیش از 450 تعاونی مرزی با گردهمایی دو میلیون نفر در 17 استان کشور وجود دارد که بر اساس قانون، مجاز به واردات و صادرات اقلام و محصولاتی مانند مواد غذایی، مواد معدنی هستند. . صنایع و محصولات بهداشتی. یکی از اقدامات مثبت دولت سیزدهم افزایش سطح روابط تجاری بین کارگران مرزی بود تا هر کارگر مرزی تا سقف 600 دلار امکان مبادله، واردات و صادرات داشته باشد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *