سایر موضوعات

تغییرات آب و هوایی جهانی کدام غذاها را گرانتر کرده است؟

شرایط آب و هوایی شدید قیمت مواد غذایی را افزایش می دهد.

به گزارش ای بی اس نیوز، در سال های اخیر به دلیل شیوع بیماری همه گیر و جنگ در اوکراین قیمت مواد غذایی افزایش یافته و دمای شدید تابستان امسال این مشکل را بدتر کرده است. کمبودها و مشکلات عرضه ناشی از حوادثی مانند همه‌گیری و جنگ در اوکراین مدتی است که از طریق تورم قیمت مواد غذایی احساس می‌شود، اما برای برخی از غذاها تأثیر تغییرات آب و هوایی نیز از طریق دمای بی سابقه و شرایط آب و هوایی شدید احساس می‌شود.

آب و هوای مرطوب در اروپا قیمت سیب زمینی را در کریسمس امسال به بالاترین حد فصلی رسانده است، در کنار کمبود و افزایش قیمت محصولاتی مانند سویا، روغن زیتون و برنج. نوسانات فصلی قیمت مواد غذایی کاملا طبیعی است، اما تابستان گرم و خشک غیرمعمول در اروپا، ایالات متحده، آسیا و فراتر از آن منجر به برداشت ضعیف و بسیاری از شکست‌های محصول شده است.

بحران آب و هوا باعث می شود رویدادهای شدید آب و هوایی، از موج گرما و خشکسالی گرفته تا طوفان و سیل، رایج تر شوند و برخی از محصولات زراعی نسبت به سایرین نسبت به این تغییرات حساس تر هستند. برخی از مواد غذایی که افزایش قیمت داشته اند شامل موارد زیر می باشد.

روغن زیتون

تابستان طولانی، گرم و خشک در بسیاری از مناطق مدیترانه ای به درختان زیتون آسیب رسانده و منجر به بازده کم شده است زیرا کاهش رطوبت خاک باعث تأخیر گیاهان و محصولات در طول فصل رشد بحرانی آنها شده است. در نتیجه قیمت روغن زیتون به بالاترین حد خود رسیده است.

میانگین دما بین آوریل 2022 و مه 2023 به 2.5 درجه سانتیگراد و گاهی اوقات 4 درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین در کشورهایی مانند اسپانیا، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان روغن زیتون در جهان، رسیده است. این، همراه با تداوم بارندگی کم برای بیش از یک سال، خشکسالی شدیدی را ایجاد کرده است. مخازن آب در جنوب اسپانیا به حدود 25 درصد از ظرفیت خود کاهش یافته است.

برنج

کشاورزان برنج از ایتالیا تا هند چندین سال است که اثرات تغییرات آب و هوایی را بر محصولات خود احساس کرده اند و مشکلات زیادی از جمله خشکسالی، سیل و افزایش شوری ناشی از نفوذ آب نیز بر محصولات کشاورزی تأثیر می گذارد.

ایتالیا حدود 50 درصد برنج اتحادیه اروپا را تولید می‌کند و تنها تولیدکننده بسیاری از گونه‌های سازگار در جهان است، اما این کشور اخیراً هشدار داده است که تولید برنج این کشور به دلیل مواجهه با دومین سال خشکسالی کاهش خواهد یافت. بر اساس گزارش رویترز، در نتیجه، ایتالیا امسال کمترین برداشت برنج خود را در 23 سال اخیر می‌کارد.

تایلند نیز به دلیل بارندگی ضعیف و چشم انداز ضعیف به دنبال کاهش برداشت خود است که نگران کننده است. این کشور در حال اجرای یک طرح اضطراری است که می تواند بر عرضه جهانی برنج و همچنین شکر تأثیر بگذارد. در ماه ژوئیه، قیمت برنج در آسیا به بالاترین سطح خود در بیش از دو سال گذشته رسید، زیرا ترس از اینکه آب و هوای خشک می تواند به محصولات آسیب برساند.

در هند، باران های موسمی دیرهنگام و به ویژه شدید به برداشت برنج این کشور آسیب رساند و صادرات برخی از انواع برنج را متوقف کرد. ممنوعیت صادرات برنج سفید و شکسته غیر باسماتی، محموله های بزرگترین صادرکننده غلات را به نصف کاهش داده است.

کمربند برنج ایالات متحده در کالیفرنیا در سال گذشته به شدت تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفت و کشاورزان برنج فقط نیمی از مقدار معمول برنج را کاشتند.

سویا

ساحل غربی ایالات متحده تنها منطقه ای نیست که از کمبود باران رنج می برد. تولید سویا در جاهای دیگر نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به عنوان مثال، آرژانتین انتظار دارد بازدهی خود در سال 2023 نسبت به میانگین پنج سال گذشته 44 درصد کاهش یابد. آمریکای جنوبی با سومین سال متوالی خشکسالی شدید مواجه است و سال گذشته آرژانتین وضعیت اضطراری و فاجعه کشاورزی را در بسیاری از مناطق اعلام کرد. از ژانویه 2023، خسارت به محصولات مختلف از جمله گندم، سویا و ذرت حدود 10.4 میلیارد دلار خسارت در کشور داشته است.

اگرچه روغن سویا به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در محصولات مختلف استفاده می شود، اکثریت قریب به اتفاق تولید جهانی سویا برای خوراک دام استفاده می شود. کمبود یا کیفیت پایین خوراک دام می تواند قیمت ها را افزایش دهد.

سیب زمینی

به گزارش بلومبرگ، باران‌های شدید پاییز امسال در بلژیک، فرانسه و بریتانیا باعث آبگرفتگی مزارع سیب‌زمینی شد و برداشت محصول را با مشکل مواجه کرد و خطر فساد محصولات کشاورزی را افزایش داد. هلند، چهارمین تولیدکننده اروپایی در سال 2022، و بلژیک بیشترین آسیب را دیده اند. برداشت این قاره به طور معمول در اواخر پاییز به پایان می رسد، اما تا 24 نوامبر، حدود 15 درصد و 11 درصد از محصولات سیب زمینی در این کشورها به ترتیب در مزارع مملو از آب برداشت نشده و محدودیت عرضه را تشدید می کند.

جای تعجب نیست که قیمت سیب زمینی در اروپا بر همین اساس افزایش یافته است و در آستانه فصل تعطیلات به بالاترین حد خود در 14 سال گذشته رسیده است. آب و هوای مرطوب همچنین برداشت چغندرقند اروپا را تهدید کرد و کاشت غلات زمستانه را در فرانسه کند کرد که 17 درصد از کل تولیدات کشاورزی اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد.

با تشدید اثرات بحران آب و هوا و منجر به آب و هوای شدیدتر، بیم آن می رود که اثرات مخربی که در تابستان امسال بر محصولات کشاورزی مشاهده می شود، تنها آغاز راه باشد. یک مطالعه ناسا نشان می دهد که عملکرد ذرت ممکن است تا سال 2030 به دلیل تغییرات آب و هوایی 24 درصد کاهش یابد.

زمان و هزینه زیادی برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی بر محصولات کشاورزی اختصاص داده شده است. به عنوان مثال، این شامل محصولات منعطف تر و سازگارتر، استفاده بهتر و کارآمدتر از آب و کودهای موثرتر و هدفمندتر است. همچنین مهم است که توجه داشته باشیم که خود بخش کشاورزی سهم قابل توجهی در انتشار گازهای گلخانه ای دارد و سیستم های غذایی حدود یک سوم از انتشار جهانی را تشکیل می دهند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا