سیدابراهیم رئیسی در دومین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دولت سیزدهم، امنیت غذایی را یکی از مهمترین مسائل امروز دنیا و موضوعی چندوجهی دانست که باید بر اساس آن پیگیری شود. کار فرهنگی و برنامه های آموزشی
رئیسجمهور امنیت غذایی را مستلزم همکاری بخشهای مختلف دانست و گفت: امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و اگر امنیت غذایی مختل شود در همه بخشها اثرات نامطلوبی خواهد داشت.
رئیسی از زحمات و تلاش 21 نهاد، دستگاه های اجرایی و شوراهای عالی برای تدوین سند جامع 10 ساله «امنیت غذایی و تغذیه» که در این جلسه به تصویب رسید قدردانی کرد و گفت: سند امنیت غذایی و تغذیه نقشه راه است. همگرایی، هماهنگی و همکاری». نزدیکی دستگاه ها به معنای تسهیل بهره مندی عادلانه مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی، محیط پاک و محصولات استاندارد ایمن و بهداشتی است.
رئیس جمهور گفت: امروزه بسیاری از کشورها برای ارائه غذای سالم به شهروندان تلاش زیادی می کنند که این امر تاثیر زیادی بر سلامت جسمی دارد. آنها نیازهای معنوی و اجتماعی خود را دارند، برنامه های 20 ساله طراحی کرده اند، به همین دلیل تدوین سند ملی امنیت غذایی در کشور ما امری ضروری و قابل تقدیر است که اجرای آن باید با جدیت دنبال شود.
رئیسی با اشاره به ارتباط و ارتباط بخشهای مختلف با موضوع امنیت غذایی، کمیته ای 4 نفره را با حضور نمایندگان وزارتخانه های بهداشت و کشاورزی و جهاد کشاورزی، معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ارتقای امنیت غذایی منصوب کرد. سند ملی امنیت غذایی و تغذیه
رئیس جمهور همچنین وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی سلامت و ایمنی مواد غذایی را موظف به تعیین شاخص های ایمنی مواد غذایی، نظارت بر عملکرد کلیه نهادهای ذیربط و گزارش مستمر از پیشرفت کرد.اجرای سند ملی ایمنی مواد غذایی، ایجاد یک مکانیسم نظارتی مناسب که کدام دستگاه ها امتیاز قابل قبولی دریافت کرده اند و کدامیک وظایف خود را انجام نمی دهند.
«سند ملی امنیت غذایی و تغذیه پایدار» که بر اساس بند 6 سیاست های کلی سلامت، بند 6 سیاست های کلی جمعیت، بند 7 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و بند 8 سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تدوین شده است. پیشرو در حوزه محیط زیست و نقشه علمی کامل کشور و تدوین هفت سند مرتبط با سلامت و ایمنی مواد غذایی برای هر یک از حوزه های دسترسی، مصرف و سلامت غذا، ایمنی و کیفیت غذا، مصرف آب سالم تدوین شده است. و تاب آوری (ثبات و پایداری) امنیت غذایی، استراتژی ها، اهداف کلان، اقدامات و اهداف.
این سند که نقش مهمی در تحکیم امنیت ملی و حاکمیت غذایی و ارتقای سلامت و تغذیه جمعیتها بهویژه گروههای آسیبپذیر و کمدرآمد خواهد داشت، با بررسی وضعیت تغذیه در کشورمان اهدافی را برای دستیابی به امنیت غذایی در سال 1411 مشخص کرده است. کشور در سال 1401. و دبیرخانه شورای عالی سلامت با پیگیری و تسهیل روند تدوین برنامه های اجرایی ذیل سند و پایش شاخص ها و عملکرد دستگاه ها در اجرای سند، گزارش پیشرفت خود را هر ساله به کمیته دائمی کمیته ارائه می کند. 6 ماه.
در این جلسه اعضای مجمع به عنوان نمایندگان تشکل های مختلف عضو شورای عالی سلامت از جمله وزرای آموزش و پرورش، کشاورزی، ورزش، بهداشت، کشور و تعاون، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص مقاله ملی پرداختند. در مورد امنیت غذایی و تغذیه پایدار