رئیس مرکز پایلوت ستادهای ویژه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری از اجرای 140 طرح نفتی در انعقاد تفاهم نامه معاونت علمی با شرکت ها خبر داد و گفت: همچنین 36 پروژه نفتی پروژه های تولیدی برای اولین بار در 5 موافقتنامه انجام شده تعریف شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، رضا سلطانعلی زاده امروز در حاشیه امضای تفاهم نامه در بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران که در محل نمایشگاه بین المللی در حال برگزاری است، گفت: از دی ماه سال گذشته در تلاش بوده ایم تا بازاریابی و استفاده از قابلیت های پلان برای کسب و کارهای دانش بنیان.
وی با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده اولویت اول ما حوزه نفت است، افزود: این میدان هم بازار دارد و هم پروژه های در دست اجرا در آن تعریف شده است ضمن اینکه بیش از 700 تا 800 شرکت دانش بنیان در حوزه صنعت نفت فعال شده اند. .
وی مشکل اصلی این شرکت ها را کوچک بودن و عدم مشارکت آنها در پروژه های بزرگ دانست و یادآور شد: برای رفع این چالش ابتدا دستگاه های دولتی مربوط به نفت را درگیر کردیم و در مرحله بعد با آنها قرارداد امضا کردیم. آنها یک توافق کلی هستند که در آن 7 نوع تجهیزات گلوگاه صنعت نفت قرار است توسط شرکت های دانش بنیان تولید شود.
سلطانعلی زاده با بیان اینکه در مراسم امروز شاهد انعقاد قرارداد طراحی و ساخت تجهیزات RSS تحت 7 قلم تجهیزات گلوگاه با جواد اوجی وزیر نفت بودیم، افزود: گام بعدی همکاری با شرکت های بزرگ کارفرما است. . مانند شرکت مناطق نفت خیز جنوب، شرکت نفت یا مجتمع هایی که میدان ها، چاه ها و امثال آن در آن قرار دارند، توافق کرده ایم که نیازهای اصلی آنها با همکاری شرکت های دانش بنیان ذیصلاح تامین شود.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه در اکسپوی نفت و گاز گفت: امروز برای اولین بار شاهد امضای 5 قرارداد هستیم. به عبارت دیگر فناوریهایی که ریسک بالایی دارند و تاکنون محقق نشدهاند و همچنین پیچیدگیهای فناوری و احتمال شکست شرکتها در آنها زیاد است، برای اجرای این طرحها، معاونت علمی را تسهیل کرده است.
سلطانعلی زاده گفت: این 5 قرارداد 11 میلیون یورو بوده که متولی اصلی آن مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری است.
وی افزود: گام بعدی همکاری با شرکت های دریافت کننده و بهره برداری از میادین نفتی از سایر کارفرمایان شرکتی است. نمونه هایی از شرکت ها عبارتند از پاسارگاد، دانا، انرژی گستر سینا و قرارگاه خاتم. از دی ماه سال گذشته با 6 شرکت از این دست وارد مذاکره شده ایم و امروز 4 قرارداد با پتروایران، سروک آذر، قرارگاه خاتم و مجموعه پاسارگارد منعقد کرده ایم. .
به گفته وی، این شرکت های نفتی به معاونت علمی متعهد شده اند که بخشی از بازار خود را به شرکت های دانش بنیان عرضه کنند.
رئیس مرکز پایلوت ستاد ویژه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری نمونه این همکاری ها را قرارگاه خاتم الانبیاء دانست که متعهد به همکاری با بنگاه های دانش بنیان در اهواز شد. و میادین نفتی رشاداتی. .
وی افزود: علاوه بر این در چارچوب این همکاری 8 مشکل خاص از جمله تولید 2000 متر لوله بی سیم را شناسایی کرده ایم. از سوی دیگر معاونت علمی بازاری ایجاد کرده و ضمانت این بازار برای شرکت های دانش بنیان و شرکت های دانش بنیان که در زمینه تولید فناوری های مورد نیاز کشور مدعی هستند نیز اخذ شده است. صنعت نفت به تنهایی یا در قالب کنسرسیوم وارد این همکاری ها خواهد شد.
سلطانعلیزده گفت: حتی اگر شرکتی اعلام کند که توانایی انتقال فناوری به کشور را دارد به شرط اینکه نفوذ فناوری در کشور صورت گیرد در این همکاری ها مشارکت خواهد کرد. به این ترتیب در آینده به جای همکاری با کشورهای خارجی برای دستیابی به فناوری های مورد نیاز، می توان با بنگاه های دانش بنیان داخلی وارد همکاری شد.
وی ادامه داد: در این همکاری حدود 140 پروژه بازطراحی شده است که بنگاه های دانش بنیان می توانند برای اجرای این طرح ها اعلام همکاری کنند ضمن اینکه بازار برای این بنگاه ها نیز در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه در مراسم امروز برای اولین بار 5 قرارداد تولید منعقد شد، گفت: بیش از 36 پروژه تعریف شده است و شرکت ها می توانند در زمان اعلام قرارداد تمایل خود را برای مشارکت اعلام کنند.
سلطانعلی زاده گفت: به عنوان مثال پتروایران با پارک فناوری پردیس 170 میلیارد تومان قرارداد بسته است و بر اساس این قرارداد پارک پردیس این پروژه ها را به شرکت های دانش بنیان خود واگذار می کند. این پارک دارای ابزار قانونی است که می تواند با احزاب دولتی وارد همکاری فناوری شود.
به گفته وی، برای قرارداد 170 میلیارد تومانی منعقده با پارک فناوری پردیس فراخوان منتشر می شود و شرکت های دانش بنیان می توانند پیشنهادات فنی و اجرایی خود را ارائه کنند و با بررسی های لازم این پروژه ها را تحویل خواهیم داد.
رئیس مرکز راهبری ستادهای ویژه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی با اشاره به مزایای تفاهم نامه های امروز گفت: مزیت اصلی این همکاری ها این است که شرکت های دانش بنیان نیازی به جستجو ندارند. قرارداد با طرف های درخواست کننده پس از تولید فناوری. زیرا بازارهای کسب و کار دانش بنیان در این همکاری ها تضمین شده است.
سلطانعلی زاده خاطرنشان کرد: در قراردادهایی که امروز منعقد شد، مذاکرات 2 میدان نفتی را با قرارگاه خاتم الانبیاء آغاز کرده ایم که وارد فرآیند عملیاتی می شود. همچنین برای 3 میدان نفتی با شرکت ساروک آذر، 2 میدان با شرکت پاسارگاد و 2 میدان نفتی با شرکت پتروایران مذاکره را آغاز کرده ایم.
به گفته وی، در تمامی تفاهم نامه های امضا شده در این مراسم که به امضای معاونت علمی رئیس جمهور رسید، بازار شرکت های دانش بنیان تضمین شده بود، ضمن اینکه ضمانت هایی نیز از طرف متقاضی اخذ شد، یعنی اگر RSS مجهز به بنگاه های دانش بنیان به تولید رسیده اند، شرکت ملی نفت طی 10 تا 15 سال خرید خدمات ساخت داخل را تضمین کرده است.
سلطانعلی زاده خاطرنشان کرد: بر اساس این همکاری، شرکت نفت مجاز به خرید مواد RSS از خارج از کشور و استفاده از آن نیست. در این همکاری، طراحی و ساخت 3 نمونه دستگاه RSS که برای حفاری عمودی میادین نفتی استفاده می شود، انجام شد.
وی گفت: به دلیل اینکه این محصول ساخت داخل است، شرکت ملی نفت موظف است از این تجهیزات در میادین نفتی استفاده کند و شرکت ها تقریبا در هر 12 میدان نفتی که بهره برداری می کنند تا دو برابر پول خود را دریافت می کنند. این یک بازی برد-برد برای شرکت ملی نفت و کسب و کارهای دانش بنیان است.
سلطانعلی زاده با اشاره به حمایت معاونت علمی از کسب و کارهای دانش بنیان در این همکاری ها، تصریح کرد: حمایت معاونت علمی از کسب و کارهای دانش بنیان مشارکت کننده شامل مجوز قراردادهای تولید اول، کم هزینه، تحقیق و توسعه از محل مالیات و تسهیلات بلاعوض است. .
انتهای پیام